بروز مرگ‌های ناگهانی در آخرالزمان

دربارۀ مسئله «موت»‌های فراگیر در آخرالزمان چهار نوع مرگ در کلام امیرالمؤمنین علیهم‎السلام و امام صادق علیه‌السلام بیان شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،دربارۀ مسئله «موت»‌های فراگیر در آخرالزمان چهار نوع مرگ در کلام امیرالمؤمنین علیهم‎السلام و امام صادق علیه‌السلام بیان شده است: موت ذریع (سریع)، قتل فظیع (شدید)، موت أحمر (قرمز) و موت أبیض (سفید). ذَرِیع را قبیح، شنیع و سریع و «موتٌ ذَرِیعٌ» را مرگ ناگهانى و سریع و فظیع را شدید و وحشتناک گفته‌اند. (مجمع‌البحرین، ج ۴، ص ۳۲۸؛ فرهنگ ابجدی، ج ۱، ص ۴۰۸ ـ ۶۶۷) این ماجرا‌ها را اکثراً در روایات مربوط به آخرالزمان و آستانۀ ظهور می‌بینیم و در واقع مفاهیمی هستند که ظاهراً مخصوص آخرالزمان استعمال شد.

این مصائب یا از باب عذاب کفار است و یا ابتلای مؤمنان؛ همچنان که در آیۀ ۱۵۵ بقره می‌خوانیم «وَ لَنَبْلُوَنَّکُمْ بِشَیْ‏ءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ وَ بَشِّرِ الصَّابِرین؛ و قطعاً شما را به چیزى از [قبیلِ‏]ترس و گرسنگى و کاهشى در اموال و جان‌ها و محصولات مى‏‌آزماییم؛ و مژده بده صابران را.» با توجه به اینکه مهم‌ترین فلسفۀ آخرالزمان، ابتلائات الهی و با هدف رشد و تزکیه مؤمنان و نیز عذاب کافران است، این آیه به فضای کلی حدیث ارتباط می‌یابد. روایات ذیل این آیه، حکایت از فضای آخرالزمانی آن دارد. امام صادق علیه‌السلام در روایتی ذیل این آیه فرمود «إِنَّ قُدَّامَ قِیَامِ الْقَائِمِ‏ عَلَامَاتٍ بَلْوَى مِنَ اللَّهِ تَعَالَى لِعِبَادِهِ الْمُؤْمِنِینَ قُلْتُ وَ مَا هِیَ قَالَ ذَلِکَ قَوْلُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ (۱۵۵ بقره)»‏ قَالَ مَوْتٌ‏ ذَرِیع (الغیبة (للنعمانی)، ص ۲۵۰) ‏ پیشاپیش قیام قائم علاماتی است که بلایی از جانب خدای تعالی برای مؤمنان است. راوی می‌گوید این بلا چیست؟ فرمود موت ذریع.

در این باره به ۴ روایت از امیرالمؤمنین علیه‌السلام اشاره می‌شود:

۱ ـ امیرالمؤمنین علیه‌السلام در روایتی موت احمر را مردن با شمشیر و و موت أبیض را به مردن با طاعون یا بیماری‌های مهلک تفسیر کرده‌اند: «بَیْنَ‏ یَدَیِ الْقَائِمِ‏ مَوْتٌ‏ أَحْمَرُ وَ مَوْتٌ أَبْیَضُ وَ جَرَادٌ فِی حِینِهِ وَ جَرَادٌ فِی غَیْرِ حِینِهِ أَحْمَرُ کَالدَّمِ فَأَمَّا الْمَوْتُ الْأَحْمَرُ فَبِالسَّیْفِ وَ أَمَّا الْمَوْتُ الْأَبْیَضُ فَالطَّاعُون؛ پیشاپیش قائم مرگ سرخ و مرگ سفید و ملخى فصلى و ملخى غیر فصلى که همچون خون سرخ رنگ است خواهد بود، اما مرگ سرخ به وسیلۀ شمشیر است و، اما مرگ سفید یعنى طاعون‏.»

