به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، شعبان المعظم یکی از ماههای پربرکت است که به رسول اکرم (ص) نسبت داده شده و براى آن در احادیث و روایات اسلامى از سوى پیشوایان دینى، جایگاهی بس بزرگ و پر فضیلت گزارش شده است، آنچه که دارای اهمیت است، این است، در این ماه، رحلت و شهادت ائمه (ع) را نداریم؛ اما در برابر آن ولادتهای زیادی از جمله ولادت حضرت اباعبداللّه الحسین (ع) در روز سوم ماه شعبان، حضرت ابوالفضل (ع) در روز چهارم، حضرت سجاد (ع) در روز پنجم، ولادت پر برکت قطب عالم امکان حضرت ولى اللّه الأعظم مهدى موعود (عج) در پانزده شعبان و ... اتفاق افتاده است و در حقیقت ماه شعبان تنها ماه شادی کامل اهلبیت (ع) است، این ماه از قدیم به «ماه برات» و «آزادی» معروف بوده است
یکی دیگر از ولادتهایی که در ماه پرفضیلت شعبان اتفاق افتاده، ولادت حضرت علی اکبر (ع) در روز ۱۱ شعبان میباشد که با عنوان روز جوان نامگذاری شده است.
احمد احمدی نژاد رئیس مجمع سازمانهای مردم نهاد جوانان استان کرمان و مدیر خانه جوانان استان کرمان در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان به روز جوان و هفته جوان در کشور اشاره کرد و گفت: فرا رسیدن ولادت حضرت علی اکبر (علیه السلام) در کشور ما موسوم به روز جوان و هفته جوان است و در حقیقت با این نامگذاری، نقش و اهمیت جوانان بیشتر از قبل دیده میشود و این هفته فرصت مغتنمی است تا برنامههای خیلی خوب و مفصلی را در حوزه جوانان شاهد باشیم.
او افزود: طی دو سالی که درگیر بیماری کرونا بودیم، متاسفانه یک سری برنامههای فیزیکی و حضوری ما برگزار نشد و اکنون طوری برنامهریزی شده تا بتوانیم در فضای مجازی برنامههای خوب و مفصلی را برای جوانان تدارک ببینیم.
احمدی نژاد در خصوص آمار جوانان استان کرمان تصریح کرد: آمارها با توجه به اینکه سن جوانی در سالهای اخیر مخصوصاً با برنامهریزیهای شورای عالی جوانان دستخوش تغییر و تحولات شده، تغییر کرده است، پیش از این سن جوانی ۱۸ تا ۲۹ سال بود و اکنون ۱۸ تا ۳۴ سال شده است.
او بیان داشت: اگر بخواهیم درصدی بیان کنیم، تقریباً ۳۰ درصد جامعه ما در این رنج سنی هستند و به هر حال این فعالیتها و این کارهایی که انجام میشود، معمولاً برای این رنج سنی است.
رئیس مجمع سازمانهای مردم نهاد جوانان استان کرمان به اهمیت رنج سنی ۱۸ تا ۳۴ سال اشاره کرد و گفت: همه اتفاقات برای زندگی هر فرد در همین بازه زمانی رخ میدهد، به عنوان مثال، ازدواج، شغل، خدمت مقدس سربازی و ... همه در همین برهه زمانی به وقوع میپیوندد.
احمدی نژاد افزود: در واقع زیربنای ساختار زندگی یک فرد از همین جا شکل میگیرد و با توجه به اینکه بسیار مهم است، پس باید برنامه ریزی مفصل، متنوع و تدارک ویژه ای، هم از جانب خانوادهها و هم از جانب دولت و برای این بازه سنی مهم در کشور دیده شود؛ چرا که میتواند زیر بنای توسعه باشد.
