به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،عباس پورمیدانی رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: مزرعهها و باغها در قم به دلیل کمبود منابع آبی و شرایط جغرافیایی خاص این استان با سختی بسیار ایجاد شده و حفظ آنها نیز با تلاش شبانه روزی و صرف هزینههای زیاد امکان پذیر شده است، در چنین شرایطی هر گونه لطمه زدن به سطح سبز استان در واقع کمک به افزایش مناطق بیابانی است و ادامه سکونت در قم را با چالش مواجه میسازد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی قم افزود: در حال حاضر سطح مزرعهها و باغهای سبز قم افزون بر ۶۵ هزار هکتار است که باید با تمام توان از آن حفاظت کرد، چراکه کاهش این میزان به طور حتم در زندگی مردم تاثیر میگذارد و موجب مواجه شدن استان با آسیبهای محیط زیستی میشود.
او ادامه داد: فایده گیاهان و درختان تنها به باردهی و برداشت محصول خلاصه نمیشود و علاوه بر تاثیر مثبت مزرعهها و باغها بر کیفیت شرایط محیطی زیستی استان، وجود آنها تقویت نشاط اجتماعی را نیز در پی دارد.
پورمیدانی گفت: راهبرد سازمان جهاد کشاورزی قم برای حفظ و تقویت سطح سبز استان، استفاده از گیاهان مناسب شرایط آب و هوایی قم است که با استفاده از آب کمتر رشد میکنند و در برابر تنشهای محیطی مقاوم هستند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی قم بیان کرد: همچنین به دنبال آن هستیم که با اجرای طرح تغییر الگوی کشت و هدایت کشاورزان به سمت کشتهای جایگزین گیاهان آببر در قم، میزان تولید محصول و سطح اشتغال را در این بخش مهم اقتصادی استان افزایش دهیم.
نزدیک به ۱۴ هزار تن در بخش کشاورزی قم فعالیت میکنند که در این میان بیش از یک هزار تن خانم هستند.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی ۴۵ درصد اشتغال مناطق روستایی در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص داده است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۸۰۵ هزار تن در زمینهٔ محصولهای زراعی، باغی، دامی و شیلات است.
انتهای پیام/ح