به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اطلس نیوز درمانهای سرطان مدت هاست که به مواردی مانند شیمی درمانی و پرتودرمانی محدود شده است، اما در سالهای اخیر روشهای موثرتری در حال ظهور هستند. اکنون دانشمندان دانشگاه کنستانز آلمان دریافتند که ترکیب دو روش آزمایشی - واکسن و ایمونوتراپی - به افزایش موفقیت در درمان مدلهای موش کمک میکند. این تیم با واکسن سرطان، متشکل از ذراتی به اندازه میکرومتر حاوی پروتئین تومور و مولکولی به نام ریبوکسیم، کار خود را آغاز کرد.
این واکسن نحوه حمله به سلولهای سرطانی را به سیستم ایمنی بدن یاد میدهد. ریبوکسیم سلولهای T را فعال میکند و پروتئین تومور به آنها میگوید چه چیزی را مورد حمله قرار دهند.
آزمایشات روی موشها حتی در دوزهای بسیار کم یک واکنش ضد توموری قوی را نشان داد، اما تومورها پس از حدود ۳۰ روز شروع به بازگشت کردند. این به دلیل یک روند طبیعی است که بدن سیستم ایمنی را برای جلوگیری از سرکش و آسیب رساندن به سلولهای خودی، تنظیم میکند.
همانطور که میدانید سرطان و انواع تومورهای سرطانی سلول خود بدن انسان است و در اثر چرخه نامناسب سلولی و عدم کنترل این سلولها تبدیل به سرطان ویا تومورهای سرطانی میشوند؛بنابراین تیم واکسن را با نوع دیگری از روش درمانی، ایمونوتراپی ترکیب کرد. در این روش داروهای جدید اضافه شده این اثر مهار کننده یعنی سرکوب حمله به سلولهای خودی را کاهش میدهند و به سیستم ایمنی بدن اجازه میدهند تا جنگ خود را علیه سرطان ادامه دهد.
واکسن ضد سرطان به تنهایی در انسان فقط حدود ۲۰ درصد موفقیت دارد، اما تیم محقق نشان داد که ترکیب داروهای بازدارنده با واکسن این موفقیت را افزایش میدهد.
مارکوس گروتروپ، محقق ارشد این مطالعه گفت: موشهایی که با روش ایمونوتراپی و واکسن آزمایش شدند ۷۵ درصد شانس بهبودی بیشتری نسبت به موشهایی که فقط با واکسن آزمایش شدند، داشته اند.
این روش جدید درمانی همراه واکسن نویدبخش درمان انواع سرطان از جمله سرطان پروستات، سرطان سینه است. این تیم آلمانی اعلام کرده است که جدید این روش اکنون در یک آزمایش فاز ۱ بر روی انسان در حال آزمایش است.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/