به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کیکها و شیرینیها یکی از خوشمزهترین دسرها هستند که در طعمها و شکلهای متنوعی تهیه میشوند. بیش از ۱۰۰ مدل کیک وجود دارد که از جملهی آنها میتوان به کیکهای شکلاتی پر طرفدار و یا کیکهای خامهای اشاره کرد. کیکهای تولد خود طیف گستردهای از این خوراکیهای خوشمزه را در بر میگیرند که هر کدام علاوه بر طعم فوق العاده به روشی متفاوت تزیین میشوند.
اگرچه تزیین مهمترین عامل برای انتخاب کیک است، اما لایه بندی داخل کیک نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. حتما تا به حال به لایههای اسفنجی کیکهای تولد دقت کرده اید. تعداد این لایهها معمولا متغیر بوده و هر لایه کیک اسفجی با خامه و یا سایر مواد با هم منسجم میشوند. این روش که فیلینگ کیک نام دارد با مواد اولیهی گوناگون از جمله خامه، باترکریم و یا سسهای میوهای و مارمالاد نیز انجام میشود.
علاوه بر این، میتوان میان هر لایه از کیک را با میوههای خرد شده و یا مغزها نیز پوشاند و تنوع بیشتری به کیک داد. در این مطلب اطلاعات بیشتری در رابطه با فیلینگ کیک به شما ارائه کرده و انواع مختلف فیلینگ در طعمهای مختلف را به شما معرفی خواهیم کرد. با این روش میتوانید به راحتی خودتان یک کیک چند لایهای فوق العاده خوشمزه درست کنید.
فیلینگ کیک چیست؟
واژهی فیلینگ (Filling) به معنی پر کردن میباشد. وقتی در قنادی از این کلمه استفاده میشود، منظور از آن پر کردن لایههای کیک و خامه کشی داخل آن است. قنادها برای فیلینگ کیک، کیکهای اسفنجی ساده با ضخامتهای یکسان و یک شکل را با خامه یا سایر مواد روی هم قرار داده به آن را به یک کیک فوق العاده خوشمزه تبدیل میکنند. شما نیز به همین سادگی میتوانید با فیلینگ کیک، کیکهای اسفنجی ساده را به کیکهای خامهای خوشمزه تبدیل کنید. برای انجام این کار نیازی نیست که یک قناد حرفهای باشید. با کمترین مهارت نیز میتوانید به راحتی یک کیک خاص و جذاب درست کنید. در ادامه نحوهی فیلینگ کیک به سادهترین روش را به شما آموزش خواهیم داد.
فیلینگ کیک چگونه انجام میشود؟
شاید اکنون تصور کنید که فیلینگ کیک با خامه بسیار ساده است، اما فراموش نکنید که این کار نیز نیاز به دقت و حوصله دارد. در ادامه ما این کار را برای شما آسانتر مکرده و مراحل فیلینگ کیک را مرحله به مرحله آموزش خواهیم داد تا بتوانید به سادگی یک کیک فوق العاده درست کنید.
برای شروع، ابتدا کیک اسفنجی را که از قبل پخته اید، با ارهی مخصوص کیک به شکل افقی به لایههایی با ضخامت یکسان تقسیم کنید. برای این کار میتوانید از چاقو ارهای بزرگ و تیز نیز استفاده کنید. این کار را دقت بسیار زیاد انجام دهید. سعی کنید لایههایی که میبرید کاملا صاف و ارتفاع آنها با هم مساوی باشد. به عنوان مثال اگر دو کیک اسفنجی با ارتفاع ۱۰ سانتی متر پخته اید، میتوانید آنها را به ۴ برش کیک با ارتفاع ۵ سانتی متر برش بزنید و تقسیم کنید. مهمترین نکته در برش کیک اسفنجی این است که مطمئن شوید کیک اسفنجی پیش از برش کاملا سرد شده است. در غیر این صورت کیک خرد خواهد شد. اگر کیک شما پف کرده، سر گنبدی یا به اصطلاح تاج کیک را خیلی نازک ببرید تا کاملا صاف صاف شود.
