به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، جعفر مطلبزاده مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اصفهان گفت: تعداد کاربران آنلاین اینترنت" (کاربرانی که در یک لحظه با حداکثر ظرفیت از شبکه اینترنت استفاده میکنند) مخابرات اصفهان تا قبل از شیوع ویروس کرونا حدود ۲۷۰ هزار کاربر بود، اما در حال حاضر این شاخص به بیش از ۴۱۰ هزار کاربر رسیده است.
او با بیان اینکه در دوران شیوع ویروس کرونا میزان استفاده از شبکه اینترنت به دلایل مختلف از جمله آموزش مجازی و خرید و فروش اینترنتی افزایش یافت، اظهار کرد: افزایش تعداد کاربران و تقاضا برای استفاده از شبکه اینترنت در این دوران باعث شد تا شبکههای ارتباطی و مخابراتی استان برای افزایش ظرفیت زیرساختها و دسترسی به اینترنت اقدام کنند.
مطلبزاده با اشاره به اینکه در یک سال گذشته میزان استفاده دانش آموزان و دانشجویان از اینترنت بدلیل آموزش مجازی، چند برابر افزایش یافت، تصریح کرد: تقاضای سرویس باند پهن اینترنت پر سرعت (ADSL) در سال ۹۹ در استان اصفهان نسبت به سال قبل از آن ۸۴ درصد افزایش یافت.
او با بیان اینکه در ابتدای شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس و دانشگاهها و افزایش استفاده مردم از اینترنت، اپراتورهای ارتباطی و مخابراتی با مشکلاتی در خدمات رسانی کامل به همه آنها مواجه شدند، اضافه کرد: این مشکلات با ارایه سرویسهای رایگان به مردم و افزایش تعداد کاربران آنلاین، بیشتر شد به همین دلیل اپراتورهای مختلف از جمله مخابرات برای توسعه زیرساختهای خود اقدام کردند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اصفهان ادامه داد: به عنوان مثال ظرفیت لینکهای شبکه اینترنت زیرساخت مخابرات استان در سال ۹۹ از ۵۰ به ۱۴۰ گیگ افزایش یافت و تقریبا سه برابر شد بطوریکه اگر تعداد کاربران و میزان تقاضا باز هم رشد کند میتواند پاسخگوی نیاز مردم باشد.
او با تاکید بر اینکه در سالهای گذشته زیرساختهای مفیدی برای توسعه شبکههای ارتباطی در استان اصفهان فراهم شد، خاطرنشان کرد: وجود این بسترها به ارتقای ظرفیت زیرساختها در دوران کرونا کمک بسیاری کرد بطوریکه هم اکنون بیش از ۲ برابر آنچه که مصرف میشود باز هم ظرفیت برای ارایه خدمات اینترنتی به مردم داریم.
مطلبزاده با بیان اینکه میزان خانوارهای دارای دسترسی به اینترنت در استان برابر با ۷۴.۱۱ درصد جمعیت و چهار درصد بیشتر از میانگین کشوری است، افزود: بیش از ۹۹.۶ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان ارتباط صوت و مکالمه تلفن همراه دارند و دسترسی به اینترنت پرسرعت برای ۹۲۰ روستای بالای ۲۰ خانوار استان فراهم شده است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اصفهان، تعداد دفاتر پیشخوان شهری استان را ۴۷۵ دفتر فعال و دارای پروانه معتبر و روستایی را ۳۴۳ دفتر فعال اعلام و خاطرنشان کرد: در یک سال گذشته ۱۱۲ پروانه جدید دفتر صادر و ۳۷۸ پروانه تمدید شده است.
ضریب نفوذ اینترنت پهن باند استان اصفهان ۱۱۲.۳۱ درصد (معادل ۶ میلیون و ۷۳۰ هزار مشترک) است که از این میزان ۱۵.۲۲ درصد به اینترنت پهن باند ثابت و ۹۷.۰۹ درصد به اینترنت پهن باند سیار اختصاص دارد.
استان افزون بر پنج میلیون نفری اصفهان دارای ۱۱۱ شهر و یکهزار و ۹۳۴ روستا و آبادی است که ۹۳۵ روستا بیش از ۲۰ خانوار دارد.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/م