به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، ابراهیم مهر جو رئیس سازمان نظام مهندسی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه اکنون ۱۰۰ مهندس در همه رشته ها در شهر سی سخت مستقر هستند گفت: در حال حاضر ۶۵۰ طرح در شهر سی سخت از مرحله پی کنی تا نازک کاری در حال اجرا هستند.
مهر جو در زمینه نحوه نظارت بر ساختمان های احداثی توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان افزود: هر طرح توسط یک ناظر سازه ای نظارت میشود و علاوه بر این، نظارت عالیه که متشکل از ۶ تن از مهندسان در رشته های مختلف معماری، عمران، مکانیک و برق است نیز انجام میشود.
او ادامه داد: کمیته ای متشکل از سازمان نظام مهندسی ساختمان، اداره کل راه و شهرسازی، مدیران کل دفتر فنی و امور شهری استانداری و شهرداری سی سخت تشکیل شده که ضمن بازدید میدانی، هر هفته جلسه بررسی فعالیت ها برگزار و موانع احتمالی برای تسریع در کارها رفع میشود.
مهرجو افزود: طبق ارزیابی های انجام شده از مجموع ۸۰۰ طرح تخریبی در شهرستان زلزله زده دنا بیش از ۳ تا ۴ دهه از عمر سازه ای آن ها گذشته و بنای اکثر ساختمان های آن ها سنگی و چوب بوده است.
رئیس سازمان نظام مهندسی استان گفت: ۹۰ درصد ساختمان هایی که اصول و مقررات فنی را رعایت کرده بودند و از سازمان نظام مهندسی بر آن ها نظارت داشته، از نظر سازه ای مشکلی نداشته اند.
او بیان کرد: ۱۰ درصدی که از این نوع ساختمان ها خسارت دیده بودند مربوط به ضعف در اجرا و عدم رعایت اصول فنی و مهندسی ساختمان بوده است.
مهرجو توجه به مقررات ملی ساختمان را برای احداث ساختمان هایی ایمن در مقابل حوادث و بلایای طبیعی را ضروری دانست و گفت: استفاده از نظر مهندسان و کارشناسان مرتبط با ساخت و ساز در اجرای طرح های عمرانی باید بیش از گذشته مدنظر همه مردم باشد تا در هنگام وقوع زلزله شاهد حداقل خسارات باشیم.
او رعایت ایمنی در ساخت و ساز را نیز ضروری دانست و بیان کرد: رعایت موضوع ملی مقررات ساختمانی و استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد در ارتقای کیفیت ساخت و ساز بسیار موثر است.
انتهای پیام/س