معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی گفت: در ادامه عرضه مطمئن مرغ، مدل تولید قرار دادی نیمچه گوشتی و زنجیره عرضه گوشت مرغ طراحی و پیشنهاد شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز،  شاهرخ شجری در نشست کارگروه ساماندهی مرغ استان فارس گفت: قطعا با نهایی شدن این مدل عوامل بازار، تشکل ها، اصناف بیشتر درگیر می‌شوند و مسئولیت تنظیم بازار مرغ در اختیار آنان قرار می‌گیرد.

او با بیان اینکه در مدلی مذکور کارفرما شامل تشکل ها، اتحادیه ها، واحد‌های بسته بندی، کشتارگاه ها، واحد‌های تولید خوراک طیور، واحد‌های مرغ مادر، واحد‌های جوجه کشی و صنایع تبدیلی است، افزود: خدمات بهداشتی، فروش محصول مرغدار، تامین نهاده‌های تولید از جمله جوجه، نهاد‌های دامی، دارو با قیمت مناسب را کارفرما در اختیار واحد‌های مرغداری قرار می‌دهند.

شجری با اشاره به اینکه خدمات مذکور در قالب فرم‌های قراردادی ارائه می‌شود، افزود: واحد‌های مرغداری نیز مرغ را با قیمت مناسب، در زمان معین و با میزان مشخص در اختیار کارفرما قرار می‌دهد. در نهایت کارفرما مرغ را به وفور و در زمان مناسب به بازار عرضه می‌کند.

شجری با اشاره به اینکه مرغ در حال حاضر به اندازه کافی تولید می‌شود و سود تولید کننده و سایر عوامل در بازار به خوبی دیده شده است، افزود: متاسفانه انحرافات و سودجویی بیش از آنچه که تعیین شده در بعضی از افراد مشاهده و در نتیجه رفاه مصرف کننده با مشکل مواجه می‌شود.

او با بیان اینکه انتظار در صف‌های طولانی مرغ، در شان مردم شریف ما نیست، اضافه کرد: طبیعی است با هر سودجویی که باعث شود شرافت انسانی مردم زیر سوال برود به عنوان وظیفه شرعی با جدیت برخورد می‌کنیم.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی ابراز کرد: همگرایی و هماهنگی لازم بین دستگاه‌ها وجود دارد و باعث خواهد شد تا زمانی که مدل تولید قراردادی و زنجیره عرضه گوشت مرغ بر نظام تولید حاکم شود مردم شریف در رابطه با تامین مرغ با مشکلی مواجه نباشند.

واسطه‌های عرضه مرغ ساماندهی می‌شوند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز از برنامه ریزی به منظور ساماندهی واسطه‌های عرضه مرغ خبر داد و گفت: ۱۲۲ واسطه در صنعت فارس داریم که امکان حذف این واسطه‌ها وجود ندارد.

حسین پژمان با اشاره به اینکه دلیل عدم رعایت قیمت مرغ توسط بعضی از واحد‌ها وجود واسطه‌ها است، ابراز کرد: امکان حذف این واسطه‌ها وجود ندارد.

او، تامین بخش عمده‌ای ازاعتبارات مالی مرغداران، فراهم کردن امکانات لجستیک حمل مرغ از مرغداری به کشتارگاه و به فروشگاه مقصد و عجین بودن با صنعت مرغ استان فارس از جمله دلایل عدم امکان حذف واسطه‌ها برشمرد.

پژمان گفت: با برنامه ریزی‌های صورت گرفته و با توافق واسطه‌ها در نظر است که از طریق تعاون روستایی و یا اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی واسطه‌ها ساماندهی شوند و در نتیجه مشکلات مدیریت در زمینه تولید و توزیع حل شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه در فروردین ماه میزان با ترغیب مرغداران پرورش ۷ میلیون و ۵۶۰ هزار قطعه جوجه آغاز شده است، افزود: در نظر گرفتن ضریب ۷ درصدی تلفات ناشی از بیماری ها، در اواسط اردیبهشت ماه بیش از ۷ میلیون قطعه مرغ به بازار عرضه می‌شود.

پژمان از پرورش بیش از ۸۴.۵ میلیون قطعه مرغ در سال گذشته در استان فارس سخن گفت و افزود: این میزان نسبت به سال ۹۸ با ۸۱ میلیون قطعه افزایش داشته است.

به گفته وی، استان فارس پارسال در زمینه مدیریت تولید و توزیع جزو استان‌های با عملکرد خوب بود چرا که قیمت هم در حد متوسط کشوری حفظ و در فروشگاه‌ها عموما مرغ برای عرضه وجود داشت و صفی برای خرید مرغ تشکیل نشد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار