بهاروند سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در لندن امروز ۱۳ تیر ماه وارد محل ماموریتش می‌شود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، شب گذشته ۱۲ تیر ماه بود که «سید مهدی حسینی متین» کاردار جمهوری اسلامی ایران در لندن از عزیمت «محسن بهاروند» سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در لندن در روز یکشنبه به انگلیس خبر داد. وی نوشت که بهاروند بعد از تقدیم استوارنامه خود به ملکه انگلیس، روز سه‌شنبه فعالیت دیپلماتیکش را در این سمت برعهده خواهد گرفت.

پیش از این هم در ۱۶ فروردین ماه «حمید بعید‌ی‌نژاد» سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در لندن در توئیتی از پایان ماموریتش در انگلستان به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران خبر داد و نوشت: با پایان ماموریتم به عنوان سفیر کشور عزیزم در انگلستان، مایلم از همه بخش‌های دیپلماتیک، رسانه‌ای و اقتصادی برای همکاری‌هایشان قدردانی کنم.

بعیدی‌نژاد اولین سفیر ایران در لندن پس از دوره‌ای از تنش میان دو کشور و سپس افزایش سطح روابط ایران و انگلیس بود. وی در شهریور سال ۱۳۹۵ و حدود یک سال پیش از توافق هسته‌ای برجام، به عنوان سفیر ایران در انگلیس کار خود را آغاز کرد.

سعید خطیب‌زاده سخنگوی  وزارت امور خارجه هم هفتم تیر در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره معرفی سفیر ایران در انگلیس گفته بود که درباره تبادلات سفرا همه آنچه انجام شده مربوط به سال گذشته است و چندین ماه است صدور ویزا و آگرمان در دستور کار بوده است و زمانی اعزام نهایی شود اطلاع رسانی می‌کنم.

سوابق معاون سابق ظریف و سفیر جدید ایران در انگلیس

بهاروند پیش از این عهده‌دار معاونت امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه بود. محسن بهاروند متولد سال ۱۳۴۵، ۲۷ سال پیش کار خود را به عنوان کارشناس اداره دعاوی و حقوق بین‌الملل خصوصی در وزارت امور خارجه آغاز کرد و سمت‌های مختلفی را تا سطح معاون وزیر امور خارجه بر عهده گرفت.

بهاروند در روستای تلوری‌علیا از توابع خرم‌آباد به دنیا آمد؛ وی مقطع دبیرستان را در خرم‌آباد طی کرد. سپس برای ادامه تحصیل به تهران رفت و موفق شد در دانشکده روابط بین‌الملل با مدرک کارشناسی و در دانشگاه شهید بهشتی در رشته‌ی حقوق بین‌الملل، گرایش «حقوق بشر» با مدرک کارشناسی ارشد فارغ‌التحصیل شده و در وزارت امور خارجه مشغول به کار شود.

جابه جایی سفیر بین تهران و لندن/ سفیر جدید ایران در انگلیس کیست؟

بهاروند مدتی نیز در دانشگاه ژنو سوئیس در رشته‌ حقوق و در مقطع دکتری مشغول به تحصیل شد که به علت مشغله کاری از ادامه تحصیل انصراف داد. از سوابق بهاروند می‌توان به رئیس اداره حقوقی و معاونت اداره کل آمریکای لاتین وزارت امور خارجه اشاره کرد که در طول حضورش در آمریکای لاتین با «مارادونا» اسطوره فوتبال جهان دیدار کرد که در این دیدار، مارادونا با حضور در سفارت ایران در بوینس‌آیرس، پیراهن شماره ۱۰ خود را در مراسمی رسمی تحویل وی داد تا به مردم ایران هدیه کند.

وی همچنین به‌عنوان سفیر ایران در آرژانتین برای حل‌وفصل اختلاف دو کشور در مورد پرونده انفجار مرکز یهودیان آن کشور اعزام شد که حاصل این مأموریت امضای یادداشت تفاهم بین ایران و آرژانتین برای حل اختلاف شد. این یادداشت تفاهم در سال ۲۰۱۳ بین علی‌اکبر صالحی وزیر امور خارجه سابق جمهوری اسلامی ایران و وزیر خارجه آرژانتین در آدیس‌آبابا پس از مذاکرات طولانی و فشرده امضا شد؛ پس از بازگشت از این مأموریت بود که وی به سمت معاون بخش آمریکای لاتین وزارت امور خارجه منصوب شد و پس از مدتی بهاروند به عنوان یکی از اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای که به‌صورت محرمانه با آمریکا مذاکره می‌کردند، برگزیده شد. این کار از اواسط سال ۱۳۹۰ شروع و تا روی کار آمدن دولت جدید ادامه داشت و حل‌وفصل مسئله هسته‌ای در آن زمان شکل گرفت تا ادامه کار به دولت فعلی محول شد.

