به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، سعدالله رحیمی خواه رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بانه شامگاه سه شنبه در حاشیه گشایش نمایشگاه سوخته نگاری اظهار داشت: این هنرمند هنر طراحی را کاربردی کرده و به هنر سوخته نگاری تبدیل کرد که این یک نوگرایی در این هنر است.
رحیمی خواه افزود: هنرمندان صنعت چوب در بانه موفقیتهای زیادی کسب کردند و در صنایع چوب نوآوریهای منحصر به فردی ایجاد کردند.
او اظهار داشت: تولیدات هنرمندان بانه بیشتر جنبه صادراتی دارد و با قیمتها مناسب در حراجیها به فروش میرسند این مهم باعث شده افراد زیادی جذب کار شوند و به صورت استاد و شاگردی این هنر را یاد میگیرند.
رحیمی خواه ادامه داد: در کارگاههای چوب بانه هفت نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد شده است.
هنرمند سوخته نگار اهل بانه نیز گفت: این نمایشگاه با عنوان (چوب و هنر) سوخته نگاری در زمینه خطاطی، طراحی، طبیعت بی جان و چهره نگاری در قالب ۴۰ اثر به مدت سه روز در معرض دید علاقمندان قرار میگیرد.
حامد رضایی افزود: این هنر را با علاقه و خلاقیت خودم انجام دادم با هنر طراحی کارم را شروع کردم سپس طرحها را بر روی چوب اجرا کردم و از کمترین ابزار بیشترین استفاده را بردم.
او با بیان اینکه هویه برقی و چوب مهمترین ابزار کار سوخته نگاری است اظهار داشت: سوخته نگار از اوایل دوره صفوی در ایران راوج داشته و در آن دوره از ابزارهای ابتدایی دست ساز برای این کار استفاده شده، اما به دلیل اینکه ابزار کار در دسترس نبود این هنر به فراموشی سپرده شد.
رضایی ادامه داد: اکنون با پیشرفت تکنولوژی هنر سوخته نگاری با دیگر رواج یافته که کار روی مقوا و چوب اجرا میشود.
انتهای پیام/ع