با توسعه کشت متراکم گلخانه‌ای می‌توان علاوه بر صرفه‌جویی قابل‌توجه در منابع آبی، زمینه افزایش تولید تا ۱۵ برابر را فراهم کرد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، عطاءالله ابراهیمی رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به بروز پدیده خشکسالی و کاهش شدید منابع آب گفت: کشت متراکم گلخانه‌ای نیاز آبی را ۱۰ برابر کمتر می‌کند.

او افزود: با تغییر الگوی کشت در بخش کشاورزی و توسعه کشت متراکم گلخانه‌ای می‌توان علاوه بر صرفه‌جویی قابل‌توجه در منابع آبی، زمینه افزایش تولید تا ۱۵ برابر را فراهم کرد.


بیشتر بخوانید


ابراهیمی اضافه کرد: در همین راستا الگوی کشت باید با محوریت بهره‌وری بهینه از منابع آب تهیه، تدوین و اجرایی شود.

او توسعه شهرک‌های کشاورزی و دامپروری و کارگاه‌های تولید قارچ خوراکی در چهارمحال و بختیاری را ضروری اعلام کرد و ادامه داد: استفاده از پایه‌های مقاوم به خشکی مانند بادام، انگور و پسته می‌تواند در مدیریت منابع آب و ارتقای کمی و کیفی تولید محصولات نقش‌آفرین باشد.

ابراهیمی گفت: استفاده از کشت گیاهان دارویی در استان مانند گل‌محمدی، موسیر و زعفران علاوه بر صرفه‌جویی در منابع آب، باعث افزایش اشتغال، کاهش نرخ بیکاری، رونق اقتصادی و بهره‌وری در تولید خواهد شد.

او افزود: در کشت بهاره باید استفاده از ارقامی با دوره رشد کوتاه و تطابق بیشتر با پراکنش بارندگی منطقه بهره‌گیری شود.

ابراهیمی اضافه کرد: کشت گیاهان کم‌توقع و ارقام زودرس پُرمحصول مانند گلرنگ و همچنین اولویت‌دهی به گیاهان پاییزه برای استفاده از ظرفیت بارندگی‌های پاییز، زمستان و بهار سالانه مورد توجه کشاورزان قرار گیرد.

او ادامه داد: در کشت‌های گلخانه‌ای می‌توان با مصرف یک لیتر آب بر ثانیه ۲۰۰ تن سبزی و صیفی برداشت کرد و این در حالی است که در فضای باز کشاورزی با همین مقدار آب و زمین، تنها ۲۵ تن محصول برداشت می‌شود.

ابراهیمی گفت: تولید قارچ کمترین نیاز به آب در بخش کشاورزی را دارد به‌طوری که با مصرف سه‌دهم لیتر آب بر ثانیه می‌توان از هر ۲ هزار مترمربع زمین، سالانه ۲۰۰ تن محصول برداشت کرد.

انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.