به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سید عبدالرزاق موسوی در نطق پیش از دستور صحن علنی شورای شهر شیراز ضمن تبریک فرا رسیدن روز شوراها، بیان کرد: شوراهای شهر و روستا، مردمیترین نهادی است که در قانون اساسی و در کنار مجلس شورای اسلامی دیده میشود.
او با اشاره به تاریخچه فعالیت شوراها، افزود: شوراها در طول عمر ۲۳ ساله خود دستاوردهای بسیاری داشتهاند، البته در این مسیر با موانع و مشکلاتی هم روبهرو بوده و هستند که در نبود آنها میتوانستند، عملکرد بهتری داشته باشند.
موسوی همچنین جلب مشارکت مردمی، افزایش اعتماد عمومی، استفاده از توانمندیها و ظرفیتهای محلی و منطقهای برای توسعه روستاها و شهرها، تصمیمگیری متناسب با شرایط مناطق و محلات کشور، افزایش نظارت مردمی و تقویت ارتباط مردم با دولت و کاهش هزینه اداره شهر و دولت را از مهمترین دستاوردهای شوراها در کشور عنوان کرد.
او با اشاره به اینکه شوراها هم به مردم خدمت کردهاند و هم به دولت و نظام، گفت: اگرچه از این جهت نقش شوراها در توسعه کشور بسیار مهم و شاید منحصر باشد، اما در عین حال شوراها با موانع و مشکلاتی هم روبرو بوده و هستند که برطرف کردن آنها میتواند موجب تقویت و کارایی بیشتر شود.
رئیس شورای شهر شیراز، ابهام و عدم انسجام در اصول مربوط به شوراها در قانون اساسی به ویژه در موضوع شخصیت حقوقی و مرجع ابطال مصوبات شوراها، نبود تناسب بین اختیارات و وظایف شورا و ضمانت اجرای کافی برای مصوبات و تصمیمات آنها، نبود برنامه آموزش، نظام ارزیابی و نظارت مدون و قانونمند و کارآمد شوراها، تعدد دستگاههای نظارتی که بعضاً سلیقهای و تبعیض آمیز در شوراهای مختلف عمل میکنند، ضعف کار جمعی و گروهی، نبود تجربه و تخصص کافی در برخی از اعضای شوراها و دو شغله بودن اعضای شوراها به ویژه در کلانشهرها و شهرهای بزرگ را از مهمترین ضعفها و موانع توفیقات شوراها عنوان کرد.
موسوی ادامه داد: با توجه به گذشت ۲۳ سال از عمر فعالیت شوراها و انجام اصلاحات موردی در قانون شوراها، لازم است یک ارزیابی علمی جامع از عملکرد شوراها و قانون شوراها انجام و مواردی همچون رابطه شورا و مدیریت شهری، رابطه شهرداری و وزارت کشور، موضوع نظارت بر شوراها، مصوبات شوراها و هیئتهای تطبیق، شخصیت حقوقی شورا و مواردی از این قبیل بازنگری شوند.
او تاکید کرد: شرایط داوطلبان عضویت در شوراها و نحوه بررسی صلاحیت آنها باید مبتنی بر اصل شایستگی و انجام وظایف مطلوب شوراها باشد و قانون نباید به نحوی باشد که موجبات ناکارآمدی شوراها شود.
رئیس شورای شهر شیراز خواستار ضابطهمند کردن مراحل بررسی صلاحیتها برای جلوگیری از اعمال سلیقه و جلوگیری از تضییع حقوق داوطلبان و مردم شد و تاکید کرد: باید زمینه استفاده از تمام ظرفیتها، فارغ از نگاه سیاسی فراهم شود تا مردم خود تصمیم بگیرند.
موسوی بیان اینکه آموزش، نظارت و ارزیابی، شرط اساسی موفقیت هر سازمان و به ویژه شوراهاست، گفت: باید جایگاه این موضوع به صورت شفاف در قانون دیده شود.
او با بیان اینکه ساماندهی و یکپارچه کردن ساز و کار نظارتی بر شهرداری امری ضروری است، گفت: تلاش برای جلوگیری از اقدامات سلیقهای و گزینشی آنها، یکی دیگر از مسائلی است که با اصلاح قانون و مقررات باید برطرف شود.
رئیس شورای شهر شیراز اضافه کرد: ما برای تامین مشارکت هر چه بیشتر مردم و افزایش اعتماد عمومی که از اهداف و فلسفه وجودی شوراهاست، نیاز داریم که شوراهای محلات را و یا همان یاوران شورا را به صورت قانونی و ضابطهمند در روند و مراحل فعالیتهای شوراها ببینیم. وجود یاوران شورا و شورای محلات میتواند کمک بسیار بزرگی هم به برای تسهیل امور مردم و هم اعمال نظارت مردم بر شهرداری و شوراها باشد.
انتهای پیام/