۲ ـ اصبغ بن نُباته ضمن روایتی از امیرالمؤمنین (ع) درباره برخی از وقایع آخرالزمان نقل می‌کند «.. پس هنگامى که گردش آسمان طولانى شد خواهید گفت: (آن مهدى موعود) مرده یا هلاک‌شده و به کدام بیابان رفته است. آن روز، تأویل این آیه مصداق پیدا می‌کند «ثُمَّ رَدَدْنا لَکُمُ الْکَرَّةَ عَلَیْهِمْ وَ أَمْدَدْناکُمْ بِأَمْوالٍ وَ بَنینَ وَ جَعَلْناکُمْ أَکْثَرَ نَفیرا» و براى آن، نشانه‌‏ها و علائمى است؛ اول آن‌ها محاصره کوفه است به وسیله نگهبانان و خندق و رخنه کردن آب در کوچه‏‌هاى کوفه و تعطیل مساجد در مدت چهل شب، و پیدا شدن هیکل‏ و برافراشته شدن پرچم‌ها در اطراف مسجد بزرگ کوفه و قاتل و مقتولى که هر دو در آتش دست و پا می‌زنند و قتل سریع و مرگ شایع و کشته شدن مردى پاکدل (نفس زکیه) با هفتاد نفر در بیرون کوفه، و شخصى که در بین رکن و مقام سر او را از تن جدا می‌کند؛ وَ قَتْلٌ سَرِیعٌ وَ مَوْتٌ ذَرِیعٌ وَ قَتْلُ النَّفْسِ الزَّکِیَّةِ بِظَهْرِ الْکُوفَة فِی سَبْعِینَ وَ الْمَذْبُوحُ بَیْنَ الرُّکْنِ وَ الْمَقَام‏. (مختصر البصائر، ص ۴۶۹؛ بحار الأنوار (ط - بیروت)، ج‏۵۲، ص ۲۷۳)

۳ ـ هارون بن سعید می‌گوید امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) ضمن گفت‌وگویی که با عمر داشت، او را از آینده دردناکش توسط امام عصر عجل الله تعالی فرجه و در زمان رجعت خبر داد؛ عمر گریه کرد و گفت: از گفته شما به خدا پناه مى‏‌برم؛ آیا نشانه‌‏اى دارد؟ فرمود: بله قَتْلٌ فَظِیعٌ وَ مَوْتٌ‏ذَرِیعٌ‏ وَ طَاعُونٌ شَنِیعٌ وَ لَا یَبْقَى مِنَ النَّاسِ أَحَدٌ فِی ذَلِکَ الْوَقْتِ إِلَّا ثُلُثُهُمْ وَ یُنَادِی مُنَادٍ مِنَ السَّمَاءِ بِاسْمِ رَجُلٍ مِنْ وُلْدِی تَکْثُرُ الْآیَاتُ حَتَّى یَتَمَنَّى الْأَحْیَاءُ الْمَوْتَ مِمَّا یَرَوْنَ الْآیَاتِ فَمَنْ أُهْلِکَ اسْتَرَاحَ وَ مَنْ کَانَ لَهُ عِنْدَ اللَّهِ خَیْرٌ نَجَا ثُمَّ یَظْهَرُ رَجُلٌ مِنْ وُلْدِی فَیَمْلَأُ الْأَرْضَ قِسْطاً وَ عَدْلًا کَمَا مُلِئَتْ ظُلْماً وَ جَوْراً. یعنی کشتار و مرگى عمومى و طاعونى شنیع که از مردم یک‌سوم باقى مى‌‏ماند و منادى از آسمان، نام یکى از فرزندان مرا مى‏‌خواند و بلا‌ها بسیار مى‏‌شود تا جایى که زنده‏‌ها آرزوى مرگ مى‌‏کنند و کسى که بمیرد، راحت شده و کسى که نزد خدا عملى درست دارد، نجات می‌یابد؛ سپس مردى از تبار من ظهور و زمین را، چنان که از ستم، پر شده از عدل پر مى‏‌کند. (إرشاد القلوب إلى الصواب (للدیلمی)، ج‏۲، ص: ۲۸۶)