برای تقسیم کیک به لایههای مساوی با ضخامت و ارتفاع یکسان بهتر است از خطکش یا خلال دندان استفاده کنید. برای این کار، ارتفاع کل کیک اسفنجی را اندازه بگیرید، سپس ارتفاع هر لایه را تعیین کرده و با خلال دندان دور کیک را علامت گذاری کنید. سپس به کمک ارهی مخصوص کیک و یا چاقوی دندانه دار آن را آرام و با دقت برش بزنید.
مراحل فیلینگ کیک
۱- روی صفحهی گردان زیر کیکی با ابعاد مناسب قرار دهید. سپس یک لایهی نازک خامه روی زیر کیکی بمالید تا کیک روی آن تکان نخورد و ثابت بماند.
۲- یک لایه از کیک اسفنجی را روی زیر کیکی روی صفحهی گردان قرار دهید.
۳- داخل قیف قنادی را از خامه پر کنید. سپس دور و لبهی کیک را خامه بکشید. با استفاده از پالت خم خامه را روی سطح کیک پخش کنید. میتوانید از اسلایسهای میوه مانند توت فرنگی یا موز حلقه شده نیز برای لایههای کیک استفاده کنید. برای این کار، آنها را مرتب روی خامه بچینید.
۴- حالا زمان آن است که لایهی بالایی را روی این مواد قرار دهید تا کاملا آنها را بپوشاند. حتما لایهی دوم را کاملا روی لایهی اول قرار دهید تا کیک کج نشود و فرم خود را از دست ندهد.
۵- این کار را با هر تعداد لایه که در نظر دارید انجام دهید. سپس روی کیک را به دلخواه تزیین کنید.
۶- بعد از فیلینگ کیک حتما آن را داخل یخچال قرار دهید تا خامهها نرم نشوند. برای فیلینگ کیک با خامه به هیچ عنوان آن را بیش از حد با خامه پر نکنید.
انواع فیلینگ کیک
فیلینگ کیک محدود به خامه نبوده و قانون خاصی ندارد. هر کسی میتوانید با توجه به سلیقه و طعم دلخواه خود از هر میوه و مغزی داخل کیک استفاده کند. در نتیجه اگرچه فیلینگ کیک با خامه قنادی معمولا بیش از سایر مواد شهرت و طرفدار دارد، اما شما میتوانید از انواع مختلف فیلینگ کیک برای پر کردن لایههای آن استفاده کنید. در ادامه چند نمونه از خوشمزهترین و محبوبترین فیلینگهای کیک را به شما معرفی خواهیم کرد. میتوانید از بین آن ها، فیلینگ مورد علاقهی خود را با طعم دلخواه تان انتخاب کرده و طرز تهیهی آن را در ایران کوک جست و جو کنید. بدین ترتیب میتوانید به راحتی لایههای کیک اسفنجی خود را با آن پر کرده و آن را به کیکی جذاب و خوشمزه تبدیل کنید.
– اگر به دنبال طعمی لطیف و لذیذ هستید میتوانید از انواع سس مانند سس کارامل به عنوان فیلینگ کیک استفاده کنید.
– فیلینگ کیک مارمالاد نیز طرفدارهای خاص خودش را دارد. این فیلینگ یک طعم کلاسیک و فوق العادهای به کیک شما میدهد. شما میتوانید انواع طعم مارمالاد را برای پر کردن لایههای کیک انتخاب کنید.
– خامهی فرم گرفته را میتوانید با پودر کاکائو، پودر قهوه، کرمفیل و یا سایر طعم دهندهها و حتی اسانسها ترکیب کرده و بین لایههای کیک استفاده کنید.
– گاناش یکی از پر طرفدارترین فیلینگهای کیک است که طعمی فوق العاده به آن میدهد. این فیلینگ کیک از ترکیب شکلات و خامه صبحانه و سایر طعم دهندهها درست میشود.
– باتر کریم، یک نوع کرم بر پایهی کره است که تنوع بسیار زیادی دارد و به روشهای مختلف درست میشود. شما میتوانید از این کرم خوشمزه نیز به عنوان فیلینگ کیک استفاده کنید.
– کرمهای پنیری، شکلاتی، میوهای و کرمفیل نیز گزینهی مناسبی برای پر کردن لایههای کیک هستند.
– موسها (مخصوصا به شیوهی کلاسیک) را میتوان با کمی ژلاتین سفتتر کرده و بعد از بستن، از آنها بین لایههای کیک استفاده کرد.
– پودینگهای کاستاردی هم بسیار سریع و راحت درست میشوند. علاوه بر این میتوان با افزودن لیمو، توت فرنگی، قهوه و شکلات به آنها تنوع داده و آنها را به یک گزینهی ایده آل برای فیلینگ کیک تبدیل کرد.
فیلینگ باتر کریم وانیلی
کره ۳۴۰ گرم
پودر قند ۶۸۰ گرم
عصاره وانیل
۲ قاشق چایخوری
شیر یا خامه ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری
نمک کمی
۱- کره را از چند ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا هم دمای محیط شود. سپس با همزن برقی آن را ۷-۸ دقیقه بزنید تا کاملا پفکی و نرم شود.
۲- پودر قند را الک کرده و آن را کم کم به کرده اضافه کنید. آن را با دور متوسط همرن برقی بزنید تا هوای کره از بین نرود.
۳- وانیل، شیر (یا خامه) را نیز اضافه کرده و مواد را حدود ۳ دقیقهی دیگر بزنید.
۴- باتر کریم وانیلی را میتوانید همان لحظه استفاده کرده و یا آن را داخل یخچال نگه دارید.
فیلینگ موس خرمالو روسی
ژلاتین ۱ قاشق چایخوری
آب سرد ۲۰ گرم
خرمالو ۱۱۰ گرم
شکر ۳۰ گرم
خامه قنادی ۹۰ گرم
۱- رینگ ۱۴ سانتی متری را سلفون بکشید.
۲- ژلاتین را داخل آب سرد خیس کنید.
۳- خرمالو را با شکر مخلوط کرده و با مخلوط کن پوره کنید تا شکر کاملا در آن حل شود. پورهی یکدست شده را از الک یا صافی رد کنید.
۴- خامه قنادی را با همزن برقی بزنید و به آن فرم دهید. سپس آن را به فریزر منتقل کنید.
۵- ژلاتین را به روش بن ماری روی بخار آب کنید تا کاملا حل و شفاف شود.
۶- ژلاتین آب شده را به پورهی خرمالو اضافه کرده و هم بزنید. سپس درون خامهی فرم گرفته فولد کنید.
۷- مواد را داخل رینگ آماده شده بریزید. سطح آن را صاف کرده و داخل فریزر قرار دهید.
۸- سپس از آن برای فیلینگ کیک در میان لایههای کیک اسفنجی استفاده کنید.
فیلینگ کیک موس پرتقالی
آب پرتقال طبیعی ۱۵۰ گرم
زرده تخم مرغ ۲ عدد
شکر ۵۰ گرم
خامه قنادی ۹۰ گرم
۱۰ گرم ژلاتین + ۳۰ گرم آب
۱- شکر، آب پرتقال و زردههای تخم مرغ را با هم مخلوط کنید.
۲- مخلوط آب پرتقال را روی حرارت بگذارید تا بجوشد و غلیظ شود.
۳- مخلوط را از روی حرارت بردارید تا خنک شود. سپس ژلاتین را که از قبل به روش بن ماری آب کرده اید به آن اضافه کنید.
۴- خامه قنادی را با همزن خوب بزنید تا فرم بگیرد. سپس آن را با مخلوط پرتقالی ترکیب کنید.
۵- همهی مواد را داخل رینگ بریزید و آن را داخل فریزر قرار دهید. بعد از سفت شدن مواد، میتوانید از آنها به عنوان فیلینگ کیک استفاده کنید.
منبع: ایران کوک
انتهای پیام/