به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، نیمه دموکرات، نیمه جمهوری خواه. او خودش را اینگونه توصیف میکند: "من میانه رو هستم، از نظر اجتماعی لیبرال و محافظه کار مالی هستم". آرزویش این است که در مریخ بمیرد، زیرا همانطور که خودش توصیف میکند بیگانهای روی زمین است. با ۱۸۰ میلیارد دارایی، ثروتمندترین فرد جهان است و انتظار دارد بیشتر پول خود را صرف ساختن یک کلنی انسانی در مریخ کند و تعجب آور نخواهد بود اگر این پروژه تمام دارایی او را از بین ببرد.
اینها توصیفات مردی است به نام ایلان ماسک! او متولد سال ۱۹۷۱ در پرتوریا، آفریقای جنوبی، از پدری آفریقایی تبار و مادری کانادایی است. او مراحل اولیه زندگیاش را به تنهایی و با تدریس برنامههای رایانهای گذراند و پس از مدتی به کانادا رفت و در دانشگاه «کوئینز» مشغول به تحصیل شد، اما او فقط دو سال در آنجا ماند و بعد از آن به دانشگاه «پنسیلوانیا» رفت و از کالج هنر و علوم مدرک اقتصاد و مدرک فیزیک را گرفت. ماسک دکترای خود را در سال ۱۹۹۵ در فیزیک کاربردی و علوم مواد در دانشگاه استنفورد آغاز کرد، اما پس از جذب در رشته کارآفرینی، این فیزیک را به کلی رها کرد.
بیشتر بخوانید
اولین شرکتی که ایلان ماسک بنیانگذار آن بود، یک شرکت برنامه نویسی وب سایت بود که Compaq در سال ۱۹۹۹ با قیمت ۳۴۰ میلیون دلار این شرکت را از او خرید. با این مبلغ، ماسک یک شرکت پرداخت آنلاین تأسیس کرد، که در سال ۲۰۰۰ با یک شرکت دیگر ادغام شد که امروزه به عنوان شرکت معروف PayPal شناخته میشود که eBay آن را به قیمت ۱.۵ میلیارد دلار خرید. در همان سال، ماسک مهمترین شرکتش یعنی «اسپیس ایکس» را برای ساخت سفینه فضایی و راه اندازی مأموریتهای فضایی تأسیس کرد. وی برای تأسیس آنها به دنبال کسب درآمد برای رسیدن به هدفش یعنی فرستادن مردم به مریخ نبود.
با این حال، بزرگترین و مشهورترین موفقیت وی در سال ۲۰۰۳ و مشارکت در تأسیس تسلا موتورز بود، شرکتی که در زمینه تولید اتومبیلهای الکتریکی و تولید سیستمهای خورشیدی فعالیت دارد. با ۷۰۰ میلیارد دارایی این شرکت میتوان فورد، جنرال موتورز، بی ام و، فولکس واگن و فیات کرایسلر را خریداری کرد و پول کافی برای خرید فراری نیز باقی خواهد ماند.
تا سال ۲۰۰۶، او از ساخت نیروگاه Solar City به عنوان ارائه دهنده خدمات انرژی خورشیدی الهام گرفت. وی در سال ۲۰۱۵ به تأسیس OpenAI، یک شرکت تحقیقاتی غیرانتفاعی کمک کرد که هدف آن پیشرفت هوش مصنوعی است. یک سال بعد، وی یک شرکت تخصصی در زمینه نوروتکنولوژی، Neuralink را تأسیس کرد، که در توسعه راههای ارتباطی مغز انسان با رایانه تمرکز دارد و در پایان همان سال یک شرکت تونل و زیرساخت برای خلاص شدن از ازدحام ترافیک در لس آنجلس تاسیس کرد.
از نظر سیاسی، ماسک در سال ۲۰۱۶، به عضویت کمیته مشورتی دونالد ترامپ، نامزد جمهوری خواه درآمد. اما او در اعتراض به تصمیم ترامپ برای خروج از توافق نامه پاریس در مورد تغییرات آب و هوایی، در سال ۲۰۱۷ از این کمیته استعفا داد. ماسک خود را «آمریکایی سر سخت» میداند. به گفته او، ایالات متحده بزرگترین کشوری است که در زمین یافت میشود و بزرگترین قدرت را در بهترین کشور دارد. وی همچنین معتقد است که "اگر ایالات متحده نبود، هیچ دموکراسی در جهان وجود نداشت. " قبل از انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده، ماسک با انتقاد از ترامپ گفت: "من شدیدا معتقدم که ترامپ ممکن است مرد مناسبی برای این سمت نباشد. من او را شخصیت خوبی برای سمت ریاست جمهوری در ایالات متحده نمیدانم. "
اگرچه او یک شرکت هوش مصنوعی تأسیس کرد، اما وی درباره خطرهای احتمالی هوش مصنوعی هشدار میدهد، و آن را «بزرگترین تهدید برای بقای نژاد بشر» توصیف میکند و بر لزوم نظارت در سطح ملی و بین المللی برای اطمینان از اینکه انسان هیچ اقدامی بی پروا انجام ندهد، تاکید کرد. وی همچنین توسعه هوش مصنوعی را «احضار شیطان» توصیف کرد.
تجارب ماسک در روزهای اول تاسیس شرکت هایش موفقیت آمیز نبود، زیرا شرکتهای وی با انواع و اقسام مشکلاتی که ممکن است هنگام راه اندازی شرکتها روبهرو شوند، مواجه بودند. در اسپیس ایکس، آزمایشهای پرتاب موشک سه بار متوالی با شکست مواجه شد و تسلا با مشکلات تولید، زنجیره تامین و طراحی روبهرو بود. با این وجود، اگر پروژههایش، که در آن سرمایههای هنگفتی سرمایه گذاری کرده بود، به شکست انجامید، اهمیتی نمیدهد که مردم چگونه او را نگاه میکنند یا او را مسخره میکنند.
وقتی بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۸ آغاز شد، ماسک با انتخاب دشواری روبهرو شد. او میگوید: "من از اندازه اندوه و گریه خودم در آن زمان شگفت زده شدم، تا حدی که بسیاری از انجمنها ساعتهایی را برای پایان و ورشکستگی تسلا معین میکردند. "
ماسک آنقدر برای شرکتهای خود هزینه کرد که کارش به جایی رسید که برای پرداخت هزینههای زندگی خود از دوستانش وام میگرفت، به نظر میرسد زندگی خصوصی او گیج و ناپایدار باشد، زیرا هرجا که وارد شود بحث و جدال ایجاد میکند. او به دلیل پروندههای قضایی که علیهاش مطرح شده مثل: کشیدن سیگار و مواد مخدر در یک پخش مستقیم در اینترنت و همینطور اظهاراتی که با عصبانیت در شبکههای اجتماعی منتشر شده، جنجال گستردهای ایجاد کرده است.
در تابستان گذشته، او قصدش را برای فروش تمام داراییهای خود اعلام کرد که به گفته او مسئولیتها و مشکلات او را سنگین میکند. اما واضح است که پیش بینی رفتار وی تاثیری در پروژههایش نداشته، زیرا ماسک موفق شده جف بزوس، مالک سایت «آمازون» را از مقام اول لیست ثروتمندان جهان حذف کند.
جنگ سردی که هر از چندگاهی بین ماسک و بنیانگذار «مایکروسافت» بیل گیتس که اغلب ماسک را به خاطر موضع خود در مورد کرونا و تشویق او به عقب کشیدن ارزهای دیجیتال مورد انتقاد قرار داده، مخفی نیست. گیتس در مصاحبه با بلومبرگ گفت: "افرادی که پول ماسک ندارند باید مراقب باشند، زیرا ایلان پول زیادی دارد و این صحبتها را درباره کرونا میگوید. "
ماسک هرگز از رویای تغییر اساسی در صنعت خودرو، استعمار مریخ، ساخت قطارهای سریع السیر در تونلهای خلا imp، کاشت هوش مصنوعی در مغز انسان، توسعه نیروگاههای خورشیدی و ساخت باتری دست نمیکشد. وجه مشترک این اهداف ممکن است این باشد که شبیه خوابهای خیالی آینده هستند که از داستانهای علمی تخیلی دهه هشتاد قرن گذشته و سینمای هالیوود درباره داستانهای علمی و بیگانگان الهام گرفته شده است. ماسک انکار نمیکند که کتابهایی که خوانده و فیلمهایی که در جوانی در آفریقای جنوبی تماشا کرده الهام بخش زندگی او بوده است.
گزارش از مائده زمان فشمی
انتهای پیام/
به امید روزیکه جوانان نخبه میهن عزیزمان بدور از دغدغه های فکری در خصوص ایجاد و توسعه علوم و فناوریها و بدون نگرانی از بابت گرفتن مجوزهای دست و پا گیر تمام فکر و هوشمندی شان را صزف توسعه علم و ایجاد اشتغال نمایند .
امثال آقای ماسک از مریخ نیامده اند ایده هایی داشته اند که حمایت شده اند . در این کشور جوانان نخبه و دانشمند کم نداریم .
به امید موفقیت ایرانیهای عزیز
یقینا ایلام ماسک با سرمایه گذاری در رمز ارزهای و ساخت باتریهای نوین ،آینده حمل و نقل و تجارت و ترانزیت جهان را در دست خواهد گرفت البته اگر خوش شانس و پرتلاش باشد.
راهکار کاهش آلودگی شهرهای ایران همین خودروهای برقی هستند که مهندس جمشید آرین و دیگر ایرانیان تلاش بسیاری کردند اما با مدیریت غلط و مافیای خودروسازی ایران به نتیجه نرسیدند.
افرادی همانند ایران ماسک موتور محرکه یک کشور نیستند بلکه افرادی جهانی هستند که نتیجه کارشان حتما به نفع بشر است و نه زیان بشر.
دوم اینکه همین نادان به اندازه کل شجرنامه من و تو پول داره