به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، تاریخ سیاسی کشورها نشان داده حیات و سربلندی و عزت یک ملت در دست خود آن ملت است و اگر آنها خواهان چنین عزت و سربلندی هستند باید در اموری که به کشور مربوط میشود، اراده ملی و روح جمعی خود را به نمایش بگذارند.
بیشک انتخابات تجلیگاه ظهور این اراده جمعی است و یکی از فصول مهم میثاق ملی ما یعنی قانون اساسی نیز "انتخابات" است که ما را به حضور در آن ملزم میکند.
در اصل ششم فصل اول قانون اساسی آمده است: "در جمهوری اسلامی، امور کشور باید به اتکا آرای عمومی اداره شود از راه انتخابات، مثل انتخاب رئیس جمهور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شوراها و نظایر آنها".
بهار رای اولیها در انتخابات ۱۴۰۰ طراوتی از نوع شور و اشتیاق حضور را به همراه دارد تا با انتخابی نو و آگاهانه سرنوشتی درخشان را برای خود و دیگر هموطنان رقم بزنند.
نخستین مهر حضور در بهار ۱۴۰۰ برای رای اولیها ثبت میشود و این حضور نه تنها در ذهن تک تک آنان برای همیشه ماندگار خواهد ماند بلکه نتیجه و ثمره این انتخاب نو دورهای چهار ساله را در تاریخ ایران اسلامی ثبت و ضبط خواهد کرد.
البته که انتخاب، همیشه اقدامی مهم و تاثیر گذار در زندگی افراد است، اما مشارکت در انتخابات و حماسه حضور برای فردی که تازه به بلوغ سیاسی رسیده بسیار مهم و گرامی است چراکه جوانانی با افکار نو و تازه در جشن سیاسی انتخابات حاضر میشوند تا مهر حضور و توجه به ارکان کشور را برای نخستین بار در زندگی خود به ثبت برسانند.
انتخابات امسال در کنار سایر اقشار جامعه، جوانانی حضور خواهند یافت که با فاصله گذاری اجتماعی، همدلی و انتخاب، شور و شوق برگزاری جشن تکلیف سیاسی خود را دارند و پس از چندین ماه بررسی و مطالعه، گزینه سرنوشت ساز خود را از مسیر صندوقهای رای راهی کرسیهای تصمیم ساز کشور میکنند.
بیشتر بخوانید
در تمامی انتخابات واژهای بعنوان رای اولی وجود دارد که این کلمه پرمحتوا توام با طراوات، تازگی و امید و انرژی است که این افراد همین مفاهیم را با حضور پررنگ خود به صندوقهای رای روانه میکنند و شاید همین دلیل است که هر انتخابی را رنگی نو و تازه میبخشد.
این روزها رای اولیها، روزهای تصمیم را سپری میکنند تا بتوانند در روز موعود دست به انتخابی نو و تاثیرگذار بزنند.
مردمان ایران اسلامی در طول سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره دعوت به انتخابات را بر اساس وظیفه شرعی و دینی خود لبیک گفته اند و بارها در این صحنه، حمایت از انقلاب اسلامی و آرمانهای آن را اثبات کرده اند.
در فصل سوم قانون انتخابات جمهوری اسلامی به شرایط انتخاب کنندگان و انتخابشوندگان اشاره میشود و ماده ۲۷ این قانون درباره انتخابکنندگان اعلام کرده است تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران، ۱۸ سال تمام و عاقلبودن از شرایط رای دادن است.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور از یک میلیون و ۳۹۲ هزار و ۱۴۸ رای اولی در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری خبر داد.
سید اسماعیل موسوی سخنگوی ستاد انتخابات کشور اظهار کرد: آمار رای اولیهای این دوره از انتخابات ریاست جمهوری یک میلیون و ۳۹۲ هزار و ۱۴۸ نفر است.
ملکمحمد قربانپور مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: یک هزار و ۱۶۴ شعبه اخذ رای برای انتخابات در چهارمحال و بختیاری پیش بینی شده است.
قربانپور با اشاره به اینکه یک هزار و ۱۶۴ شعبه اخذ رأی برای انتخابات در چهارمحال و بختیاری پیش بینی شده است، اظهار داشت: این تعداد شعبه اخذ رأی به وزارت کشور پیشنهاد داده شده است.
مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: حدود ۱۸ هزار تا ۲۰ هزار عوامل اجرایی انتخابات در این استان فعالیت میکنند.
او با بیان اینکه متولدین ۲۸ خرداد ۱۳۸۲ و قبل از آن میتواند در انتخابات ۲۸ خردادماه شرکت کنند، ادامه داد: ۷۰۰ هزار نفر در استان واجد شرایط رأی دادن هستند.
مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری چهارمحال و بختیاری بیان کرد: فرآیند انتخابات شوراهای اسلامی شهر در شهرهای شهرکرد و لردگان به صورت الکترونیکی انجام میشود.
رای اولیها از اشتیاق خود برای شرکت در انتخابات ریاستجمهوری میگویند:
سجاد حامدی یکی از رایاولیهای شهر فارسان است که در پایه دوازدهم تحصیل میکند.او که فروردین ماه ۱۴۰۰ به سن قانونی رای دادن یعنی ۱۸ سالگی رسیده است در خصوص ویژگیهای رئیسجمهور اصلح میگوید: «به نظر من رییس جمهور باید ویژگیهایی مثل، وفاداری به کشور، خدمت به مردم و تعهد را داشته باشد.»
این دانشآموز پایه دوازدهم، ضمن ابراز اشتیاق برای شرکت در انتخابات پیشرو، درباره دلیل حضور خود در پای صندوقهای رای بیانمیکند: «احساس خوبی دارم میتوانم با رایی که میدهم در سرنوشت کشور خود سهیم شوم و همچنین به سنی رسیدهام که به نظر من به آن اهمیت داده میشود.»
سجاد حامدی تاکید میکند: «من دوست دارم هر کسی که در آینده رئیسجمهور میشود به فکر مردم کم درآمد باشد و برای جوانان اشتغال ایجاد کند تا با دلگرمی تحصیل کنند و کشوری آباد داشته باشیم.»
مُبینا در گامِ دومِ انقلاب میخواهد برای نخستین بار پای صندوق رای برود. میگوید خوشحال است که به بلوغ سیاسی رسیده و میتواند با رای خود در سرنوشت کشورش اثر گذار باشد.
او سپس خطاب به همه رای اولیها از آنها میخواهد این فرصت مهم را از دست ندهند و با شناخت و آگاهی، نماینده مورد نظر خود را انتخاب کنند و خاطره خوبی از اولین انتخاب خود بر جای بگذارند.
مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه از تعداد داوطلبان شرکتکننده برای انتخابات شوراهای اسلامی روستا در چهارمحال و بختیاری ۳۶۱۶ نفر توسط هیات اجرایی صلاحیتشان تائید شد، اظهار کرد: در تعدادی از روستاهای استان تعداد داوطلبان به حد نصاب لازم برای تشکیل شورا نرسید، بنابراین ۲۳ نفر از داوطلبان این روستاها در این فرآیند حذف شدند.
دبیر ستاد انتخابات چهارمحال و بختیاری افزود: در نهایت پرونده ۳۵۹۴ داوطلب تائید شده توسط هیات اجرایی برای تائید صلاحیت به هیاتهای نظارت بخشها ارجاع داده شدند، از این تعداد ۳۴۱۴ داوطلب تائید نهایی، ۱۴۸ داوطلب رد صلاحیت و ۳۳ داوطلب نیز از ادامه فرآیند شرکت در انتخابات شورای روستا انصراف دادند.
قربانپور تصریح کرد: نتایج قطعی تائید صلاحیت داوطلبان شرکتکننده در انتخابات شوراهای اسلامی روستا ۱۶ خرداماه توسط هیاتهای نظارت شهرستانها اعلام خواهد شد.
او یادآور شد: از سوی ستاد انتخابات چهارمحال و بختیاری ۱۱۶۴ شعبه اخذ رای برای انتخابات روز ۲۸ خرداد به وزارت کشور پیشنهاد داده شد، باتوجه به ضرورت رعایت پروتکلهای بهداشتی و حفظ فاصله اجتماعی برای افزایش شعب هیچ محدودیتی وجود ندارد.
مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: فرآیند انتخابات شوراهای اسلامی شهر در شهرهای شهرکرد و لردگان به صورت تمام الکترونیکی انجام میشود، پیشبینی میشود جهت برگزاری انتخابات ۱۴۰۰ بین ۱۸ تا ۲۰ هزار عوامل اجرایی در انتخابات استان مشارکت داشته باشند.
تا ۲۸ خرداد ماه و موسم حضور مردم در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، چند روزی باقی مانده است.
مخالفان و دشمنان، مغموم از شکستهای پیاپی در مقابل جبهه مقاومت و ناامید از اجرای نقشههای شوم خود در ماههای اخیر به تکاپو برای مسموم جلوه دادن فضای انتخابات هستند و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نمیکنند و با هیاهوی تبلیغاتی خواهان تزلزل در اراده مردم هستند. اما به تاکید رهبر معظم انقلاب " هر کس ایران عزیز، امنیت میهن و آبروی وطن را دوست دارد و در پی حل مشکلات است باید پای صندوق رای حضور یابد تا عزم و اقتدار ملی ایرانیان بار دیگر به منصه ظهور برسد "
انتهای پیام/ش