مدیر خانه جوانان استان کرمان تصریح کرد: در هر حال، اگر بتوانیم روی یک جوان کارآمد، فعال و توانمند سرمایهگذاری کنیم و او را پرورش دهیم، قطعاً میتوان برای ۳۰ سال آینده کشور را بیمه کرد و از وجود این افراد متخصص و متبحر، کشور را غنی کنیم که این همت بالای مسئولین و متولیان امر را میطلبد.
احمدی نژاد بیان داشت: باید برنامهریزیهای متولیان، برنامهریزیهایی بر پایه و مدار جوانان باشد، در حقیقت، تمامی اتفاقاتی که قرار است در توسعه کشور دیده شود، باید جوانمدار باشد و اگر جوانها در برنامههای توسعه، به ویژه برنامههای کلان مدیریتی توسعه، نقشی نداشته باشند و جایگاه ویژهای نداشته باشند، طبیعتاً کشورمان در دهههای آینده، کشوری بحران زده خواهد شد.
او گفت: با توجه به اینکه دهه جدید و به نوعی قرن جدیدی را پیش روی خود داریم، چه خوب است، این دهه را دهه جوانان نامگذاری کنیم، دههای که جایگاه جوانان مهم و در واقع ارزشمند تلقی شود.
احمدی نژاد افزود: این نامگذاریها صرفاً به ما یادآوری میکند که حضور و نقش یک گروه، یک جمعیت و کنشگرانی به نام جوانان چقدر مهم است و اگر هدف صرفا نامگذاری باشد، راه به جایی نمیبرد، به طور کلی این نامگذاریها کمک میکند که ما با یادآوری بهتر در برنامهریزیهای سالانه، این نقش و اهمیت را به جوانان دهیم و از وجود و نعمت جوانی در کشورمان استفاده کنیم.
رئیس مجمع سازمانهای مردم نهاد جوانان استان کرمان تصریح کرد: متأسفانه در سالهای اخیر، متولیان امر برنامهریزیهایی کردند که جوانان نتوانستند از این برنامه ریزی استفاده کنند، به عنوان مثال در حوزه مدیریتی در سطح اشتغال، طوری پیش رفتیم که میتوان به طور قطع گفت، در دهه اخیر در سطوح مدیریتی نتوانسته ایم، به شکل ویژهای از توان، نیروی فعال و انرژی پویای جوانی در سطح مدیریتی استفاده کنیم.
احمدی نژاد بیان داشت: طبیعتاً وقتی که مقام معظم رهبری بیانیه گام دوم انقلاب را صادر کردند، هدفشان این بود که یک پوست اندازی ویژه در انقلاب اسلامی ما، در نظام جمهوری اسلامی صورت گیرد و پس از ۴۰ سال، در واقع مناصب و موقعیتها به جوانان واگذار شود و اگر جوانان در این مناصب و در این موقعیت ها، حضور و جایگاه ویژهای پیدا کنند، تحولات را در همه سطوح کشور خواهیم دید؛ اما اگر فقط به صرف اینکه به عنوان مشاور جوان و دستیار جوان از جوانان استفاده شود و بدین طریق جوانگرایی کنند، نمیتوان انتظار یک تحول عمیق و ساختاری در نظام اداری کشور را داشت، لذا حتماً باید نگاه ویژهای مخصوصاً در دهه آینده به نقش و جایگاه جوانان شود.
مدیر خانه جوانان استان کرمان گفت: سمنهای جوانان و ما به عنوان مجامع جوانان در سطح کشور در این دهه انتظار داریم، مسئولان مربوطه به آن دسته از جوانانی که بیشتر در فعالیتهای اجتماعی هستند و مدیریت تشکیلات یک سازمان را دارند، اعتماد کنند.
او افزود: کسی که یک سازمان مردم نهاد را مدیریت میکند، در حقیقت با نحوه اداره کردن یک تشکیلات آشنایی پیدا کرده و این یک سرمایه است، باید در سالهای آینده، این هدف این باشد و ما از این سرمایهها در سطوح مدیریتی کشور استفاده کنیم.
