حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از افزایش عرضه مرغ در بازار خبر داد و گفت: بنابر آمار وزارت صمت، روزانه یک هزار تن مرغ مورد نیاز تهران است که طی روزهای اخیر بیش از این میزان در بازار مرغ توزیع شده است.
وی افزود: با توجه به افزایش عرضه مرغ در تهران، صفهای طولانی نشان میدهد که اشکالات سیستم توزیع موجب شده تامین مرغ در کشور دچار چالش شود.
اسداله نژاد با اشاره به اینکه مشکلی در تامین مرغ نداریم، بیان کرد: آمارها نشان میدهد که برای دی بیش از ۱۲۳ میلیون قطعه و بهمن ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه ریزی شده است که اگر این میزان محقق شده باشد، کمبودی در عرضه نداریم.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی اصلاح قیمت مصوب و کاهش دخالت دولت در بازار را راهکار اصلی به حداقل رساندن التهابات قیمت در بازار اعلام کرد و گفت: سیاست دستوری دولت منجر به التهابات و برهم ریختگی بازار شده است.
وی در واکنش به عرضه مرغ با نرخ های فعلی در بازار بیان کرد: اگر بنابر آمار جوجه ریزی ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیون قطعه محقق شده باشد، قیمت مرغ نباید نرخ های فعلی بازار باشد که به هیچ عنوان منطقی نیست.
اسداله نژاد با بیان اینکه مرغدار حداکثر هزار تومان مرغ تولیدی را بالاتر از نرخ مصوب به کشتارگاه عرضه می کند، گفت: با وجود آنکه کنترل و نظارتی بعد از کشتار در بازار نیست، فشارها توسط دولت بر مرغداران وارد می شود، درحالیکه به اعتقاد ما نرخ های فعلی بازار غیر منطقی است.
اینمقام مسئول درباره اینکه عرضه مرغ مصوب با نرخ ۲۱ تا ۲۲ هزار تومان سودجویی است، بیان کرد: بنابر آخرین آنالیز قیمت تمام شده هر کیلو مرغ زنده ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان است که اگر مرغدار یک هزار تا یک هزار و ۵۰۰ تومان بالاتر از نرخ مصوب عرصه کند، سودجویی نکرده بلکه ایراد از تنظیم بازار بوده که قیمت مصلحتی را بصورت دستوری ابلاغ کرده است.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی درباره اینکه وزارت صمت، آمار وزارت جهاد مبنی بر ۱۳۰ میلیون جوجه ریزی را قبول ندارد، گفت: این موضوع نیاز به راست آزمایی دارد که آیا این حجم جوجه ریزی صورت گرفته یا خیر؟ اما واقعیت آن است که بیش از هزار تن نیاز روزانه تهران، مرغ وارد بازار میشود.
وی با بیان اینکه عرضه مرغ با نرخ بالا ارتباطی به مرغدار ندارد، افزود: واحدهای مرغداری مکلفند که ۱۰۰ درصد مرغ خود را با نرخ مصوب عرضه کنند، هر چند در برخی مواقع مرغ زنده هزار تومان بالاتر تا نرخ ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه میشود که با این وجود مرغ گرم نباید بیش از ۲۲ تا ۲۳ هزار تومان باشد. هر چند آماری مبنی بر عرضه مرغ زنده با نرخ ۱۹ هزار تومان خارج از سیستم دولتی به گوش میرسد که با احتساب مرغ ۱۹ هزار تومانی، نرخ مرغ گرم در بازار نباید بیش از ۲۵ تا ۲۶ هزار تومان باشد.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در پایان در واکنش به عرضه مرغ با نرخهای ۳۵ تا ۳۸ هزار تومان در بازار گفت: با توجه به فراوانی عرضه، نبود نظارت بر توزیع مرغ از کشتارگاه تا بازار منجر به التهاب قیمت و سودجویی عوامل واسطه و دلال شده است.
انتهای پیام/