به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از دیلی استار؛ مریخ نورد ناسا، قرار است پس از رفتن به سطح مریخ نمونههایی را از خاک این سیاره برای آزمایشات بیشتر دانشمندان درباره مریخ به زمین بفرستد. لوری گلیز، مدیر علوم سیاره ناسا، میگوید: "ما انتظار داریم که نمونههایی که از مریخ آورده میشود دانش جدیدی را برای دهههای آینده به ما ارائه دهد، زیرا ما آنها را با ابزار پیشرفته آزمایشگاهی مورد مطالعه قرار میدهیم."
اما در حالی که بسیاری از محققان این فرصت را برای تجزیه و تحلیل سنگهای سطح مریخ به عنوان پیشرفت عظیم علم میدانند، تعداد کمی از آنها ترس از این را دارند که اشکال حیاتی میکروسکوپی از سیاره سرخ میتواند یک بیماری همه گیر کشنده را ایجاد کند که بشریت برای مقابله با آن مجهز نیست.
بیشتر بخوانید
کمیته بین المللی مقابله با بازگشت نمونه از مریخ (ICAMSR)، گروه کوچکی از دانشمندان هستند که علیه هرگونه ماموریت بازگشت احتمالی نمونه، هشدار داده اند. باری دی گرگوریو، مدیر کمیته، میگوید که هر نمونه باید فقط تا ماه برگردانده شود، در آنجا هر گونه بیماریزای بالقوه را میتوان شناسایی و جدا کرد.
او میگوید که نمونههای مریخ باید در ایستگاه فضایی Lunar Gateway مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرند، جایی که میتوان آنها را در یک فاصله امن تجزیه و تحلیل کرد بدون این که خطر آزاد شدن عفونت بیگانه وجود داشته باشد که از آن مصونیتی نداریم. دی گرگوریو میگوید: "این تنها راه تضمین حفاظت ۱۰۰ درصدی از کره زمین است. "
او به ستاره شناس مشهور کارل ساگان اشاره میکند، که در سال ۱۹۷۳ نوشت: "دقیقاً به دلیل اینکه مریخ محیطی است که از نظر بیولوژیکی بسیار بالقوه است، ممکن است در مریخ پاتوژنهایی وجود داشته باشند، ارگانیسمهایی که اگر به محیط زمینی منتقل شوند، ممکن است آسیب بیولوژیکی مانند طاعون مریخی به همراه داشته باشند. "
برنامه فعلی جمع آوری لولههای نمونه Perseverance در مأموریتی است که قرار است در سال ۲۰۲۶ آغاز شود. نمونهها پس از برداشت دوباره به سمت زمین شلیک میشوند و تا حدود ده سال دیگر در صحرای یوتا سقوط کنند. در حالی که کپسول برگشت برای تحمل ضربه عظیم طراحی شده ممکن است هنگام فرود به زمین منفجر شود. مانند اتفاقی که در سال ۲۰۰۴ در همین صحرا افتاد.
گیلبرت لوین، مهندسی که ماموریت ناوگان وایکینگ را مورد بررسی قرار داد، گفت: " حتی اگر یک کپسول امن و قوی برای ارسال نمونهها به زمین مورد استفاده قرار گیرد، باز هم امکان اینکه منفجر یا متلاشی شود و نمونهها در زمین پخش شود وجود دارد. "
او در ادامه گفت که میکروارگانیسمهایی در سیاره سرخ وجود دارد که آوردن آنها به زمین میتواند به طور بالقوه یک بیماری همه گیر ویرانگر ایجاد کند.
انتهای پیام/
تا 3سال پیش کدومتون فکر میکردید یه خفاش یا مورچه خوار این فاجعه رو درست کنه؟
هر جا آدم باشه مرض و بلا هم هست . اونجا خبری نیست...
هیچ شکی وجود ندارد که هیچگونه آمادگی بدن ما برای مقابله با ویروس های فعال در مریخ وجو ندارد چون هرگز به طور طبیعی قرار نبوده این ویروس ها وارد زمین شوند.
باید بسیار محتاط بود.
خیلی مطمئن نیستم، اما بعید می دونم میکروارگانیسمی بتونه تو این دما زنده بمونه!
دمای سطح مریخ هم تو منابع بین -140 تا 20 درجه گزارش شده - بنابراین ممکنه میکروارگانیسم هایی رو سطحش باشند که با شرایط مریخ سازگار شده اند . کپسول های جمع آوری نمونه احتمالا طوری طراحی شدند که افزایش دما بر روی نمونه اتفاق نیفته!
تو خود کره زمین کشف کردن میکروب هایی که هزاران سال مرده بودن و دوباره تو ازمایش گاه ها زنده شدن.
حداقل چندتا فیلم ببین