احمدی نژاد تصریح کرد: در تمدنسازی اسلامی قطعاً دیگر نیروی سالخورده و یا نیروی سالمند نمیتواند کاری زیادی انجام دهد، بلکه این جوان است که میتواند نقش ارزندهای در این تمدن سازی ایجاد کند و نام ایران و جمهوری اسلامی را سربلند سازد.
او بیان داشت: من به عنوان کسی که در این سطوح جوانان به شکل مجمع جوانان، مدیر مجمع جوانان دارم سالها فعالیت میکنم، میتوانم بگویم باید به جوانان اعتماد شود، سالها حرفمان همین اعتماد به جوانان است؛ اما متأسفانه در عمل این کار خوب صورت نمیگیرد.
احمدی نژاد گفت: ما انتظارمان این است، جوانان در سطوح مدیریتی موثر کشور استفاده و به کار گرفته شوند، این یک درخواست و مطالبه جدی است، تا بتوان یک اتفاقات نوین، فکر نوین و انرژی نوین به نوع اداره کردن کشور تزریق کنیم.
رئیس مجمع سازمانهای مردم نهاد جوانان استان کرمان از فعالیت ۱۳۷ سمن جوان در استان کرمان خبر داد و افزود: خوشبختانه سمنهای جوانان در شرایط حساس و فعلی جامعه به خوبی از عهده وظایف خود برآمده اند، طوری که در رزمایش مومنانه، بستههای معیشتی از سوی سمنهای جوانان بین ۲۵ هزار خانوار آسیب دیده از کرونا توزیع شد و ۸ هزار خانوار نیز بسته بهداشتی دریافت کردند.
احمدی نژاد تصریح کرد: طی مدت ۶ ماه جوانان قریب به ۳۰۰ هزار پرس غذای گرم را در سراسر استان بین نیازمندان توزیع کردند و در سیلهای اخیر شهداد و جنوب کرمان در کنار مردم اقدامات موثر را به انجام رساندند.
اسماعیل بیگی کارشناس مسائل سیاسی نیز در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان با تأکید بر توجه به بیانیه گام دوم انقلاب بیان داشت: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی همانطور که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، باید با جدیت تمام در سرلوحه کاری قرار گیرد.
او افزود: رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) در این بیانیه دستاوردهای انقلاب را تشریح کرده اند و جوانان مومن ایران اسلامی را مورد خطاب قرار داده اند، جوانانی که با ایمان قوی از دستاوردهای انقلاب دفاع کرده و با قدرت در مقابل دشمنان ایستاده اند.
اسماعیل بیگی تصریح کرد: شکی نیست که سپردن سکان این هدایت به جوانان به ما کمک خواهد کرد تا بتوانیم وظایف خود را به خوبی و به بهترین شکل انجام دهیم.
او بیان داشت: بیانیه گام دوم انقلاب، همان تدبیر حکیمانه و نقشه ارزشمندی است که دولت، نظام و ملت انقلابی ایران اسلامی به آن نیاز دارند و لازم است بند بند آن بارها مرور، تدبیر و نهادینه سازی شود.
اسماعیل بیگی گفت: در یک بند از این بیانیه، جوانان، بدون نیاز به هیچ گونه تفسیر و تعبیری، محور تحقق نظام پیشرفته اسلامی معرفی شده اند و این به معنی تعیین مسئولیت است.
او با اشاره به سخنی از مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مبنی بر اینکه زمام امور بهبود اوضاع این کشور، دست مردم این کشور، به خصوص دست جوانان است، افزود: بدین ترتیب، همه امور در سایه عزم مردم در این کشور میتواند در مجرای صحیح خودش قرار بگیرد و کشور را به نقطه مطلوب خودش برساند.
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: استان کرمان نیز با وجود نیروهای بالقوه، جوان، انقلابی، نخبه و مستعد که در عرصههای گوناگون ظرفیت و توانمندیهای خود را به همگان نشان داده اند، میتواند در عرصههای پیش رو با سپردن کار به این جوانان ضمن تبعیت از فرامین مقام معظم رهبری، آیندهای روشن را برای این مرزوبوم متصور شود.
