بسیاری از مالکان باشگاه‌های فوتبال در رسیدن به اهداف خود موفق نبوده‌اند و از سرمایه گذاری در این رشته ورزشی پشیمان شده‌اند.

به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، در سال‌های گذشته افراد متمول و سرمایه داری به عشق فوتبال و شهرت پا به عرصه این رشته ورزشی گذاشتند، اما اکثر مالکان سرنوشت تلخی در باشگاه داری در فوتبال داشتند و حتی برخی از آن‌ها در زندان به سر می‌برند.

باشگاه داری در فوتبال به مهارت، دانش و افراد کار بلد و متخصص در اصول مدیریت، برنامه ریزی و کسب و کار نیاز دارد تا در این عرصه به موفقیت دست یافت، اما متاسفانه شاهد تجربه‌های ناموفق برخی از مالکان در اداره باشگاه‌های خود بودیم.

افراد متمول و سرمایه دار با هزاران امید و آرزو سرمایه خود را وارد فوتبال می‌کنند تا علاوه بر رسیدن به شهرت و محبوبیت، درآمدی به دست آورند، اما به علت نداشتن نگاه حرفه‌ای به مدیریت ورشکسته می‌شوند و اعتبار خود را از دست می‌دهند.

در این گزارش ناکامی مالکان فوتبال کشورمان در تحقق اهدافشان را بررسی می‌کنیم.

بابک زنجانی

زنجانی مالکیت باشگاه راه آهن را برعهده داشت، اما او بعد از مدتی به عنوان مفسد اقتصادی شناخته و به اعدام محکوم شد. بعد از آن باشگاه راه آهن به هلدینگ یزدان کیان آرا واگذار شد و در نهایت این باشگاه ریشه دار به دسته پایین‌تر سقوط کرد و اکنون هم نامی از راه آهن شنیده نمی‌شود.

سرنوشت نافرجام مالکان باشگاه‌ها در فوتبال

حسین هدایتی

هدایتی صاحب باشگاه استیل آذین بود که ستاره‌های فوتبال ایران از جمله علی کریمی را به خدمت گرفت و یک تیم کهکشانی درست کرد، اما این تیم به لیگ دسته دوم سقوط کرد و در نهایت منحل شد.

هدایتی به عابر بانک پرسپولیسی‌ها معروف بود و با توجه به عشق و علاقه اش به سرخپوشان کمک‌های مالی زیادی به باشگاه محبوب خود کرد، اما در نهایت به علت اختلاس از یک بانک با محکومیت مواجه شد و هم اکنون در زندان به سر می‌برد.

سرنوشت نافرجام مالکان باشگاه‌ها در فوتبال

فرهاد حمیداوی

حمیداوی سهام باشگاه پدیده مشهد را خریداری کرد و بعد از مدتی هم اسم باشگاه را به شهر خودرو تغییر داد. در حالی که تیم شهر خودرو  شرایط خوبی داشت، به یک باره خبر رسید که ۲ عضو هیئت مدیره این باشگاه از سوی دستگاه‌های امنیتی دستگیر شدند. البته مسئولان شهر خودرو اعلام کردند که این بازداشت ارتباطی به فوتبال ندارد، اما اتفاقات رخ داده باعث شد که شهر خودرو دچار وضعیت بحرانی شود.

ماجرای دستگیری مدیران شهر خودور به همین جا ختم نشد و  مالک ساختمان باشگاه شهر خودرو  به علت پرداخت نکردن اجاره بها  از سوی حمیداوی، حکم تخلیه را گرفت و شهر خودرویی‌ها  مجبور شدند کار‌های اداری خود را در  خودروی معاون مالی باشگاه انجام بدهند.  

در حالی که مالکیت باشگاه شهر خودرو به هیئت فوتبال استان خراسان رضوی واگذار شد و اسم  شهر خودرو هم به پدیده خراسان تغییر نام پیدا کرد، اما حمیداوی در یک اقدام عجیب برای باشگاه سرپرست انتخاب کرد تا وضعیت مالکیت این تیم مشهدی  مبهم باقی بماند.  

البته مسئولان  شهرداری و هیئت فوتبال استان خراسان رضوی با وجود اختلافات با حمیداوی برای واگذاری تنها نماینده فوتبال مشهد سعی کردند که وضعیت تیم را سرو سامان بدهند و  با پرداخت مطالبات اعضای تیم مانع فروپاشی باشگاه مشهدی شوند.  

به هر حال  شکایت مردمی از هلدینگ شهر خودرو و اعتراض‌های فراوان باعث شد که حمیداوی مالک سابق شهر خودرو بازداشت شود و به صورت موقت به  زندان اوین انتقال یابد.  

سرنوشت نافرجام مالکان باشگاه‌ها در فوتبال

محمدرضا زنوزی 

زنوزی مالک  متمول تبریزی در حالی سهام باشگاه تراکتور را خریداری کرد که هواداران پرشور تبریزی امیدوار بودند با خصوصی سازی مشکلات تیم محبوبشان برطرف می‌شود، اما این اتفاق رخ نداد و پروژه کهکشان سازی زنوزی هم شکست خورد.  

زنوزی به امید درآمد زایی باشگاه تراکتور را در اختیار گرفت، اما او نتوانست برنامه‌های اقتصادی خود را اجرا کند و بدهی‌های زیادی  هم بر جای گذاشت و  هم اکنون او یکی از بزرگترین بدهکاران بانکی است.  

