مندل زاده گفت: روغن‌های زیتون خارجی موجود در بازار با ترکیبات پومیس (Pomace) قابلیت مصرف خوراکی ندارند.

غلامرضا مندل زاده رئیس اداره نظارت بر اجرای استاندارد خوزستان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: روغن زیتون در انواع فرابکر، بکر و تصفیه شده برای مصارف خوراکی عرضه می‌شود.

او با بیان اینکه روغن زیتون دارای ترکیبات پومیس به هیچ وجه مناسب مصارف خوراکی نیستند، افزود: طرز تهیه آن نیز عمدتاً به این صورت است که باقیمانده حاصل از تفاله زیتون که هنوز دارای مقداری روغن است را با هگزان فراوان و حرارت زیاد استخراج می‌کنند و با عنوان روغن حاصل از تفاله زیتون یا پومیس (pomace) به فروش می‌رسانند که باید تنها مصرف صنعتی یا استفاده جلدی داشته باشد.

مندل زاده با بیان اینکه از نظر ضوابط سازمان ملی استاندارد روغن زیتون با ترکیبات پومیس غیرقابل مصرف خوراکی است، اظهار داشت: مصرف‌کنندگان باید نسبت به مضرات استفاده از این فرآورده آگاه باشند و در هر بسته‌بندی که به یکی از نام‌های مذکور برخورد کردند از خرید آن اجتناب نمایند و موضوع را به اداره کل استاندارد خوزستان جهت اعمال قانون اطلاع دهند.

رئیس اداره نظارت بر اجرای استاندارد خوزستان بیان کرد: روغن تفاله زیتون (pmace) به علت آلوده بودن به بنزوآلفاپیرن، مونوکلوروپروپان دی ال‌ها و هیدروکربن‌های حلقوی، سرطانزا بوده و بر روی رشته اعصاب و سایر ارگان‌های بدن تاثیر نامطلوب دارد، از این رو علیرغم اینکه در برخی استاندارد‌های بین المللی مانند کدکس استفاده از درصد‌های مختلف روغن تفاله زیتون تصفیه شده همراه با روغن زیتون بکر یا فرابکر مجاز است، اما در استاندارد ملی ایران به شماره ۱۴۴۶ به منظور حفظ و صیانت از سلامت جامعه استفاده خوراکی آن ممنوع اعلام شده است.

این مقام مسئول ادامه داد: در حال حاضر در بازار عرضه استان، خصوصاً در روغن‌های زیتون وارداتی درصد‌های مختلفی از روغن پومیس استفاده شده که این موضوع به وضوح روی برچسب بسته بندی و نشانه گذاری آن‌ها نیز ذکر شده است که توصیه می‌شود جهت مصارف خوراکی و غذایی مورد استفاده قرار نگیرد.

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار