فریبا اخوان معاون عملیات شرکت سپرده گذاری مرکزی در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با واریز سود شرکتهای بورسی از طریق سامانه سجام، اظهار کرد: یکی از اطلاعاتی که هنگام ثبت نام مشتریان در سامانه جامع مشتریان یا همان سجام گرفته میشود، شماره حساب بانکی مشتریان است، ناگفته نماند که این شماره حسابها برای صحت سنجی از طریق سامانه شبای بانک مرکزی مورد بررسی قرار میگیرد.
او افزود: یکی از کاربردهای سامانه سجام پرداخت و توزیع سود به صورت متمرکز است به همین منظور میتوان به واریز سود ۱۲۲ شرکت بورسی از طریق این سامانه در سال ۹۹ اشاره کرد.
معاون عملیات شرکت سپرده گذاری مرکزی افزود: از دو ریال تا شانزده هزار و پانصد ریال بابت هر سهمی که شرکتها به حساب سپرده گذاری مرکزی واریز کردند ما همان مقدار را به حساب سهامدارانشان واریز کردیم. براین اساس شرکتهایی که از طریق سجام اقدام به پرداخت سود کردند توانستند ۹۷ درصد از سود سهامدارانشان را واریز کنند.
اخوان گفت: از تمام شرکتهایی که مجمع سود تقسیمی را برگزار کردند فقط ۱۲۲ شرکت سودشان را ما از طریق سجام واریز کردیم و رویه ما بقی همانند گذشته از طریق سیستمهای بانکی بوده است.
او بیان کرد: اگر خلاءهای قانونی که در بازار سرمایه وجود دارد رفع شود و ناشران موظف شوند که سودشان را از طریق سجام واریز کنند ما در شرکت سپرده گذاری مرکزی ظرفیتهای لازمه را برای انجام تمامی امور از جمله پرداخت سود داریم.
معاون عملیات شرکت سپرده گذاری مرکزی تصریح کرد: این خلاءهای قانونی یعنی الزام تمام ناشران، باید از طریق مجلس رفع و تصویب شود.
اخوان گفت: حضور شرکتها برای واریز سود از طریق سامانه سجام به دلیل افزایش مزایا سبب شده تا شرکتها در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ حضور فعال تری داشته باشند.
او بیان کرد: پرداخت سود سهام از طریق سامانه سجام سود دوسویه دارد به سبب آنکه برای ناشر قیمت توزیع سودش کمتر میشود و برای سهامدار در وقتش صرفه جویی میشود.
معاون عملیات شرکت سپرده گذاری مرکزی در پایان تصریح کرد: سود سهام عدالت از طریق شماره شباهایی که از قبل وارد شده، واریز میشود و در نتیجه نیاز چندانی به سجامی شدن افراد نیست.
انتهای پیام/
یکی از دلایل تأسیس شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه سجام واریز سود مجامع به حساب سهامداران مشمول بوده، به همین علت شماره شبا نیز از سهامداران دریافت شده اما متأسفانه تنها چیزی که به آن توجه نشد همین مطلب بود.
با توجه به این که هر کدام از شرکتهای بورسی روشهای خاصی جهت پرداخت سود انتخاب میکنند و اینکه بانکهای متفاوتی جهت دریافت سود مجامع معرفی مینمایند، همچنین برخی از سودها آنقدر کم و بیارزش است که سهامدار به بانک مراجعه نمیکند و سود مجامعی که باید به جیب سهامدار میرفت به جیب شرکت رفته و شرکتها از همین سودهای ناچیز پول هنگفتی به جیب میزنند.
با توجه به رسالت اصلی این شرکتها جهت پرداخت سود مجامع درخواست رسیدگی هرچه سریعتر را به این موضوع از سازمانهای مربوطه و همچنین مجلس شورای اسلامی داریم.
با سپاس فراوان