علاوه بر این، زنوزی مالکیت باشگاه ماشین سازی هم برعهده داشت که چند روز پیش این باشگاه را به مالک دیگری واگذار کرد تا تمرکزش معطوف به باشگاه تراکتور باشد.  

البته زنوزی چند روز پیش اعلام کرد که به خاطر فحاشی هواداران دیگر حاضر نیست برای تراکتور هزینه کند، اما مسئولان ورزش تبریز  اعلام کردند که زنوزی قصد ندارد این باشگاه را واگذار کند.  

سرنوشت نافرجام مالکان باشگاه‌ها در فوتبال

رضا حدادیان 

حدادیان مالک باشگاه نساجی مازندران هم  به تنهایی قادر نیست این باشگاه را اداره کند و او چند روز پیش اعلام کرد که شاید تیم را به هیئت فوتبال استان مازندارن واگذار کند.  

به هر حال باشگاه داری حرفه‌ای در فوتبال ایران وجود ندارد و کمتر کسی ترغیب می‌شود تا وارد فوتبال ورشکسته ایران شود و سرمایه‌های خود را بر باد بدهد.  

سرنوشت نافرجام مالکان باشگاه‌ها در فوتبال


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۹ ۰۶ خرداد ۱۴۰۰
سلام خداقوت
از گزارش شما تعجب کردم که نوشتید هدایتی به سرخپوشها کمک زیادی کرد ؟ !
آقای هدایتی فوتبال و و را پل سوء استفاده و و قرار داد و بخاطر همین الا سالها داره آب خونک میخوره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۶ ۰۶ خرداد ۱۴۰۰
زنوزی سر جاشه لنگیا مشتری پر وپا قرص اووینن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۴ ۰۶ خرداد ۱۴۰۰
زنوزی فعلا هس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۱ ۰۶ خرداد ۱۴۰۰
به نظر شما استقلال و پرسپولیس که از جیب بیت المال و مردم دزدی می کنند موفقند؟
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۲:۳۷ ۰۶ خرداد ۱۴۰۰
این اقایان جهت پول شویی اقذام به تیم داری کرده اند نه دلشان برای فوتبال سوخته نه برای مردم برای معروفیت و تطهیر مال بیت الحال
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۷ ۰۶ خرداد ۱۴۰۰
دلشون نمی سوزه که با پول مردم برای خودشون اسم ورسم در کردن حالا خدا میذاره تو کاسشون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۸ ۰۶ خرداد ۱۴۰۰
چه پول هایی که حیف و میل میشه اما خیلی از مردم نان شب ندارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۲ ۰۶ خرداد ۱۴۰۰
بیشتر مدیران باشگاه ها، باشگاه داری بلد نیستند
همه کسانی که در این شغل بودند مدیریت کارخانه و هلدینگ را با باشگاه داری اشتباه گرفتند
فوتبال ورزش پر حاشیه ایه اما ورزش پول سازی هم هست
کافیه نگاهی به باشگاههای موفق داخلی بندازید
بهتر بجای استفاده از فوتبال ورشکسته از واژه عدم سو مدیریت ها صحبت شود
Netherlands
ناشناس
۰۹:۵۲ ۰۶ خرداد ۱۴۰۰
علتش سرازیر کردن هزاران میلیارد بطرف دوتا باشگاه پایتختی از طرف دولت و دستکاری و همکاری تمامی عوامل مسابقات حتی درصورت نیاز خیانت بازیکن خودی که نه تنها توبیخ نمیشه قول همراهی میدن و با خیانت‌های گسترده نه تنها باعث باخت تیم‌ها و دلسردی بلکه به ورشکستگی می‌کشانند که شاید دو تیم پایتختی قهرمان لیک بشه!!! و همان تیم پیروزی بود که چندین بار حتی دست به خرید پنهانی بازیکنان برجسته تیمهای دیگرو سرمربی زد و.... و این ایجاد تنفر در همه شهرها نسبت به فوتبال گردیده چون اجازه سرمایه گذاری و زیرساختی به هیچ تیم شهرستانی داده نشده. فوتبال آذربایجان با همون همه طرفدار و شعور و استعداد میتونست قطب فوتبال نه ایران بلکه آسیا و جهان بشه و هزاران سرمایه گذار داخلی و خارجی رو جذب کشور کنه ولی حیف که این شعور حتی در مسولان کشوری دیده نشد که میتونست قطب اقتصادی رو برا ایران به ثمر برساند و....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۹ ۰۶ خرداد ۱۴۰۰
دلیل اینکه موفق نشدن چون با پول مردم و بیت المال یه مشت مفسد اقتصادی میخاستن تیم داری کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۰ ۰۶ خرداد ۱۴۰۰
دلیلش این هست که فوتبال ایران حرفه ای نیست، درآمدزایی مشخص نداره، کسی که وارد میشه سرمایه گذاری میکنه حالا جدا از اینکه از بیت المال بوده یا نه باید درآمد کسب کنه نه حق پخش هست، نه کپی رایت هست، نه برندینگ هست، نه زیرساخت هست بشه بازیکن از پایه تربیت کرد
از یک سمت هم چند قطبی شده بعضی باشگاه ها دولتی هستند و از دولت بودجه میگیرن بعضی باشگاه ها صنعتی هستند و بودجشون از اون طریق تامین میشه و رقابت رو سخت کرده و بنظر من اصلا توجیه نداره کسی بخواد سرمایه گذاری کنه مگر بصورت دلی و عاشق فوتبال و تیمش باشه
آخرین اخبار