زینی وندگفت: باید اخلا‌ل‌گران گردن کلفت بازار سیمان و مرغ را شناسایی و با آن‌ها برخورد کرده تا بتوانیم بازار را به تعادل برسانیم.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان،علی زینی وند، استاندارکرمان امروز دوم اردیبهشت ماه در دومین کارگروه تنظیم بازار استان کرمان در سال ۱۴۰۰، با اشاره به اینکه باید نظارت بر توزیع بیشتر شود گفت: تا رسیدن بازار سیمان و مرغ به تعادل به صورت جدی این دو بازار را رصد خواهیم کرد.

او با بیان اینکه در شبکه توزیع مرغ و سیمان با یک فساد بزرگی در کشور و استان کرمان روبرو هستیم تصریح کرد: مصوبات کارگروه تنظیم بازار باید اجرایی شوند و گزارشات اجرایی شدن این مصوبات نیز باید به صورت مرتب به این کارگروه ارائه شود.

مقام عالی دولت در استان کرمان با تاکید بر اینکه مطلقا نباید سیمان از کانال غیرعاملان توزیع شود افزود: باید روزانه میزان تولید، فروش و توزیع به دست عاملان توسط نهاد‌های مربوطه پایش و مورد رصد قرار گیرد و می‌طلبد در این فضا یک شبکه نظارتی قوی ایجاد کنیم.

استاندار کرمان با تاکید بر برخورد جدی و بدون اغماض با احتکارکنندگان اظهار داشت: متاسفانه شاهد هستیم که یکسری دلال در این بازار‌ها همه ما را سرکار گذاشتند.

 زینی وند با بیان اینکه دستگاه قضایی نباید به مدیر متخلف و کاهل، واسطه‌گر و دلال رحم کند و برای کنترل بازار راهی جزء این نداریم افزود: معنا ندارد در استانی که روزانه ۱.۵ برابر ظرفیت استان مرغ تولید کرده و یا وارد می‌کند، شاهد ایجاد صفوف مرغ باشیم و باید فکر اساسی در این راستا صورت گیرد.

استاندار کرمان با بیان اینکه باید مصوبات ستاد کارگروه تنظیم بازار به دستگاه‌های نظارتی به منظور کنترل این مصوبات ارائه شود، اظهار داشت: همه مردم باید بازرس ما شوند و انتظار داریم مردم گزارشات احتکار و اختلال در مصوبات کارگروه تنظیم بازار را به تعزیرات و سازمان صمت گزارش دهند.

او با تاکید بر اینکه غیر از عاملان کسی حق توزیع سیمان در استان را ندارد افزود: دوست نداریم بگیر و ببند در این زمینه در استان راه بیندازیم، اما برای کنترل بازار راهی غیر از نظارت جدی بر بازار از تولید تا مصرف را نداشته و انتظار داریم نیروی انتظامی شدیدا کنترل کرده و هر جا که توزیع بدون مجوز صورت می‌گیرد به صورت قانونی با متخلف برخورد شود.

استاندار کرمان با بیان اینکه اولویت سیمان و مرغ با مصرف استان است افزود: لازم است کارگروه اقدام در استانداری کرمان تشکیل شود و نیاز است دادستانی نیز به این مسئله ورود پیدا کرده و بدون نوبت به پرونده‌های متخلفان و اخلالگران در بازار با اولویت ویژه رسیدگی کند.

او با تاکید بر اینکه فرمانداران نیز باید عاملان شهرستانی توزیع را شناسایی و از مبدا تا مقصد توزیع نظارت صورت گیرد، گفت: اهرم نظارتی قوی در دستمان است که می‌طلبد از تولید تا مصرف را رصد کرده و این کار را تا تعادل در بازار سیمان و مرغ به صورت جدی دنبال خواهیم کرد.

زینی وند با تاکید بر اینکه نباید اجازه داد حتی یک پاکت سیمان یا یک تن سیمان به دست غیر از عاملان احراز شده از کارخانجات خارج شده و باید آن‌ها را رصد کرد اظهار داشت: باید شبکه سنتی توزیع را سالم سازی کرده و نباید این شبکه را بهم بزنیم و در همین راستا سازمان‌ها صمت شمال و جنوب استان باید ظرف یک هفته تمام عاملان را احراز هویت کنند.

استاندار کرمان با تاکید بر این موضوع که ۹۰ تا ۹۵ درصد شبکه توزیع مرغ و سیمان سالم کار می‌کند تصریح کرد: متاسفانه تنها حدود ۵ درصد اخلالگر گردن کلفت در این شبکه وجود دارد که باید این اخلا‌گران گردن کلفت بازار سیمان و مرغ را شناسایی و با آن‌ها برخورد کرده تا بتوانیم بازار را به تعادل برسانیم.

