به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، برای آشنایی با یکی از پیشکسوتان ورزشهای زورخانهای و پهلوانی خراسان جنوبی به موزه میراث پهلوانی شهر بیرجند رفتیم.اینجا بود که با آقای قمری قرار ملاقات داشتیم. قمری ۵۸ ساله است و در راه ورزش زورخانهای و پهلوانی مو سپید کرده است.
قمری پیشکسوت ورزشهای زورخانهای و پهلوانی خراسان جنوبی میگوید: این ورزش علاوه بر اینکه موجب سلامت تن و بدن میشود، هنری است که روح را هم به شادی و نشاط وا میدارد.
او ادامه میدهد: سعی کرده ام امور و رفتارهای خود را به گونهای انجام دهم که با منش و مرام زورخانهای و پهلوانی سنخیت داشته باشد.
این پیشکسوت دستی هم بر هنر دارد و کارهای زیبایی از او در گوشه و کنار موزه میراث پهلوانی بیرجند دیده میشود.در کارگاه خانگی اش، روی چوب کار میکند و به آن نقش میدهد.
قمری میگوید: در اینجا ابزار و وسایل متنوعی دارم و میتوانم کارهای مختلفی را روی چوب انجام دهم.
او با اشاره به یکی از دست ساختههای خود میگوید: روی این چوب، تمام حرکات ورزش زورخانهای به نمایش در آمده است.
بیشتر بخوانید
قمری با اشاره به اینکه در خراسان جنوبی چوبهای با کیفیتی برای انجام کارهای هنری وجود دارد بیان میکند: چوب عناب، گردو و زرشک به وفور در استان یافت میشود و کیفیت بسیار خوبی برای به کارگیری در صنایع دستی دارد.
خلق اثر با شاخ و استخوان حیوانات
این پیشکسوت ورزشهای زورخانهای میگوید: علاوه بر چوب از شاخ گاو و استخوان شتر هم استفاده میکنم و نقشهای متفاوتی را ایجاد میکنم.
او ادامه میدهد: یکی از بهترین اشیایی که میتوانم بسازم، عصاست که در پایتخت هم مشتری دارد و بنا به گفته مشتریان کیفیت آن نیز مطلوب است.
محسن، پسر ۱۵ ساله آقای قمری هم در این کارگاه ۱۲ متری با پدر همکاری میکند.
او میگوید: وقتی به این کار مشغول شدم و فروش دست ساختههای خودم را دیدم، به این فکر افتادم که وقت بیشتری را در کنار پدرم برای ساخت محصولات چوبی صرف کنم تا درآمدی هم نصیبم شود.
حال همت این ورزشکار هنرمند میتواند درسی باشد برای جوانهایی که قصد هنرآموزی دارند و میخواهند برای خود شغلی دست و پا کنند.
انتهای پیام/ س