دکتر احمدی رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: از جمله خطراتی که در فصل بهار افراد را تهدید میکند، مصرف قارچهای خودرو سمی است که گاه میتواند مسمومیتهای شدیدی را به همراه داشته باشد و کبد، کلیه و حتی مغز را از کار بیاندازد.
وی افزود: ممکن است مسمومیت شدید با قارچهای سمی در مواردی منجر به تهدید جان فرد شود و خطر مرگ به همراه داشته باشد.
دکتر احمدی تصریح کرد: از این رو دقت نظر ویژه در مورد مصرف قارچها الزامی ست چرا که امکان خوراکی بودن قارچها تنها در آزمایشگاههای ویژه قابل تشخیص است و هیچ آزمایشی برای تشخیص خوراکی بودن قارچ از سوی افراد عادی و محلی وجود ندارد.
بیشتر بخوانید
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: مسمومیت با قارچ ابتدا از ۴ تا ۲۴ ساعت پس از مصرف با علایمی نظیر تهوع و استفراغ، اسهال و شکم درد و تعریق بروز مییابد و گاهی علایم دیگری مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی قراری را نیز در پی دارد.
دکتر احمدی ادامه داد: مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیبهای مغزی، علایمی است که در ادامه بروز مییابد.
وی با بیان اینکه، انتقال سریع بیمار مسموم به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیتها امکان درمان موفقیت آمیز را افزایش میدهد و هرگونه تاخیر در این امر سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار میشود افزود: با مشاهده علایم و نشانههای بالینی اولیه در فردی با سابقه مصرف خوراکی قارچ خودرو، از هرگونه خوددرمانی و درمان علامتی پرهیز نموده و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل نمایید.
وی در پایان توصیه کرد: برای حفظ سلامت خود و خانواده، تنها قارچهایی را که توسط مراکز مجاز و در بسته بندیهای دارای مجوز میباشند، خریداری و مصرف نمایید.