ناصر ریاحی رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو در گفت وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در تشریح آخرین وضعیت واردات دارو توسط بخش خصوصی اظهار کرد: در ابتدای کار واردات توسط بخش خصوصی، سازمان غذا و دارو دو مجوز به شرکتهای متقاضی برای واردات واکسن کرونا داد. یک مجوز برای تایید صلاحیت شرکتهای داخلی و یک نامه به شرکت فروشنده با هدف معرفی شرکتهای ایرانی.
وی افزود: این دو نامه در همان ابتدای کار به طرف های قرار داد تحویل داده شد و قرار داد به بهترین شکل ممکن میان شرکتهای ایرانی واردکننده و شرکت تولیدکننده واکسن کرونا بسته شد، اما موارد دیگری همچنان هستند که اجازه ورود واکسن را نمیدهند.
رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو بیان کرد: در حال حاضر در مرحلهای هستیم که شرکتهای واردکننده باید ثبت سفارش کنند و از بانک مرکزی ارز مورد نیاز را دریافت کنند، اما زمانی که شرکتها داروی بیولوژیک وارد میکنند مانند واکسن، یک مرحله دیگر به این فرآیند اضافه میشود.
ریاحی ادامه داد: برای واردات داروهای بیولوژیک، شرکتهای واردکننده باید اظهارنامه وارداتی خود را طی نامهای به سازمان غذا و دارو اهدا کنند و این سازمان پس از تایید داروهای وارداتی، وارد مرحله دریافت ارز از بانک مرکزی میشوند.
وی تصریح کرد: شرکتهای واردکننده در حال حاضر واکسنهای خود را خریداری کرده اند و منتظر تایید سازمان غذا و دارو برای تکمیل فرآیند واردات هستند تا سریعا این داروها وارد کشور شوند.
رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو مطرح کرد: طبق آخرین آماری که از سازمان غذا و دارو گرفته ایم، تاکنون ۴۹ شرکت ایرانی مجوز واردات از سازمان غذا و دارو گرفته اند البته دریافت این مجوز سادهتر از مجوز پایانی یعنی همان تاییده داروی وارداتی است.
ریاحی روز قبل نیز در یکی از رسانه ها گفته بود: هم اکنون فرایند اجرایی کار آغاز شده و امیدواریم با تامین ارز و طی شدن مراحل باقی مانده، نخستین واکسنهای کرونا که احتمالا یک محموله ۱۰۰ هزار دزی خواهد بود در هفته نخست خرداد توسط بخش خصوصی به کشور وارد شود.
اقای ریاحی گفت: قیمت واکسن آسترازنکا حدودا پنج تا شش دلار و واکسن اسپوتنیک وی حدودا ۱۱ تا ۱۲ دلار برآورد میشود. البته قیمت نهایی واکسنها بستگی به قیمت روز ارز داشته و با ارز نیمایی محاسبه میشود.
وی گفت: بخش خصوصی از همه ظرفیت خود برای واردات واکسن استفاده میکند و فعلا قیمت ریالی این واکسنها اعلام نمیشود تا گمانهزنی و حاشیه جدیدی ایجاد نشود.
انتهای پیام/
هم دولت و هم ملت باید کمکیار هم باشند.
هنوز یادمان نرفته که سایپا با ارز دولتی بجای قطعات خودرو لوازم آرایشی و لوازم خانگی وارد کرد
و خیلی نمونههای مشابه دیگر
آقازاده ها پول خوبی به جیب میزنن
خودت نمیفهمی حرف مفت میزنی
در مورد سلامت و جان مردم هم همینگونه است؟؟!!
آفرین و درود به بخش خصوصی ،دست بخش خصوصی بی بلا.
اینا به فکر جیب خودشون هستن
فکر کنم دلال واکسن خارجی هستی
حیف نیست به این افراد بگیم آقا زاده؟؟؟
منتظر سلطان واکسن باشید
چون مسئولین تصمیم گیرنده بالایی یاد گرفتند از هر چیزی که با جون مردم سر و کار داره برا خودشون پول دربیارن.چرا دولت خودش کار خرید رو ادامه نداد؟؟؟؟؟
اگه دولت راست میگه و برا مردم کار میکنه چرا ایران خودرو و سایپا رو به شرکت های خصوصی نمیده؟؟؟؟؟؟
لعنت خدا به هر چه مسئول رانت خواره
و احمدینژاد این روش را کلید زد
چن نفر باید بمیرن تا جناب ریس جمهور تا شما راضی باشی؟؟؟؟
آخ که سردار چقدر جات خالیه
سردار سردار..
فخری زاده رو برای هسته ای نزدن هدف تجارت واکسن زا سمت غرب و ترور بیولوژیکی بود که رهبری هوشمندانه دستشون رو خوند و واردات از سه کشور رو ممنوع کرد اما توی این مملکت رهبر حرفش همیشه زمین می مونه و خودشون رو می زنن به اون راه که مثلا ما نفهمیدیم یا برداشت دیگری داشتیم
این شرکت ها و نهادها ی بخش خصوصی هم میتوانند همپای دولتها و یا رقابت با دولتها در تولید و واردات این واکسن مهم، گامهای خوب و بلندی بردارند و چه بسا تولید و واردات بخش خصوصی از دولتی فزونی گیرد.
و به رقابتی دوستانه برای تکمیل هر چه زودتر زنجیره سلامت همگانی برسند.
؟؟ خیلی ساده ای
چقدر بیت المال یکم خودشون هم درامد داشته باشن