جابه جایی سفیر بین تهران و لندن/ سفیر جدید ایران در انگلیس کیست؟

این دیپلمات لرستانی معاون دبیرکل سازمان حقوقی مشورتی آسیا و آفریقا آآلکو (آلکو) AALCO را نیز در کارنامه دارد. از بهاروند مقالات متعددی به زبان‌های فارسی، انگلیسی و اسپانیایی منتشر شده و کتابی نیز با نام «ایرانیان عامل جنایت یا قربانیان جنایت» در رابطه با انفجار مرکز یهودیان در بوینس آیرس در ۴۰۰ صفحه و به زبان اسپانیایی در آرژانتین منتشر کرد، وی در این کتاب حقایق شگفت‌انگیزی از فعالیت صهیونیست‌ها و گروه‌های فشار برای اتهام زدن علیه کشورمان در مجامع بین‌المللی را بازگو می‌کند.

او در بهمن سال ۱۳۹۸ با حکم محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان، به سمت «معاون امور حقوقی و بین‌الملل وزارت خارجه» منصوب شد و تاکنون معاون امور حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه بوده است.

رد و بدل سفیر میان تهران و لندن

وزارت امور خارجه انگلیس دوشنبه ۳۱ خرداد ماه طی بیانیه‌ای از آغاز به کار «سایمون شِرکلیف» به عنوان سفیر جدید این کشور در تهران خبر داد. بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه انگلیس، سایمون شِرکلیف از ماه آگوست (مردادماه)  رسماً کار خود را به عنوان جانشین «راب مک‌ایر» سفیر کنونی انگلیس در تهران آغاز خواهد کرد.

پس از انقلاب ۱۳۵۷ در ایران، سفارت انگلیس تحت محافظت کشور سوئد قرار گرفت. در سال ۱۹۸۷ میلادی و در خلال جنگ ایران و عراق، تمامی کارکنان سفارت در پی تیرگی روابط ایران و پادشاهی متحده به لندن فراخوانده شدند. در نوامبر ۱۹۸۸ میلادی، جفری هاو وزیر خارجه بریتانیا با علی‌اکبر ولایتی وزیر امور خارجه وقت ایران در مورد برقراری دوباره روابط دیپلماتیک به توافق رسید.

جابه جایی سفیر بین تهران و لندن/ سفیر جدید ایران در انگلیس کیست؟

بعد از مدتی هم سفارت به صورت نیمه تعطیل در آمد، اما پس از مدت‌ها تهدید از جانب ایران به کاهش روابط دیپلماتیک با دولت بریتانیا و در واکنش به اعمال تحریم‌های مالی (تحریم بانک مرکزی توسط دولت بریتانیا) مجلس ایران در ۲ آذر ۱۳۹۰ با رأی موافق ۱۷۹ نماینده طرح دو فوریتی کاهش روابط با بریتانیا را به تصویب رساند.

پس از انعقاد توافق هسته‌ای برجام، در شهریور سال ۱۳۹۴، سفارت انگلیس در تهران با حضور فیلیپ هموند، وزیر خارجه وقت بریتانیا بازگشایی شد. هم‌زمان با آن، سفارت ایران در لندن نیز با حضور افراد مختلفی از جمله اعضای هیئت دوستی ایران و انگلیس، بازگشایی شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۴ ۱۴ تير ۱۴۰۰
تعویض دقیقه نودی مشکوکه!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۲ ۱۳ تير ۱۴۰۰
نمیدونم این خونه جاسوسی روچرابازکردن.کم ازانگلیسی جماعت خوردن.ینگاه بتاریخ بندازن اخه.هرچی بسرمون اومد ازهمین جورسومه فساده....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۸ ۱۳ تير ۱۴۰۰
چرا چند روز مانده به این دولت سفیر عوض میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۸ ۱۳ تير ۱۴۰۰
حسین فریدون
آخرین اخبار