رئیس اتحاد‌یه تولید کنند‌گان تیرچه و بلوک شیراز از خروج سرمایه گذاران مسکن از بازار مصالح ساختمانی ابراز نگرانی کرد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سیروس فصحتی از از خروج سرمایه گذاران مسکن از بازار مصالح ساختمانی ابراز نگرانی کرد و گفت: با این وضعیت باید منتظر رکود شد‌ید‌تر د‌ر کارگاه‌های تولید مصالح ساختمانی باشیم.

او اظهار داشت: برخی معضلات از جمله کمبود و گرانی بیش از حد سیمان باعث شده تا تبعات منفی بر صنعت ساخت و ساز و به تبع آن کارگاه‌های تولید مصالح ساختمانی بگذارد.

رئیس اتحاد‌یه تولید کنند‌گان تیرچه و بلوک شیراز با بیان این که بحران سیمان آنقدر طولانی شد که تا زمان اصلاح قیمت ها، تبعات منفی زیادی بر بخش مسکن و کارگاه‌های تولید مصالح ساختمانی گذاشت، افزود: برآورد‌ها حاکی است خروج سرمایه گذار بخش مسکن از بازار باعث تعطیلی و نیمه تعطیل شدن شدن کارگاه‌های ساختمانی شده است.

فصحتی گفت: متاسفانه حضور دلالان آنقدر پر رنگ شده که عملاً بازار دست دلالان است و سایه آن‌ها بر سر تولید سنگینی می‌کند

او اظهار کرد: به عنوان مثال یک بونکر سیمان درب کارخانه‌های سیمان با هزینه حمل ۸ میلیون تومان قیمت دارد این در حالی است که همین بونکر به قیمت ۲۶ میلیون تومان تحویل کارگاه‌های ساختمانی و یا تولیدکنندگان مصالح ساختمانی می‌شود و در این میان ۱۸ میلیون تومان سود به جیب دلالان سرازیر می‌شود.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان تیرچه و بلوک شیراز گفت: تولید و ساخت مسکن با سیمان کیسه ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان که سال گذشته همین موقع ۱۷۵۰۰ تومان بود عقلانی و اقتصادی نیست و نمی‌توان با این قیمت‌های سرسام آور به رونق ساخت و ساز خوش بین بود.

به گفته فصحتی یک کیسه سیمان که درب کارخانه ۲۴ هزار تومان قیمت گذاری شده هم اکنون در بازار با قیمت ۴۱ تا ۴۲ هزار تومان به فروش می‌رود، همین کیسه سیمان تا چندی پیش و قبل از نرخ گذاری جدید دولتی ۱۷۵۰۰ نرخ قیمت گذاری شده بود، اما با قیمت ۵۰ هزار تومانی دست به دست می‌شد.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان تیرچه و بلوک شیراز اظهارداشت: حتی پس از اصلاح ۵۰ درصدی قیمت‌ها این وضعیت همچنان در بازار حکمفرماست و قیمت سیمان در بازار آزاد حدود ۱ و نیم تا دو برابر قیمت اصلی آن است.

او با بیان این که قیمت سایر تجهیزات و مصالح ساختمانی نیز دو تا سه برابر شده است، افزود: به عنوان مثال میلگرد که هر کیلوی آن ۶ تا ۷ هزار تومان بود هم اکنون به ۱۵۰۰۰ تومان رسیده و و یا خرپا که پارسال قیمت آن هر کیلو ۸ هزار تومان بود هم اکنون به ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش قیمت پیدا کرده است.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان تیرچه و بلوک شیراز با بیان این که این وضعیت باعث شده تا قیمت تیرچه و بلوک نسبت به پارسال حدود دو برابر شود، اظهار داشت: هر متر طول تیرچه که پارسال ۲۶ تا ۲۷ هزار تومان بود اکنون به ۴۵ تا ۴۶ هزار تومان افزایش پیدا کرده است.

فصحتی، کمبود مصالح برای تولید تیرچه و بلوک را از معضلات اصلی کارگاه‌ها برشمرد و گفت: به جز گرانی، کمبود مواد اولیه نیز باعث شده تا هر کارگاه ناچار باشد یکی دو هفته یا بعضاً یک ماه کارگاه خود را تعطیل کند.

او با تاکید بر این که مسئولان باید فکری به حال این وضعیت کنند، گفت: در کنار این نابسامانی بازار، باید به رکود صنعت ساختمان و انتظار این صنعت برای تغییر کابینه دولت و نتیجه بخش شدن مذاکرات هسته‌ای نیز اشاره کرد که باعث شده بازار مصالح ساختمانی خلوت‌تر از همیشه شود.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار