در قرن بیست و یکم انواع کودک آزاری نسبت به گذشته متفاوت و حتی وسیع‌تر شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چند روز پیش ویدئویی از آزار و اذیت کلامی یک نفر با یک پسر بچه در زمینه تیم فوتبال محبوبش به شدت در فضای مجازی مورد انتقاد و تماشا قرار گرفت شاید خیلی از ما تا به حال تصور نمی‌کردیم چنین چیزی کودک آزاری محسوب شود، اما با هشتگ کودک آزاری توانست آزارگر را در دام بیاندازد و خیلی از مردمی که آن را تماشا کردند، واکنش منفی و تند نسبت بدان نشان دهند.

در قرن بیست و یکم انواع کودک آزاری نیز نسبت به گذشته متفاوت و حتی وسیع‌تر شده است شاید قبل‌تر ما تصور می‌کردیم اگر کسی بچه‌ای را فریب بدهد یا رفتار جنسی انجام دهد یا یک بچه را کتک بزند و مورد تعرض او را قرار دهد، تنها مصداق‌های کودک آزاری محسوب شود، اما این روز‌ها می‌بینیم با گسترش فضای مجازی، فضای کودک آزاری نیز به دلیل ورود وسیع کودک و نوجوان بدون نظارت والدین به این فضا، خیلی بیشتر شده و بچه‌ها را مورد آزار روانی زیادی قرار می‌دهد.

اما شاید ما با خیلی از این نوع کودک آزاری‌ها آشنا نباشیم حتی شاید خود والدین و دوستان و آشنایان با کودکان خود رفتار‌هایی را انجام دهند که حتی تصورش را هم نکنند که مصداق کودک آزاری است، اما به واقع بر روح و روان بچه‌ها تأثیرات منفی می‌گذارد به طوریکه سال‌ها روان درمانی هم نتواند آن‌ها را به فضای سالم زندگی بازگرداند.


بیشتر بخوانید


کودک آزاری‌های مجازی که از آن‌ها مطلع نیستیم/ چرا انتشار تصاویر نیمه‌برهنه از کودکان به آن‌ها آسیب می‌زند؟

*کودک آزاری آنلاین چیست؟

ابتدا شاید بهتر باشد یک تعریف درستی از کودک آزاری آنلاین ارائه دهیم که براساس این تعریف هر نوع تلاشی از سوی افراد در شبکه‌های مجازی که شامل تولید محتوا‌های نادرست برای بچه‌ها، شامل پورنوگرافی کودک و اهداف جنسی افراد با تمرکز بر کودکان از اینترنت، بازی‌های آنلاین، اغفال جنسی یا احساسی گفته می‌شود.

کودک آزار ممکن است کودک را به از طریق محبت، اغفال، زورگویی یا اخاذی فریب دهد تا به هدفش برسد مثلا متقاعد کردن بچه‌ها برای شرکت در یک فعالیت جنسی آنلاین که اگر والدین بر فعالیت‌های اینترنتی بچه‌ها نظارت نداشته باشند، شامل عواقب خطرناکی است. برخی از این کودک آزار‌ها تلاش میکنند در ساعات مختلف شب یا روز با کودک و نوجوان تماس بگیرند به ویژه زمان‌هایی که پدر و مادر در منزل نیستند، سرکار یا خواب هستند.

کودک آزار به علایق بچه‌ها توجه می‌کند مثلا موسیقی و بازی، قهرمانان فیلم‌ها و داستان‌ها را برای جلب توجه بچه‌ها در نظر می‌گیرد و از این طریق باب گفتگو را باز میکند یا زیر پست‌های بچه‌ها در فضای مجازی اظهار نظر می‌کند تا با آن‌ها بیشتر صحبت میکند، حتی ممکن است برای کودک یا نوجوان هدیه یا نامه بفرستد و در مکالماتش از محتوا‌های جنسی بهره ببرد یا عکس و فیلم‌های پورنوگرافی برایش به اشتراک بگذارد و ...

