متخصصان انگلیسی می‌گویند می‌توان با مشاهده برخی علائم به ابتلا سرطان آقایان پی برد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از اکسپرس، سرطان بیضه یکی از سرطان‌ها رایج در میان آقایان است که بیشتر در سن ۱۵ تا ۴۹ سالگی بروز می‌کند. علائم این سرطان شبیه سایر بیماری‌هایی است که بیضه‌ها را درگیر می‌کند. گرچه نرخ مرگ و میر ناشی از این سرطان کم است (یک نفر در هر ۵ هزار نفر)، اما توصیه می‌شود با مشاهده هر گونه علائم این بیماری به پزشک عمومی مراجعه کنید.

مطالعات جدید در انگلیس نشان می‌دهد متاسفانه بسیاری از مردان بیضه‌های خود را از جهت ابتلا به این سرطان به ندرت چک می‌کنند. این تحقیقات نشان داده علائم رایجی که مردان به وجود این سرطان در خود پی می‌برند در ۷۷ درصد موارد به برجستگی و بزرگی بیضه ارتباط دارد. با این حال، این افراد کمتر به سنگین شدن بیضه‌ها و نیز عدم تقارن دو بیضه توجه دارند.

متخصصان به مردان توصیه می‌کنند دستکم یک بار در ماه بیضه‌های خود را از جهت این بیماری ارزیابی کنند. پنج علامتی که می‌تواند نشان دهنده ابتلا به سرطان بیضه باشد شامل موارد ذیل می‌شود:
۱- برجستگی
۲- بزرگ شدن بیضه‌ها
۳- درد و یا احساس ناراحتی در بیضه
۴- سنگینی در ناحیه کیسه بیضه
۵- تفاوت در ظاهر بیضه‌ها (برای مثال یکی بزرگتر از دیگری باشد)

مرکز درمانی جان هاپکینز می‌گویند به طور عمومی سرطان بیضه در مردان جوان در اواخر دهه ۲۰ و اوایل دهه ۳۰ زندگی بروز می‌کند. در واقع این بیماری بدخیم‌ترین سرطانی است که مردان ۲۰ تا ۴۰ سال را درگیر می‌کند. با این حال، احتمال بروز آن در مردان در هر سنی وجود دارد.

رایج‌ترین علائمی که نشان دهنده ابتلا به سرطان بیضه است///

دانشمندان هنوز به دلیل بروز سرطان بیضه پی نبرده اند، اما برخی عوامل می‌تواند خطر ابتلا به آن را افزایش دهد. یکی از این موارد بیضه نزول نکرده در کودکان است. بیضه نزول نکرده به حالتی اطلاق می‌شود که بیضه پس از تولد از داخل شکم وارد کیسه بیضه نشده است. در این حالت فرد باید تحت عمل جراحی قرار بگیرد.

از سوی دیگر، وراثت در بروز این سرطان تاثیر گذار است. اگر فردی برادر یا پدرش به سرطان بیضه مبتلا شده است، خطر بروز این سرطان در وی افزایش می‌یابد. با این حال، باید این نکته را بدانید که تمامی مردان در هر رده سنی در خطر ابتلا به سرطان بیضه قرار دارند.

از این رو، توصیه می‌شود به طور دائمی بیضه‌های خود را از جنبه وجود علائم این بیماری مورد ارزیابی قرار دهید. با مشاهده هر مورد مشکوک، مراجعه به پزشک در این زمینه ضروری است.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار