به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، جعفری رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست خراسان شمالی گفت: اخیرا یکی ۲ قطعه فلامینگو هم در آبگیرهای اطراف سد بارزو شهرستان شیروان مشاهده شده است.
او افزود: فلامینگوها در مسیر مهاجرت از مناطق گرم کره زمین و استانهای جنوبی کشور به خراسان شمالی رسیده است و چند روزی در آبگیرهای این استان ماندگار میشوند.
جعفری عنوان کرد: پرندگان مهاجر در مسیر مهاجرت به مناطق سرسیر در بین راه برای تغذیه و استراحت در آب بندها و آبگیرها فرود آمده اند که پس از مدتی این منطقه را ترک و ادامه مسیر خواهند داد.
بیشتر بخوانید
او افزود: علاوه بر فلامینگوها، سایر پرندگان مهاجر از جمله اکراس سیاه در مسیر کوچ به مناطق سردسیر سیبری چند روزی را در این استان سپری میکنند.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست خراسان شمالی گفت: پرندگان مهاجر در این فصل، برای زادآوری به مناطق سردسیر مهاجرت میکنند.
اکراس سیاه از جمله پرندگان کمیاب است. اکراس سیاه ۵۵ سانتیمتر است، منقار خمیده و پاهای بلند دارد که از دور تقریبا سیاه یکدست بنظر میآید.
فلامینگو هم از گونههایی است که عمدتا در کنار دریا و دریاچههای آب شور با عمق کم زندگی میکند و دریاچه ارومیه، حاشیه دریای خزر و سیستان و بلوچستان از زیستگاههای اصلی این پرنده در ایران است
این گونه مهاجر، پیش از این هم در برخی از آبگیرهای شهرستان جاجرم مشاهده شده بود.
فلامینگو، با پاهای دراز و منقاری منحنی و گردنی بلند خمیده، پرندهای آبچر با بدنی بسیار کشیده و پر و بالی به رنگهای سفید و صورتی است که به آرامی راه میرود و در حالی که سر و منقار خود را در آب کم عمق فرو برده، تغذیه میکند.
این گونه شاخصترین پرنده آبچر در جهان است و پر و بال بنفش- قرمز، به تنهایی این پرنده را از سایر پرندگان ممتاز میکند.
هرساله پرندگان مهاجر از اواسط فصل پاییز از مناطق سردسیر سیبری به تالابها و آبگیرهای خراسان شمالی وارد میشوند و پس از زمستان گذرانی در اوایل بهار برای زادآوری به سیبری باز میگردند.
بیشتر پرندگان مهاجر که به استان وارد میشوند در سدهای شیرین دره، بیدواز، بارزو و حاشیه رودخانههای اترک و کال شور جاجرم فصل سرما را سپری میکنند.
گروهی از پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی، گذری و گروهی زمستان گذر هستند، تعداد کمی از پرندگان از جمله اکراس، حواصیل ارغوانی و آبچلیک پاسرخ مهاجر عبوری هستند که بعد از توقف کوتاه ۱۰ تا ۱۵ روزه به مسیر خود به سمت مناطق گرم جنوبی ادامه میدهند، اما بیشتر گونهها زمستان گذر هستند که فصل سرما را در استان سپری میکنند.
بیشترین پذیرش پرندگان مهاجر در سد شیرین دره به عنوان آبگیری مناسب است، با توجه به کاهش جریان آب در رودخانههای اترک و کال شور در سالهای گذشته، تعداد پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی در حاشیه این رودخانهها کاهش یافته است و پرندگان بیشتر به سمت آبگیرها و پشت سدها تمایل پیدا کرده اند.
در خراسان شمالی ۵۶ گونه پستاندار از ۱۹۷ گونه موجود در کشور، ۱۵۰ گونه پرنده از ۵۳۲ گونه موجود، ۶۸ خزنده از ۲۲۸ گونه، چهار گونه دوزیست از ۲۰ گونه و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع ۱۶۰ گونه آبزی موجود در کشور زیست میکنند که برخی از این گونهها نظیر یوزپلنگ، پلنگ، بالابان، و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) در ردههای بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.
اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و دو پارک ملی سالوک و ساریگل، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را مدیریت میکند.
انتهای پیام/د