به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، اسماعیل اکبری در آئین تجلیل از دست اندرکاران طرح قاضی در مدرسه استان فارس، با بیان اینکه فعالیت در حوزه پیشگیری از جرائم و آسیبهای اجتماعی یک فعالیت بین بخشی است، گفت: موفقیت در این حوزه مستلزم قرار گرفتن تمام نهادها در کنار هم و انجام یک فعالیت مشترک برای رسیدن به هدف واحد است.
این مقام قضائی با اشاره به موفقیت اجرای طرح قاضی در مدرسه در سالهای گذشته، بیان کرد: این طرح چندین سال پیش با ابداع این معاونت در استان فارس و سپس در کل کشور به اجرا درآمد که آموزش و پرورش، دادگستری، ناجا و چند نهاد دیگر در اجرای آن همکاری میکنند و تا کنون نتایج خوب، موثر و ملموسی را به دنبال داشته است.
او با بیان اینکه متناسب با آسیبهای بررسی و اعلام شده از سوی آموزش و پرورش مانند اعتیاد، فضای مجازی، خشونت، طلاق و... در مدارس برنامهریزی میکنیم، اظهار کرد: حضور قضات در مدارس برای دانشآموزان جذابیت دارد که البته برترین قضات ما نیز با استقبال، در این طرح شرکت میکنند.
قاضی اکبری افزود: مدارس جایی است که فرزندان ما در آنجا تحصیل میکنند و با توجه به اهمیت آن، میتوان با آموزشهای مناسب به دانش آموزان در بحث پیشگیری از جرم و آسیبهای اجتماعی در اجتماع موفق و موثر عمل کرد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس تصریح کرد: قضات در مدارس با بیان و تشریح بعضی از پرونده ها، مسئولیت هر فرد در قبال ابزار و امکاناتی که در اختیار دارد و عواقب فعالیتهایی که انجام میدهد را هشدار میدهند تا دانش آموزان بدانند آثار بعضی از جرائم میتواند چه پیامدهایی برای آنان، خانواده و آینده شان داشته باشد.
او افزود: امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس و آموزشهای مجازی، اجرای این طرح نیز با تهیه کلیپهای آموزشی و ارسال در گروههای مختلف دانش آموزان در کل استان فارس اجرایی شد.
حجتالاسلام و المسلمین سید کاظم موسوی رئیس کل دادگستری استان فارس، با تأکید بر اینکه پروندههای زیادی در دادگاهها داریم که بر اثر خطرات فضای مجازی ایجاد شده است، تصریح کرد: باید این مسائل به صورت عینی برای دانشآموزان بازگو شود و اگر نیاز است برخی از پروندهها بدون ذکر اشخاص در مدارس بیان شود.
او با اشاره به آنلاین بودن مدارس و دسترسی راحت دانشآموزان به فضای مجازی متذکر شد: این دسترسی راحت و بی حد و مرز، اگر نظارت نشود آسیبهای جدی و غیرقابل جبرانی را به وجود خواهد آورد که حتی خود فرد هم متوجه آن نخواهد شد، گاهی حتی یک شوخی نابجا عواقب بدی را به دنبال خواهد داشت.
این مقام ارشد قضائی استان با بیان اینکه اولین جرم ما خشونت کلامی مانند توهین و فیزیکی مانند ضرب و جرح است، خاطرنشان شد: بخشی از جامعه آماری این مجرمان رده سنی زیر بیست سال میباشند که باید در مورد این جرم و جرایم در فضای مجازی کاملا روشنگری شود.
موسوی افزود: قضات در مدارس دانشآموزان را بیشتر با این جرائم و عواقب قانونی آن آشنا کنند تا شاهد کاهش این نوع جرائم در این ردههای سنی باشیم.
او همچنین از دست اندرکاران این طرح خواست: بدلیل اهمیت موضوع، دورههای آموزشی متناسبی را برای دبیران و معلمان تدبیر و برگزار نمایند تا آنها نیز آشنایی بیشتری با بعضی امور داشته باشند و بتوانند در پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی همکاری موثرتری داشته باشند.
انتهای پیام/