به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین، حریرچی معاون کل وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در جلسه ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا استان با بیان اینکه آمار کرونا استان قزوین از متوسط کشوری بالاتر است، گفت: برای مقابله با کرونا در استان قزوین تصمیمات خوبی گرفته شده که توانسته است در این چند روز به موفقیتهای قابل ملاحظهای دست پیدا کند.
او افزود: تصمیمات جدی در زمینه کنترل بیماری در مشاغل استان گرفته شده و در مقایسه با استانهای دیگر بهتر عمل شده است.
معاون کل وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: واکسناسیون تنها راه مقابله با ویروس کرونا نیست بنابراین برنامهها باید از یک انسجام برخوردار باشند.
حریرچی با بیان اینکه راه انتقال کرونا از طریق تنفس و دیدار چهره به چهره ا ست، افزود: افرادی که مبتلا به این بیماری هستند باید از مردم دور باشند.
معاون کل وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: یکی از موثرترین قطع زنجیره کرونا، قرنطینه کردن افراد مبتلا است.
به گفته او، دیروز ۴۲ هزار نفر در کشور که مبتلا به کرونا بودند، قرنطینه را رعایت نکردند و ضعف عملکرد اینجاست.
معاون کل وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: فرد مبتلا به کرونا که در سطح شهر راه میرود مستحق مجازات است.
حریرچی افزود: مدیران استانی پیگیر باشند که افراد مبتلا قرنطینه را رعایت کنند.
او اضافه کرد: موج چهار ابعاد سخت تری نسبت به موجهای قبلی دارد و نیازمند همکاری همه است.
معاون کل وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه تستهای کرونا باید هدفمند انجام شود، گفت: افرادی که تست شان مثبت میشود و سر کار میآیند افراد زیادی را درگیرمی کنند.
حریرچی با بیان اینکه مبتلایان بدون علائم خطرناک هستند، افزود: با توجه به تعطیلی مدارس، دانشگاهها و کارمندان باز شاهد تردد اجتماعی هستیم و هنوز کاهش پیدا نکرده است.
او اضافه کرد: طرح درمان در منزل را ادامه دهید و لازم است تا سایر استانها از این طرح الگو برداری کنند.
معاون کل وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: از بیمارستانهای خصوصی گلایه داریم چراکه در بستری کردن بیماران کرونایی باید همکاری کنند، در این شرایط سخت همه باید کمک کنند.
حریرچی افزود: سرعت در واکسیناسیون میتواند در قطع زنجیره کمک کند.
او اضافه کرد: انجام بیشتر تست کرونا و قرطینه مبتلایان مهمترین اقدام در این شرایط است.
معاون کل وزیر بهداشت گفت: به جز اکسیژن معمولی بقیه داروهای ضدکرونای مطرح تاثیر زیادی ندارند و فقط آنها را برای رفع عذاب وجدان و حسرت به مردم میدهیم.
وی اضافه کرد: داروهایی مانند فاویپیراویر، رمدیسیویر و آیورمکتین هیچ تاثیر علمی اثبات شدهای ندارند و در بهترین حالت کمی علائم کرونا را تخفیف میدهند. منتها ما برای اینکه مردم عذاب وجدان نگیرند و حسرت نخورند که چرا از این داروها استفاده نکردند، آن را در اختیار مردم قرار میدهیم.
حریرچی ادامه داد: از بیمارستانهای خصوصی در کل کشور گله مندیم؛ چون به اندازه ظرفیت خود پای کار بستری بیماران کرونایی نیامدند و در این حوزه وظایف و تعهدات خود را ادا نکردند.
معاون وزیر بهداشت و درمان همچنین با اشاره به ورود واکسنهای آسترازنکا به کشور از سبد کوواکس گفت: مردم ما باید هر واکسنی که مورد تأیید سازمان عذا و داروست را استفاده کنند و در مورد عوارض خیلی خفیف واکسنهای وارداتی و شایعات موجود نگران نباشند.
حریرچی تصریح کرد: واکسن آسترازنکا از هر ۲۵۰ هزار نفر یک اختلال انعقادی مهم و از هر یک میلیون نفر باعث مرگ یک نفر میشود. در حالی که ابتلا به ویروس کرونا از هر یک میلیون نفر برای یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر مبتلا اختلال انعقادی به وجود میآورد. ضمن اینکه ما واکسن کرهای را وارد کردیم که مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی است؛ در حالی که آسترازنکا هنوز تأییدیه بهداشت جهانی را نگرفته است.
وی همچنین درباره تقسیم بندی سهمیه واکسن میان استانها و اعتراض مسئولان استان قزوین به کمبود سهمیه این استان کرونازده عنوان کرد: ما تقسیم بندی سهمیه واکسن را بر اساس جمعیت بیماران بالای ۷۰ و ۸۰ سال و همچنین بیماران صعبالعلاج و کادر بهداشت و درمان شاغل در بخش مراقبتهای ویژه بیماران کرونایی تقسیم بندی میکنیم و جمعیت استان برای ما ملاک عمل نیست.
این مقام عالی بهداشتی کشور از قرنطینه شکنی ۴۲ هزار و ۶۰۰ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در شبانه روز اخیر خبر داد و گفت: این افراد را باید تروریست انتحاری کرونایی بدانیم که با نقض و تخطی از اصول قرنطینه باعث مرگ مردم میشوند. نکته جالب اینکه حدود ۱۰ هزار نفر از این بیماران تردد بالای ۱۰ کیلومتر و ۳ هزار و ۶۰۰ نفر تردد بالای ۲۰ کیلومتر داشتند.
حریرچی با تاکید بر لزوم قرنطینه کردن بیماران کرونایی افزود: رویکرد ستاد کرونای قزوین باید تغییر کرده و به جای تعطیل یا نیمه تعطیل کردن شهر جلوی تردد و نقض قرنطینه را بگیرد. چرا که در اسفندماه که همه محدودیتها و ممنوعیتهای کرونایی اعمال شد، فقط ۴ تا ۱۰ درصد فقط تردد اجتماعی کم شد.
وی ادامه داد: بعد از اعمال محدودیتهای ۱۰ روزه در سطح کشور فقط ۳۶ درصد مراجعه به بازار کمتر شده است و مردم به هر نحوی از انحاء در بازار و اماکن عمومی تردد کرده و همان حالتی را ایجاد میکنند که در باز کردن بازار برقرار بود.
حریرچی همچنین بر کمبود میزان نمونه گیری و غربالگری کرونایی در استان قزوین اشاره کرد و یادآور شد: تا زمانی که جمعیت افراد مشکوک به ابتلا و دارای علائم به زیر ۵ درصد نرسد، هیچ اتفاق مثبتی در حوزه بیماریابی و قرنطینه هدفمند در استان قزوین نمیافتد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین هم در این جلسه با تاکید بر لزوم اعطای ۱۰ هزار کیت تست سریع کرونا به استان قزوین گفت: در حوزه واکسن هم با محدودیتهایی مواجه هستیم و وزارت بهداشت و درمان باید واکسن کرونای مورد نیاز ما را تهیه کند
پیمان نامدار اضافه کرد: اجرای طرح مراقبت در منزل سبب ترخیص سریع بیماران سرپایی از بیمارستانها و مراکز درمانی استان قزوین شده و با اختصاص اکسیژن بیشتر به نیروهای مراقبتی دانشگاه تحول چشمگیری در مدیریت جمعیت بیماران کرونایی و جلوگیری از نقض قرنطینه ایجاد خواهد شد.
انتهای پیام/