کودک آزاری‌های مجازی که از آن‌ها مطلع نیستیم/ چرا انتشار تصاویر نیمه‌برهنه از کودکان به آن‌ها آسیب می‌زند؟

*برخی کودک آزاری‌های آنلاین که از آن‌ها بی خبر هستیم

برخی انواع کودک آزاری‌ها که این روز‌ها در فضای وب وجود دارد و شاید حتی روح پدر و مادر نیز از مصادیق آن ناآگاه باشد به همراه عواقبش در این گزارش مورد توجه قرار گرفته است:

۱-استفاده از کودکان زیر ۳ سال به عنوان مدلینگ

این روز‌ها صنعت مدلینگ در جهان غرب برو بیایی برای خود دارد و این صنعت به دنیای شرق نیز راه یافته است به طوریکه در همین کشور خودمان نیز مدلینگ در فضای مجازی برای زنان و مردان رواج یافته و حتی با بهره گیری از دختران و پسران کودک و نوجوان نیز مدلینگ را رواج داده اند و همین امر باعث بهره گیری از بچه‌ها در این صنعت مد و مدلینگ شده است و بهره برداری از بچه‌ها را در قالب بدنی و جسمی زیادتر کرده است. خانواده‌ها باید مراقب باشند تا فرزندانشان را به هر ترتیبی به دلیل زیبایی و اندام مناسب در این مسیر نفرستند.

۲-ایجاد صفحه اینستاگرامی از بدو تولد برای بچه‌ها

یکی از مسائل رایج این روز‌ها در فضای مجازی این است که خیلی پدر و مادر‌های جوان از بدو تولد نوزادشان یا حتی قبل از تولدش برایش صفحه مجازی اینستاگرامی باز می‌کنند و این صفحه را پر از فالوور‌های ریز و درشت آشنا و غیر آشنا می‌کنند و از این طریق حتی از زبان بچه هایشان با دیگران صحبت می‌کنند و پس از تولد این صفحه را پر از عکس‌های رنگارنگ بچه هایشان می‌کنند و از این طریق فضای سواستفاده افراد مریض و بیمار جنسی را در فضای مجازی متناسب سن و سال بچه هایشان فراهم می‌کنند همین بچه‌ها پس از بزرگ شدن این فضای مجازی را در دست می‌گیرند و با افراد مختلف در این فضا ارتباط برقرار می‌کنند.

۳-آزاد گذاشتن بی حد و مرز کودک در فضای مجازی

فضای مجازی باب اتفاقات مثبت و منفی زیادی را در زندگی‌های افراد فراهم کرده است همین چندی پیش بود که لایو اینستاگرامی یک پورن استار با پسری نوجوان ایرانی مردم را بهت و اندوه فرو برد، پسری که با بلوغ زودرس زمینه‌های افول اخلاقی را برای خود فراهم کرده بود و خانواده‌ای که در غفلت زیاد از نوجوان خود بسر می‌بردند. حال تصور کنید چقدر از این کودک و نوجوانان در فضای مجازی زیاد هستند و خانواده‌هایی که غافل از بچه هایشان در ساعت‌های نیمه‌های شب یا روز که آن‌ها در منزل نیستند یا حواسشان به کار‌های خودشان است، جولان می‌دهند.

نمونه بی توجهی والدین غافل خود نوعی کودک آزاری محسوب می‌شود چرا که یکی از وظایف مهم والدین نسبت به فرزندانشان تربیت صحیح در ابعاد مختلف است که شامل نظارت درست بر زندگی و روابط بچه‌ها می‌شود.

کودک آزاری‌های مجازی که از آن‌ها مطلع نیستیم/ چرا انتشار تصاویر نیمه‌برهنه از کودکان به آن‌ها آسیب می‌زند؟

۴-وادار کردن بچه‌ها به گفتن جملات تبلیغاتی

فعالیت‌های تبلیغاتی در فضای مجازی با بهره گیری از کودکان نیز نوعی کودک آزاری محسوب می‌شود و آن‌ها را وارد فضا‌هایی می‌کند که شاید به بیراهه بکشاند.

