کمک‌فنر یکی از مهم‌ترین بخش‌های مرتبط با ایمنی خودرو است که نیازمند مراقبت ویژه شماست و بی‌توجهی به آن ممکن است عواقب خطرناکی در پی داشته باشد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  ایراد‌های احتمالی کمک فنر‌ها برخی قطعات دیگر از قبیل فنر تعلیق، جعبه فرمان، دیفرانسیل، لاستیک چرخ ها، بلبرینگ چرخ ها، بوش‌های لاستیکی سیستم تعلیق، گیربکس، سیستم تعلیق و مجموعه سیبک‌های فرمان خودرو را تحت تاثیر قرار می‌دهد و سبب فرسودگی آن‌ها می‌شود. از همین رو و با توجه به اهمیت بالای این قطعه از خودرو، نکات زیر شایسته توجه است:

۱ ـ اگر کمک فنر نشتی دارد، یعنی روغن به شکل مشهود از آن چکه می‌کند، باید تعویض شود.

۲ ـ بالا و پایین رفتن خودرو ـ بخصوص در جاده‌های ناهموار ـ یا شیرجه رفتن خودرو در ترمز‌های شدید، ممکن است به دلیل خرابی کمک فنر‌ها باشد.

۳ ـ اگر سر پیچ، خودرو بیش از حد بپیچد به نحوی که راننده احساس کند کنترل خودرو دشوار شده است، ممکن است کمک فنر خراب باشد.


بیشتر بخوانید

۴ ـ بالاپایین رفتن یا به اصطلاح رقصیدن چرخ‌ها روی جاده ممکن است منتج از عملکرد ناصحیح کمک فنر‌های خودرو باشد.

۵ ـ اگر بوش‌های محل نصب کمک فنر ترک خورده یا تغییر شکل داده باشد، نوعی سرو صدا در سیستم تعلیق بخصوص موقع شتاب گرفتن، ترمز کردن یا عبور از ناهمواری‌های سطح جاده ایجاد می‌شود و به همین دلیل هرچه زودتر باید نسبت به تعویض بوش‌ها اقدام شود، در غیر این صورت ایمنی خودرو بشدت کاهش پیدا می‌کند.

۶ ـ بار کردن خودرو بیش از ظرفیت آن عامل مهمی در ضعیف شدن سیستم تعلیق از جمله کمک فنر‌ها می‌شود و این فرآیند بخصوص در زمان حرکت خودرو در ناهمواری‌ها بیشتر تشدید می‌شود. ضمن این که اگر سرعت متناسب با جاده و بار نباشد ممکن است اتفاقات بدتری مثل شکسته شدن اتصالات در انتظارتان باشد.

۷ ـ اگر خودروی شما به یک سمت کشیده می‌شود احتمالا سیستم تعلیق شامل تایرها، فنر‌ها و کمک فنرهاست ایراد دارد و باید توسط افراد مجرب مورد بازدید قرار گیرد.

۸ ـ تایر‌های فرسوده و جویده شده نشانگر عیب در سیستم تعلیق بخصوص در کمک فنرهاست و حتما باید به آن حساسیت نشان داد.

منبع:خودروکار

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.