به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، فرایند شکاف هستهای در تودههای سوخت اورانیوم در راکتور نیروگاه چرنوبیل افزایش یافته است. امری که نگرانیهایی را نسبت به احتمال تکرار ناگوارترین حادثه هستهای تاریخ پدید آورده است. بنا به همین گزارش دانشمندان اوکراینی هنوز موفق به تصمیم گیری در مورد لزوم دخالت احتمالی برای پیشگیری از حادثهای دیگر نشده اند.
این در حالی است که تعداد ذرات نوترون در زیرزمین راکتور هستهای چرنوبیل به شکلی یکنواخت در حال افزایش است. افزایش ذرات نوترون به معنای وقوع موارد جدیدی از فرایند شکاف هستهای است.
ماکسیم ساولیف، محقق ارشد در انستیتوی معضلات ایمنی در نیروگاههای هستهای در کییف، پایتخت اوکراین درباره وضعیت فعلی در نیروگاه هستهای چرنوبیل گفت: «در مورد بسیاری از امور اطمینان نداریم و نمیتوانیم احتمال حادثهای [دیگر]را رد کنیم.»
با این حال به گفته دانشمندان در صورت وقوع حادثهای جدید در نیروگاه هستهای چرنوبیل این رویداد به اندازه انفجار سال ۱۹۸۶ میلادی مرگبار و مخرب نخواهد بود. حادثه هستهای سال ۱۹۸۶ در نیروگاه چرنوبیل جان حدود ۵۰ نفر را گرفت. این در حالی است که دلیل مرگ هزاران نفر دیگر پخش امواج رادیواکتیو پس از حادثه چرنوبیل عنوان شد.
سازه جدیدی که ساخت آن به دور راکتور شماره چهار نیروگاه هستهای چرنوبیل در سال ۲۰۱۹ میلادی به پایان رسید قرار است مانع از پخش تشعشات رادیواکتیو پس از هرگونه حادثه مجدد در این محل شود. هزینهای یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلاری به ساخت این سازه اختصاص یافته بود.
بیشتربخوانید
انتهای پیام/