به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «سلام. من سیدکریم از عشایر چادرنشین هستم و چند وقت پیش وقتی گوسفندانم را به چرا برده بودم یک کوزه سکه پیدا کردم. شماره شما را با استخاره پیدا کردم. اگر میتونی برامون بفروش، اما تو را به امام حسین به کسی چیزی نگو!» چند سالی است که بسیاری از مردم با چنین پیامکهای جعلی روبهرو میشوند که در آن فردی بهظاهر ساده خودش با غلط املاییهای را چوپان، عشایر و ... معرفی کرده و صاحب شماره را به صد جور آیه و قرآن قسم داده که شماره را از طریق استخاره پیدا کرده است و گفته کوزهای پر از سکه یافته که برای گذران زندگی و درآوردن روزی حلال قصد فروش آن را دارد.
بیشتربخوانید
اگر با خواندن این پاراگراف یاد زمانهای دور و سالها قبل افتادید، باید بگوییم قضیه چندان هم نوستالژیک نشده و حالا چوپان عزیز با تغییر شغلی مختصر هنوز هم بعد از بیش از ۱۰ سال به این شگرد خود ادامه میدهد.
شاید بیش از ۱۰ سال است که این پیامکها به طور مداوم برای مردم ارسال میشوند و همین استمرار ارسال آنها از دو موضوع مهم خبر میدهد. اول این که بعد از گذشت ۱۰ سال حتی با وجود این روش نخنماشده هنوز افرادی هستند که به دام این چوپانهای دروغین بیفتند و دوم این که ظاهرا هنوز برخورد قضایی خاصی با این افراد نشده است. گفته میشود همکاری این افراد با باندهای جعل سکه و فروش سکههای تقلبی به افرادی که طمع گنج دارند، یکی از شگردهای این افراد برای کلاهبرداری است.
شیما قوشه، وکیل پایه یک دادگستری، که اخیرا چنین پیامکی دریافت کرده به خبرآنلاین میگوید: از جایی شنیدم که سالها پیش در حوالی غرب کشور در روستایی گنجی پیدا شد و حالا این افراد که باند هستند، با سوءاستفاده از این اتفاق کارشان را شروع کردند.
او ادامه میدهد: ما بهدرستی نمیدانیم چه اتفاقی میافتد. به خیلی روشها ممکن است بتوانند از افراد کلاهبرداری کنند، اما منتظر این هستند که فرد جواب پیامک را بدهد و شراکت را بپذیرد. روشهای مختلفی دارند. ممکن است فرد با ادعای ساده و روستاییبودن بگویند در ازای فلان قدر مبلغ همه سکهها را تحویل میدهد یا برای دیدن سکهها قربانی را دعوت کند و او را تلکه کند. روش بهدرستی مشخص نیست، اما به نظر میرسد که در طول این سالها قربانیانی داشتهاند که همچنان به کارشان ادامه میدهد و ناامید نشدهاند.
اما به گفته پلیس مبارزه با جعل و کلاهبرداری که سالها قبل روش کلاهبرداری این افراد را توضیح داده بود، این افراد محلی را از قبل مشخص کرده و تعدادی سکه اصیل قدیمی به فرد نشان داده و اگر قصد خرید داشت، داخل یک کیسه سربسته مقدار قابل توجهی سکه تقلبی و غیر اصیل به او در قبال مبلغ هنگفتی میفروشند. همچنین فرد شیاد هنگام معامله و تحویل سکهها چنین وانمود میکند که احتمال دارد دستگیر شویم؛ لذا خریدار را مجبور میکند که سکهها را بعداً بازدید و مشاهده کند و در ادامه بعد از مراجعه خریدار به منزل متوجه میشود مورد سوءاستفاده و کلاهبرداری واقع شده و تعداد قابل توجهی سکه تقلبی به او فروخته شده. همچنین در برخی موارد ممکن است در این معاملهها جان خریداران به خطر بیفتد. نکته جالب اینجاست که اگر با تمام این شمارهها که با پیششماره شهرستان هستند، تماس بگیرید همگی آنها خاموش هستند و موفق نخواهید شد با فرد فروشنده صحبت کنید!
پس چرا کسی دستگیر نمیشود؟
همان طور که اشاره شد، این روش کلاهبرداری سالهاست که ادامه دارد و بارها درباره آن نوشته شده و حتی مستند ساخته شده است پس چرا همچنان ادامه دارد و به نظر میرسد این افراد دستگیر نشدهاند؟ آیا صرف دریافت پیامک کافی نیست تا کسی بتواند اعلام جرم کرده و علیه این افراد شکایت کند؟
قوشه دراینباره میگوید: مسئلهای که وجود دارد این است که تا زمانی که جرم محقق نشده است، متاسفانه نمیشود آن را پیگیری کرد. دریافت پیامک کافی نیست تا کسی بتواند شکایت کند، اما با توجه به این که ارسال این پیامها زیاد است و خیلی از دوستان خود من چنین پیامهای مشابهی دریافت کردهاند، خود دادستان به عنوان مدعیالعموم میتواند وارد شود، اما در بحث شکایت، تنها کسی میتواند انجام بدهد که از جرم متضرر شده است؛ بنابراین تا برای کسی چنین موضوعی اتفاق نیفتاده است و پولی از دست نداده است، نمیتواند شکایتی کند.
این وکیل دادگستری با بیان این که هر شهروندی میتواند نسبت به موضوعی اعلام جرم کند، ادامه میدهد:، اما این که آیا واقعا مقامات قضایی پیگیر مسئله خواهند شد یا نه، مشخص نیست و اعلام کردنش در فضای رسانه و شبکههای اجتماعی هم میتواند نوعی اطلاعرسانی باشد. متاسفانه تا به حال اقدام قضایی روی آن صورت نگرفته است.
او اضافه میکند: تنها موردی که من شنیدم که با این موضوع برخورد کرده، فردی بود که از طریق یکی از دوستانش که مسئولیتی در سازمان میراث فرهنگی داشت، اقدام و با فرد خاطی برخورد کرده بود، اما به طور کلی این برخوردها تک و توک بوده است.
در نهایت این که این کلاهبرداران دستگیر میشوند، اما مسئله اینجاست که تعدادشان یکی - دو تا نیست و با جوابی که ظاهرا این شیوه کلاهبرداری گرفتهاند در این سالها افراد زیادی در استانهای مختلف اقدام به انجام آن کردهاند. در سال ۱۳۹۴ خبر دستگیری این افراد در استان لرستان و اصفهان منتشر شده بود و رئیس دادگستری این استان خبر داده بود که بیش از ۵۰ نفر از این افراد در زندان هستند و چیزی حدود ۹۰۰ هزار سکه تقلبی در این استان کشف شده است. لازم به ذکر است که جزای این کلاهبرداران بین یک تا هفت سال زندان است و باید دو برابر مالی که کلاهبرداری کردهاند بپردازند.
با این وجود تا زمانی که افرادی به خرید گنج و سکه از چوپان و کارگرانی به ظاهر سادهدل چشم داشته باشند، این روش نخنما ادامه خواهد داشت؛ چه یک سال و چه صد سال آینده.»
منبع: خبرآنلاین
انتهای پیام/