به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، گونهٔ دلتای ویروس کرونا که نخستین بار در هند پدید آمد تا کنون در ۸۰ کشور جهان یافت شده است. سازمان بهداشت جهانی که گونههای جهشیافتهٔ مهم ویروس کرونا را براساس حروف الفبای یونانی نامگذاری میکند گونهٔ یافتشده در هند را دلتا نامید.
تمامی ویروسها پیوسته جهش پیدا میکنند و اغلب تغییراتشان چندان مهم نیست اما برخی از گونههای جهشیافته ممکن است سرعت انتقال بیشتری داشته باشند، عوارض حادتری ایجاد کنند یا از سدّ ایمنی واکسنها بگذرند.
کارشناسان میگویند گونهٔ دلتا با سرعت بیشتری منتقل میشود چون خود را بهتر به سلولهای بدن میچسباند اما هنوز اطلاعات کافی در دست نیست که نشان دهد این گونهٔ تازه از ویروس کرونا بیماری شدیدتری را نیز ایجاد میکند یا خیر.
بیش از ۹۰ درصد آنها که اخیرا در بریتانیا دچار کووید۱۹ شدهاند بیماری فوق را بهواسطهٔ گونهٔ دلتای این ویروس گرفتهاند. این رقم در آمریکا تاکنون ۲۰ درصد بوده است اما کارشناسان میگویند امکان دارد گونهٔ دلتا به گونهٔ غالب ویروس کرونا در آمریکا بدل شود.
پژوهشهای تازه نشان میدهد که واکسنهای ضد کرونا کنونی که به تایید سازمان بهداشت جهانی رسیدهاند، در برابر گونه دلتا نیز مانند دیگر گونههای شناختهشدهٔ ویروس کرونا کارآیی دارند، مشروط بر آنکه هر دو دُز واکسن به فرد تزریق شود.
کسانی که تنها یک دوز واکسن زده باشند نسبت به آنها که هر دو دُز را زدهاند ایمنی کمتری نسبت به گونهٔ دلتا دارند و همین امر باعث شده است کارشناسان تأکید کنند که باید هر دو دُز واکسن تزریق شود و همزمان توزیع جهانی واکسنهای ضد کرونا تا حد ممکن سریعتر صورت گیرد.
انتهای پیام/