میثم پاریزی مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمان به بندهای بیانیه گام دوم انقلاب اشاره کرد و بیان داشت: تبیین چشماندازهای آینده و توصیه درباره آینده انقلاب اسلامی در هفت موضوع علم و پژوهش، معنویت و اخلاق، اقتصاد، عدالت و مبارزه با فساد، استقلال و آزادی، عزت ملی، روابط خارجی، مرزبندی با دشمن و سبک زندگی مورد تاکید مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب قرار گرفته است.
او افزود: اگرچه مخاطب این بیانیه، امت اسلامی است؛ اما هسته اصلی مخاطبان را در این بیانیه جوانان تشکیل دادهاند و این مهم تا جایی پیش میرود که بعدها رهبر انقلاب برای برون رفت از مشکلات به تشکیل یک دولت جوان انقلابی و حزب اللهی توصیه میکند.
پاریزی تصریح کرد: اگر به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که در ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ از سوی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) ابلاغ شده است توجه کنیم، نکات بسیار مهمی درون آن نهفته است، از جمله اینکه، شاه بیت این بیانیه به نقش جوانان در تمدن سازی نوین اسلامی اشاره میکند.
او به سخن مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه نسل جوان، مومن، دانا و پرانگیزه باید محور پیشرفت جامعه اسلامی باشند، تصریح کرد: سه صفتی که معظم له برای جوان به کاربرده، بسیار قابل توجه است.
مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمان بیان داشت: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، نقشه راهی برای تحق آرمانها و تحقق اصول اسلامی است، به عبارتی تکمیل پروژه نظام سازی، دولت سازی، جامعه پردازی، بین المللی سازی و تمدن سازی اسلامی است که این نقشه راه به عنوان چراغی روشن و مسیری شفاف، حرکت نسلهای آینده انقلاب را مشخص میکند.
پاریزی گفت: انقلاب اسلامی مرهون اعتماد به نفس عمومی و جوانان بود، همین اعتماد به انقلاب اسلامی منجر شد که آرزوی شیعه پس از قرنها رنگ واقعی و جلوه حقیقی به خود بگیرد، و هم اکنون هم این قطار انقلاب اسلامی به غیر از جهاد و همت پیش نخواهد رفت و این جاست که جوانان را باید وارد این موضوع کرد.
او افزود: بیانیه گام دوم انقلاب، موضوع محوری و کلیدی است که باید علاوه بر جامعه و سطوح مدیریتی در ستادهای ساماندهی و مجموعه فعالیتهای سمنهای جوانان نیز گنجانده شود و پیرامون موضوعات مختلف آن طرح موضوع شود و بتواند در دستور کار جلسات قرار گیرد.
انقلاب اسلامی ایران در شرف سومین سال از چهل ساله دوم خویش قرار دارد و با توجه به مسائل جهانی و داخلی در حوزه سیاست، اقتصاد، فرهنگ و جامعه باید با توسل به بیانیه گام دوم انقلاب به سمت جلو حرکت کند.
این بیانیه به قلم مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در ۲۲ بهمن ۹۷ به جامعه ابلاغ شده است تا علاوه بر نگاهی به دستاوردهای انقلاب به عنوان یک نقشه راه برای رسیدن به چشم اندازهای اسلامی عمل کند.
انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامیِ ۱۴۰۰ را به عنوان مهمترین رخداد سال جدید در پیش داریم، اکنون با توجه به بیانیه گام دوم انقلاب، باید این انتخابات به گونهای رقم بخورد که اعتماد به جوانان در آن رعایت شود و در سطح فعال مدیریتی از نقش و جایگاه جوانان استفاده شود و جوانان در کنار افراد باتجربه بتوانند کشور را مدیریت کنند و به جایگاه ویژهای برسانند.
گزارش از مریم سادات بهادر
انتهای پیام/ب