او به موضوع جوجه ریزی نیز اشاره کرد و گفت: توقع داریم سازمان جهادکشاورزی استان سهمیه ۹۵۰ هزار قطعه جوجه را اخذ و ظرف هفته آینده جوجه ریزی در استان کرمان آغاز شود.

مهدی حسینی نژاد رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت شمال استان کرمان نیز در این جلسه درباره آخرین وضعیت سیمان استان، با بیان اینکه هم اکنون ۳ کارخانه سیمان در استان مشغول به فعالیت هستند اظهار داشت: طبق آمار درج شده در سامانه بهینه یاب توسط کارخانجات سیمان استان، شاهد افزایش تولید در حوزه سیمان در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ بودیم، اما به دلایل مختلف شاهد چالش‌هایی در بازار سیمان در سطح استان کرمان بودیم.

او با بیان اینکه آمار سیمان تولیدی ثبت شده روزانه به دست کارخانجات سیمان استان به طور متوسط ۸۰۰۰ تن است که تا حدودی این میزان تولید در ابتدای امسال به دلیل کاهش کلینکر (ماده اولیه)، افت پیدا کرده است افزود: طبق مصوبات سی و سومین جلسه کارگروه تنظیم بازار کشور مقرر شد که کارخانجات تولید سیمان نسبت به تولید مستمر و مکفی سیمان اقدام کرده و اطلاعات تولید و فروش خود را به صورت روزانه در سامانه تجارت ثبت کنند.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت شمال استان کرمان با تاکید بر اینکه طبق مصوبات کارگروه تنظیم بازار، صادرات سیمان تنها با توجه به نیاز بازار داخلی می‌تواند صورت بگیرد، به دلایل کمبود سیمان در استان اشاره کرد و گفت: آزاد بودن صادرات محصول سیمان از مبادی رسمی، قاچاق سیمان از مبادی غیررسمی، وجود واسطه و دلالان در امر توزیع نامناسب سیمان، شایعه افزایش قیمت در ابتدای سال به میزان ۶۵ درصد، قطعی گاز و برق در دیماه و بهمن پارسال که سبب شد ذخایر کلینکر کارخانه‌های سیمان کاهش پیدا کند، عدم تامین سیمان در شهرستان‌های جنوبی استان توسط استان هرمزگان، افزایش تقاضای خرید سیمان استان توسط استان‌های همجوار به دلیل کیفیت مرغوب تولید سیمان استان، افزایش تقاضای سیمان در شهرستان‌های جنوبی به واسطه فصل ساخت و ساز و افزایش قیمت محصولات فولادی دلایلی بود که سبب شد موضوع کمبود سیمان در استان کرمان تشدید پیدا کند.

رییس سازمان صمت شمال استان با بیان اینکه طبق کارگروه‌های تشکیل شده و توافق با مدیر عاملان کارخانجات سیمان استان مقرر شد تخصیص سیمان فقط به عاملان توزیع و پروژه‌های عمرانی صورت گیرد و شاهد حذف تخصیص سیمان به حاملان و رانندگان توسط کارخانجات سیمان باشیم اظهار داشت: نظارت بر روی توزیع عاملان یکی از عوامل مهم در کنترل بازار سیمان خواهد بود.

او در بخش دیگری از صحبت‌ها با ارائه گزارشی از وضعیت توزیع مرغ گرم در استان گفت: طبق مصوبه وزارت جهادکشاورزی قرار بود از ۲۶ فروردین ماه کمبود مرغ استان کرمان از استان‌های معین اصفهان، فارس و یزد به صورت روزانه تامین شود که متاسفانه در این زمینه استان فارس همکاری نکرد و تنها از ۲۶ فروردین ماه ۶۵.۳ تن مرغ از استان‌های معین وارد کرمان شد این در حالی است که قرار بود ۸۵۲ تن مرغ وارد استان شود.

حسینی نژاد با ابراز تاسف از اینکه وضعیت تولید مرغ در استان دچار چالش شده است اظهار داشت: از ۲۰ فروردین ماه روزانه به طور متوسط ۷۰ تن مرغ در استان کشتار شده این در حالی است که میانگین مرغ مورد نیاز استان ۲۰۰ تا ۲۲۰ تن می‌باشد و همین امر سبب شده که با ۱۵۰ تن کمبود مرغ براساس سرانه مصرف روبرو باشیم.

او اظهار کرد: به شدت با کمبود مرغ در استان روبرو هستیم و باید در این راستا تصمیم جدی گرفته شود.

انتهای پیام/ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.