اعضای شورای شهر تهران نام ۵ بانوی ایرانی را بر معابر تهران ثبت کردند.

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد جواد حق شناس با ارائه صورت جلسه کمیسیون نامگذاری شورای شهر در جلسه علنی گفت: پیشنهاد کمیته نامگذاری درباره نامگذاری ۳۱ معبر، دو بوستان و یک مورد زمین چمن است. در همین راستا پیشنهاد ما مبنی بر نامگذاری زمین چمن جدید احداث به نام شهید مرتضی عبدالله وند، بوستان ۱۷ شهریور به نام شهیدان گمنام در منطقه ۱۷ و بوستان آلاله به نام شهدای ۱۷ شهریور در منطقه ۱۸ است که تمامی این موارد دارای تکرار نام بوده است.

در ادامه زهرا صدر اعظم نوری با طرح پرسشی گفت: در بند یک بوستان ۱۷ شهریور به بوستان شهدای گمنام تغییر نام یافته و در بند دو بوستان الاله به شهدای ۱۷ شهریور تغییر نام یافته است. این چه نوع جابه جایی است؟

در ادامه جلسه و در جریان تغییر نام خیابان عنصری به نام خانم میرهادی، سید محمود میرلوحی در مخالفت با این تغییر نام اظهار کرد: ابوالقاسم حسن بن احمد عنصری از شعرای به نام پارسی گوی است که در سال ۳۵۰ مثنوی وامق‎ و غذرا را سروده است و دو هزار بیت شعر دارد و حالا می‎بینیم که دوستان می‎خواهند نام خیابان عنصری را به نام خانم توران میرهادی تغییر دهند.

وی افزود: سابقا هم نام خواجوی کرمانی و عطار نیشابوری تغییر داده شد.

 حق شناس در پاسخ به میرلوحی گفت: با مبنای سخن آقای میرلوحی کاملا موافقیم، اما پنج مکان به نام عنصری در شهر به همراه یک خیابان اصلی به همین نام موجود است و این درحالیست که محل تغییر به نام خانم میرهادی یک کوچه فرعی روبروی محل کار خانم میرهادی است.

بر همین اساس در این جلسه معابری از جمله خیابان عنصری واقع در خیابان ابوریحان بنام استاد توران میر هادی از بزرگان ادبیات کودکان به تصویب اعضا شورا رسید. سیده توران میرهادی (خُمارلو) (تولد ۲۶ خرداد ۱۳۰۶ – درگذشت ۱۸ آبان ۱۳۹۵) استاد ادبیات کودک، نویسنده و کارشناس آموزش و پرورش و پایه گذار مجتمع آموزشی تجربی فرهاد، از بنیانگذاران شورای کتاب کودک و بنیانگذار فرهنگنامه کودکان و نوجوانان بود. میرهادی را «مادر ادبیات کودک و نوجوان در ایران» خوانده‌اند.

همچنین کوچه لادن واقع در خیابان شهید اعجازی بنام استاد دکتر ژاله آموزگار استاد زبان‌های باستانی تغییر نام یافت. او دکتری زبان‌های باستانی (به‌طور دقیق‌تر، زبان‌های ایرانی و ادبیات مزدیسنی) از دانشگاه سوربن دارد و بیش از ۳۰ سال در دانشگاه تهران تدریس کرده‌است.

همچنین خیابان بهار شمالی واقع در حدفاصل خیابان روشنایی تا بزرگراه صدر بنام مریم بهروزی از فعالین زنان در حوزه سیاست نامگذاری شد.

در ادامه خیابان محیط واقع در شهید الفت بنام میمنت میرصادقی 

 و خیابان دهم واقع در خیابان سید جمال اسدآبادی بنام نیمتاج سلماسی(با حفظ شماره ) شاعر آذری زبان نامگذاری شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان بخشی از بیوگرافی و کارنامه این بانوان به شرح ذیل است:

۱: میمنت میرصادقی

اولین خیابان، خیابان محیط واقع در حدفاصل خیابان شهیدالفت تا خیابان یاس است که قرار شده به نام خانم میمنت میرصادقی نامگذاری شود. این خانم با تخلّص آزاده متولد سال ۱۳۱۶ در استان فارس، شاعر و ادیب ایرانی و همسر جمال میرصادقی است. او بیشتر شعر نو نیمایی و تعداد کمتری غزل سروده است، طبیعت نقش مهمی در اشعار او دارد. بعضی مواقع اشعارش رنگ اعتراض و جهت‌گیری اجتماعی به خود می‌گیرد. همچنین مهمترین دفاتر شعرش از بیداری جویباران، با آب‌ها و آیینه‌ها، جان‌های آفتابی و زیر خونسردترین برف جهان است.

اتونشر// مزین شدن خیابان‌های پایتخت به نام بانوان/ اعضای خیابان بهشت و نامگذاری‌های جدید!

۲: توران میرهادی

دومین خیابان، خیابان عنصری واقع در خیابان ابوریحان تا خیابان شهید وحید نظری است که قرار شده به نام استاد سیده توران میرهادی نامگذاری شود؛ سیده توران میرهادی (خُمارلو) متولد سال ۱۳۰۶،  استاد ادبیات کودک، نویسنده و کارشناس آموزش و پرورش و پایه گذار مجتمع آموزشی تجربی فرهاد است. او از بنیانگذاران شورای کتاب کودک و بنیانگذار فرهنگنامه کودکان و نوجوانان بود.  او به همراه همسرش محسن خمارلو به مدت ۲۵ سال مدرسه فرهاد را از سال ۱۳۳۴ تا ۱۳۵۹ اداره کرد. این مجتمع یکی از آموزشگاه‌های تجربی و الگو واره ایران بود که هدف‌ها و کارکرد‌های آموزشی و پرورشی مدرن در آن تجربه و ارزیابی می‌شدند. توران میرهادی به همراه لیلی ایمن آهی و معصومه سهراب و همکاری گروهی از کارشناسان تعلیم و تربیت در سال ۱۳۴۱ شورای کتاب کودک را بنیان گذاشت، از سال ۱۳۵۸ سرپرستی تدوین و تألیف فرهنگنامه کودکان و نوجوانان را نیز برعهده داشته‌است. میرهادی را «مادر ادبیات کودک و نوجوان در ایران» خوانده‌اند.

اتونشر// مزین شدن خیابان‌های پایتخت به نام بانوان/ اعضای خیابان بهشت و نامگذاری‌های جدید!

 

۳: نیمتاج سلماسی

سومین خیابان که قرار است به نام نیمتاج سلماسی نامگذاری شود، واقع در حدفاصل سیدجمال اسدآبادی تا شهید گمنام است. نام فعلی این معبر، خیابان دهم است که در صورت تصویب اعضای شورای شهر به نیمتاج سلماسی تغییر خواهد کرد. این خانم نوه حاج وزیر سلماسی و دختر یوسف لکستانی بود و تحصیلات او تا کلاس یازدهم دبیرستان بوده و به زبان های انگلیسی و عربی هم آشنایی داشته است؛ دو غزل قوی اجتماعی ـ سیاسی از نیمتاج سلماسی به جا مانده و جنبه انتقادی دارد همچنین درونمایه های وطن پرستی، آزادیخواهی و عنایت به مشکلات از ویژگی های مهم شعر دوره مشروطه و پس از آن است که این سه شاخصه در اشعار نیمتاج سلماسی دیده می شود؛ قطعه «کاوه» فوق العاده مؤثر و مهیج است. او در سرودن این اثر، مردم را به مبارزه علیه اخلالگران و آشوب طلبان ترغیب کرد. اشعار این بانوی شاعر، مردم را به گونه ای هیجان زده نمود که قابل تصور نبود و کار به جایی رسید که آنان جان بر کف نهاده و ریشه فساد و تباهی را کندند.

اتونشر// مزین شدن خیابان‌های پایتخت به نام بانوان/ اعضای خیابان بهشت و نامگذاری‌های جدید!

 

۴: ژاله آموزگار

کوچه لادن واقع در خیابان شهید اعجازی در میدان شهید اعجازی است که اعضای شورای پنجم شهر تهران قصد دارند آن را به نام استاد ژاله آموزگار نامگذاری کنند، او متولد ۱۲ آذر ۱۳۱۸ در خوی، پژوهشگر ایرانی فرهنگ و زبان‌های باستانی است.  همچنین استاد آموزگار دکترای زبان‌های باستانی (به‌طور دقیق‌تر، زبان‌های ایرانی و ادبیات مزدیسنی از دانشگاه سوربن دارد و بیش از ۳۰ سال در دانشگاه تهران تدریس کرده‌است؛ او سال‌ها به عنوان همکار استاد احمد تفضلی به فعالیت‌های علمی پرداخت و پس از کشته شدن او به تدریس و تألیف و ترجمه ادامه داده‌ است. ژاله آموزگار عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی بوده‌است و هم‌اکنون به مدت ۴۶ سال است که به تدریس در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران مشغول است و بسیاری از استادان رشته‌های گوناگون این دانشکده، از شاگردان وی بوده‌اند.

اتونشر// مزین شدن خیابان‌های پایتخت به نام بانوان/ اعضای خیابان بهشت و نامگذاری‌های جدید!

 

۵: مریم بهروزی

مریم بهروزی متولد ۱۳۲۴ در تهران، فعال و زندانی سیاسی دوران پهلوی، نماینده دوره اول مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران و دبیرکل جامعه زینب بود. او  سال‌ها به تدریس علوم حوزوی و دانشگاهی در دانشگاه‌های شهید بهشتی، تهران و حوزه‌های علمیه شهید شاه آبادی و شهید مدنی اشتغال داشته است؛ او در ۱۶ سالگی با یک طلبه که از مخالفین رژیم پهلوی و مقلد امام خمینی (ره)،  ازدواج کرد و ثمره آن چهار فرزند، ۲ دختر و ۲ پسر بود که فرزند دوم وی (شهید مهدی حاجی عباسی) عضو بسیج مستضعفان در سال ۱۳۶۰ در سن ۱۶ سالگی توسط منافقین کوردل به شهادت رسید. مریم بهروزی  ۲۹ بهمن سال ۱۳۹۰ بر اثر بیماری سرطان درگذشت.

اتونشر// مزین شدن خیابان‌های پایتخت به نام بانوان/ اعضای خیابان بهشت و نامگذاری‌های جدید!

حال باید ببینیم آیا در جلسات بعدی شورای شهر به تمامی این نامگذاری‌ها رسیدگی می‌شود‌ یا خیر!

 

برچسب ها: نامگذاری ، شورای شهر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار