موزه سینمای ایران در ادامه سلسله گفتگو‌های تاریخ شفاهی خود با جمال شورجه کارگردان، نویسنده و تهیه کننده سینما به گفتگو نشست.

به گزارش حوزه سینما  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، موزه سینمای ایران در ادامه سلسله گفتگو‌های تاریخ شفاهی خود با جمال شورجه کارگردان، نویسنده و تهیه کننده سینما به گفتگو نشسته است.

در این گفتگو، جمال شورجه با بیان اینکه از کودکی به سینما علاقه مند بوده است، گفت: من و برادرم بزرگترم به سینما بسیارعلاقه داشتیم. در سال ۱۳۴۰ در زنجان با صاحب یک سینما آشنا بودیم و برخی فیلم‌ها را حتی ۱۰ بار می‌دیدیم.

وی ادامه داد: البته برادر بزرگترم بیشتر علاقه مند به بازیگری بود و به واسطه او من به سینما علاقه مند و وارد این حوزه شدم.

شورجه خاطرنشان کرد: در دوران دبستان و دبیرستان زیاد نقاشی می‌کردم. به همین دلیل در دانشگاه در رشته گرافیک قبول شدم و در همان زمان وارد انجمن اسلامی شدم. دوستان زیادی در آنجا پیدا کردم و زمانی که امام (ره) وارد ایران شدند، اکثر نقاشی‌ها و پوسترهای ورود امام از فرودگاه تا بهشت زهرا را ما نقاشی و خطاطی کرده بودیم.

وی درباره ورودش به حوزه فیلمسازی توضیح داد: از طرف مدرسه عالی شهید مطهری فراخوان داده بودند و در آن زمان امامی کاشانی سرپرست آنجا بود که تا زمانی که دانشگاه‌ها تعطیل هستند، علاقمندان سینما بتوانند فیلمسازی بخوانند. ما هم که رشته هنر می‌خواندیم بیشتر علاقه‌مند شدیم و برای آموزش فیلمسازی به این دوره‌ها رفتیم. حدود ۱۰۰ نفر از انجمن‌های اسلامی بودیم که در این کلاس‌ها که تحت عنوان مرکز اسلامی آموزش فیلمسازی در باغ فردوس بود، شرکت کردیم.

شورجه درباه اولین کار تصویری اش توضیح داد: یادم می‌آید روزی به دفتر محسن علی اکبری رفتم که میخواست فیلمی به نام «روزنه» بسازد. فیلمنامه را خواندم و پذیرفتم و من را به واحد جنگ شبکه یک سیما معرفی کردند. روزنه را در منطقه جنگی ساختیم، کار سختی بود، اما از تلویزیون پخش و مورد استقبال قرار گرفت.

وی ادامه داد: در همان سال‌ها با علیرضا داوودنژاد از طریق زنده یاد رسول ملاقلی پور آشنا شدم که من را به خانه شان برای خواندن فیلمنامه دعوت کرد تا درباره فیلمنامه، بحث و نواقص را برطرف کنیم.

وی در پاسخ به سوال محمود گبرلو (منتقد- کارشناس سینما) مبنی بر اینکه چطور به این نتیجه رسیدید که می‌توانید تاریخ عاشورا را در سینما به نمایش درآورید؟ پاسخ داد: من معتقدم تمام تاریخ عاشورا را نمی‌توان به تصویر کشید بلکه می‌توان نقبی به این رویداد مهم زد ضمن اینکه من بر اساس دیدگاه اعتقادی خودم فیلم می‌سازم.

شورجه در ادامه یادآور شد: سینما قرن‌ها است که در همه دنیا جایگاه خود را باز کرده است و علاقمندان زیادی دارد. در دوران دانشگاه بر سر این موضوع که فرم و تکنیک می‌تواند در خدمت محتوا باشد، تحقیقات زیادی انجام دادیم.

وی با بیان اینکه به کارنامه سینمایی خود نمره ۱۵ می‌دهد، گفت: از نظر ساختار هنوز به آن چیزی که دلم می‌خواست، نرسیدم و از نظر خودم کم گذاشته ام.

شورجه با بیان اینکه سعی کرده دیدگاه‌ها و عقاید اسلامی خود را به مردم منتقل کند، گفت: اگر انقلاب نمی‌شد وارد سینما نمی‌شدم و همان رشته گرافیک را دنبال می‌کردم؛ زیرا من با دیدگاه امام (ره) وارد سینما شدم. ایشان از اولین روزی که وارد ایران شدند و به بهشت زهرا رفتند، درباره سینما گفتند «ما با سینما مخالف نیستیم بلکه با فحشا مخالفیم».

وی درباره دیدار خود با مقام معظم رهبری نیز گفت: رهبری اعتقادشان بر این است که باید سینما را گسترش دهیم تا بتوانیم طیف بیشتری را مخصوصا در جهان اسلام جذب کنیم، زیرا آن‌ها سینما ندارند و ما باید به آن‌ها در این زمینه کمک کنیم.

جمال شورجه متولد ۱۳۳۳ در زنجان است و ساخت فیلم‌هایی همچون سی و سه روز، وعده دیدار، باشگاه سری، خلبان، دایره سرخ، عبور از خط سرخ، حماسه مجنون، لبه تیغ، عملیات کرکوک، شب دهم و روزنه را در کارنامه هنری خود دارد.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.