۵-گرفتن فیلم برای تمسخر و شوخی از کودکان

نمونه این دست شوخی‌ها و تسخر‌ها این روز‌ها در فضای مجازی زیاد است. بچه‌هایی که از سوی دیگران به فعالیت‌هایی واداشته می‌شوند یا دیالوگ‌های نامربوطی با دیگران برقرار می‌کنند یا اینکه کودک کار هستند و مجبور می‌شوند برای امرار معاششان کار‌هایی انجام دهند یا حرف‌هایی بزنند که اذیتشان می‌کند و باب میلشان نیست، همه باب کودک آزاری است و کسانی که این دست کودک آزار‌ها را می‌شناسند می‌بایست به پلیس اطلاع دهند.

۶-انتشار تصاویر نیمه برهنه از کودکان

گاهی این اتفاق از سوی خود والدین می‌افتد وگاهی از سوی دیگران که به امراض جنسی مبتلا هستند و از کودکان و نوجوانان دیگر عکس‌های مختلف تهیه میکنند، گاهی خود والدین عکس‌های اتلیه و خانوادگی شان را در صفحات مجازی منتشر می‌کنند و برای فالوور جمع کردن یا هر دلیل دیگری بچه هایشان را دستاویز چشم و هم چشمی‌ها یا دیگر چیز‌ها قرار می‌دهند که آینده بچه هایشان تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

کودک آزاری‌های مجازی که از آن‌ها مطلع نیستیم/ چرا انتشار تصاویر نیمه‌برهنه از کودکان به آن‌ها آسیب می‌زند؟

*عواقب کودک آزاری‌های آنلاین چیست؟

والدین باید مدنظر داشته باشند که خیلی تغییر رفتار‌های ناگهانی بچه‌ها یا مشکلات فیزیولوژیک و روانی شان می‌تواند ناشی از کودک آزاری‌های مختلف از جمله آنلاین باشد بچه‌ای که صبح تا شب سرش در تبلت یا لب تاب و رایانه است و پرخاشگری و عصبانیت زیاد دارد، افت تحصیلی شدید کرده و یا اعتماد به نفس ندارد یا اینکه اعتماد به نفس زیاد و خودشیفتگی پیدا کرده به طوریکه با گذشته اش تفاوت دارد، می‌تواند ناشی از همین امر باشد.

خیلی از این بچه‌ها افسرده می‌شوند و نسبت به دیگر همسالانشان در انزوا به سر می‌برند چرا که پیام‌هایی با خشونت‌های کلامی و جنسی دریافت می‌کنند یا اینکه از آن‌ها خواسته می‌شود عکس و فیلم از خودشان تهیه کنند و همین امر آن‌ها را دچار مشکل می‌کند، اما قادر به توضیح برای والدینشان نیستند، اینطور مواقع لازم است اگر نسبت به چیزی مشکوک شده اید، آنقدر با بچه‌ها دوست باشید که بتوانید صحبت کنید و با گفتگو بفهمید ماجرا چیست و دست به کار شوید.

در اینطور مواقع بهتر است با یک مشاور خانواده، مددکار اجتماعی یا پلیس تماس بگیرد و از عواقبش نترسید چرا که خیلی خانواده‌ها به دلیل ترس از آبرو این مسائل را کتمان و پوشیده نگه می‌دارند و باعث می‌شوند که این کودک آزار‌ها تا ابد آزاد و رها زندگی کنند و بچه هایشان نیز در ترس‌های مداوم تا بزرگسالی باشند.

منبع:فارس

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
نظری
۱۲:۴۹ ۱۷ آبان ۱۴۰۱
چرا مطالبتون نه اسم نویسنده داره و نه منبع مشخص؟ الان این مطلب به گزارش وبگردیه یا از فارس؟ کمی اصول را رعایت کنید بد نیست.
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۱۲:۴۹ ۱۷ آبان ۱۴۰۱
سلام مخاطب گرامی تمامی اخبار گروه وبگردی در انتهای مطلب دارای منبع مشخص هستند.