احمد کریمی دبیر کانون انجمنهای صنفی کامیون داران کشور در گفتوگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه یکی از اصلیترین مشکلات رانندگان مربوط به تامین قطعات ناوگان خود است، گفت: ۱۶ قطعه اصلی ناوگان سنگین مشمول نرخ گذاری و نظارت شده است، اما هنوز این طرح به نتیجه نرسیده و براساس آمار وزارت صمت بخشی این قطعات از طریق ارز دولتی وارد شده، اما هنوز هیچ آمار رسمی مبنی بر اینکه چه میزان قطعات در این بخش وارد شده اعلام نشده است.
به گفته او، در حوزه لاستیک به ویژه ناوگان سنگین با مشکلات بسیار زیادی روبرو شده ایم به طوری که به دلیل یک اشتباه استراتژیک مصوب شد، لاستیک مورد نیاز بخش حمل و نقل عمومی از شمول ارز دولتی خارج شود و این موضوع باعث تورم در قیمت لاستیک این بخش شد افزود: با مکاتبات و پیگیریها انجام شده مقرر شد شرکتهای که پیش از این ارز دولتی گرفته بوند لاستیک با ارز دولتی این شرکتها وارد و در بازار توزیع کنند.
دبیر کانون انجمنهای صنفی کامیون داران توضیح داد: هم اکنون لاستیک دولتی کمتر از ۱۰ درصد از نیاز ناوگان حمل ونقل کالا را تامین میکند و رانندگان کامیونها مجبور هستند که لاستیکهای مصرفی خود را با ارز نیمایی و یا ارز آزاد تهیه کنند.
او با اشاره به اینکه قیمت لاستیکهای دولتی که با ارز ۴ هزار ۲۰۰ تومانی خریداری شده حدود ۵ تا ۶ میلیون تومان است، گفت: قیمت لاستیک آزاد بین ۱۲ تا ۱۸ میلیون تومان است و از سوی دیگر رانندگان کامیون ناگزیر هستند در بسیاری مواقع از لاستیکهای با برند اروپایی استفاده کنند که قیمت آنها در بازار آزاد بین ۲۸ تا ۳۰ میلیون تومان است.
بیشتر بخوانید
دبیر کانون انجمنهای صنفی کامیون داران همچنین به سهمیه سوخت رانندگان کامیون هم اشاره کرد و گفت: سهمیه سوخت ناوگان سنگین مدت زیادی است که با مشکل مواجه بوده و سوخت آزاد به درستی در اختیار دارندگان حمل و نقل قرار نمیگیرد و در بسیاری از جایگاهها شاهد صفهای طولانی از کامیونها هستیم.
کریمی با بیان اینکه سوخت آزاد ۶۰۰ تومان است، گفت: بازدید میدانی هم با مشارکت سازمان راهداری و شرکت نفت داشتیم که تاحدودی در برخی از جایگاهها این مشکل رفع شده، اما همچنان در تعدادی از شهرها این مشکل وجود دارد.
او تصریح کرد: در بسیاری از جایگاهها، سوخت مورد نیاز با قیمت بالاتری عرضه میشود و در تعدادی از جایگاهها هم هیچ سوختی عرضه نمیشود که سعی شده با شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی بخشی از این مشکلات رفع شود.
انتهای پیام/