۴ ـ عَنِ الْأَصْبَغِ بْنِ نُبَاتَةَ قَالَ قَالَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ عَلِیُّ بْنُ أَبِی طَالِبٍ ع‏ «یَأْتِی عَلَى النَّاسِ زَمَانٌ یَرْتَفِعُ فِیهِ الْفَاحِشَة وَ لَتُصَنَّع‏ وَ تُنْهَتَکُ فِیهِ الْمَحَارِمُ وَ یُعْلَنُ فِیهِ الزِّنَا وَ یُسْتَحَلُّ فِیهِ أَمْوَالُ الْیَتَامَى وَ یُؤْکَلُ فِیهِ الرِّبَا ... ِ فَالْحَذَرَ الْحَذَرَ حِینَئِذٍ مِنْ أَخْذِ اللَّهِ عَلَى غَفْلَةٍ فَإِنَّ مِنْ وَرَاءِ ذَلِکَ مَوْتٌ‏ذَرِیعٌ‏ یَخْتَطِفُ النَّاسَ اخْتِطَافاً حَتَّى إِنَّ الرَّجُلَ لَیُصْبِحُ سَالِماً وَ یُمْسِی دَفِیناً وَ یُمْسِی حَیّاً وَ یُصْبِحُ مَیِّتاً فَإِذَا کَانَ ذَلِکَ الزَّمَانُ وَجَبَ التَّقَدُّمُ فِی الْوَصِیَّةِ قَبْلَ نُزُولِ الْبَلِیَّةِ وَ وَجَبَ تَقْدِیمُ الصَّلَاةِ فِی أَوَّلِ وَقْتِهَا خَشْیَةَ فَوْتِهَا فِی آخِرِ وَقْتِهَا فَمَنْ بَلَغَ مِنْکُمْ ذَلِکَ الزَّمَانَ فَلَا یَبِیتَنَّ لَیْلَةً إِلَّا عَلَى طُهْرٍ ...» (فضائل الأشهر الثلاثه صدوق، ص ۹۱)

زمانى بر مردم خواهد آمد که فحشا، کارهاى ناپسند و سازش‏کارى در آن ارزش و گناهان شکسته و زنا آشکار مى‏‌شود و اموال یتیمان حلال شمرده و ربا خورده و در پیمانه و وزن کم گذاشته مى‌‏شود و شراب با نام نبیذ و رشوه با نام هدیه و خیانت با نام امانت‏دارى حلال شمرده مى‏‌شود و مردان شبیه زنان و زنان شبیه مردان می‌شوند و محدوده نماز سبک شمرده و براى غیر خدا حج به‏ جا آورده مى‏‌شود. هنگامى که آن زمان فرا رسد، گاهى هلال بالا مى‌‏آید به طورى که در دو شب هلال دیده و گاهى مخفى مى‏‌شود، به طورى که در آغاز ماه رمضان افطار و در پایان آن روز (عید) روزه گرفته مى‌‏شود. پس در این هنگام بر حذر باشید! بر حذر باشید! از این‏که خداوند شما را در حال غفلت و بى‏‌خبرى گرفتار عذاب کند؛ زیرا در پس آن وضع، مرگ فراگیر خواهد بود و مردم با سرعت و پى در پى ربوده مى‏‌شوند به طورى که انسان هنگام صبح سالم و هنگام شب در زیر خاک مدفون و یا شب، زنده و صبحگاهان مرده است.

منبع:تسنیم

انتهای پیام/

برچسب ها: آخرالزمان ، مرگ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
بنده خالق هستی
۱۲:۰۲ ۱۰ اسفند ۱۳۹۹
این داستانها نشان دهنده اینه که انسانها هنوز عاقل نشده اند واز نظر عقلی وهوش کامل نیستند ودر اما واگر مانده اند وخوب وبد را ازهم تشخیص نمیدهند وتوجه نمیکنند که خدا را فقط پرستش کنند وبا این ندانمکاریها ودنبال سلاح های مختلف رفتن بجای علم سلامتی وپیشرفت باعث نابودی کل بشر در روی زمین خواهد شد تنها را این است که واقعاً انسان باشیم همانطوری که خدا خواسته وفقط خدا را پرستش کنیم واز او کمک بخواهیم وعاقلانه وراه درست را در پیش بگیریم .جناح بازی وادیان مختلف وظلم وفقر فسادوبی عدالتی وجنگ ودشمنی هیچکدام مورد قبول خداوند نیست.انسانها نباید از اصل خود غافل شوند که چه بودند وبا چه راهکارهایی رضایت خالق خود را کسب نمایند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۷ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
این که ما منتظر هستیم تا یه نفر از آسمون صدا زده بشه و بعد بیاد همه رو خوب کنه از روی تنبلی ماست چراکه خودمان کاری در جهت سلامت جامعه نمیکنیم و همه زحمت ها را به گردن امام عصر انداخته ایم.یقینا امام عصر به انسانهای بی مسولیت و ترسو کمک نخواهد کرد پس باید خودمان دست بکار شویم و کاری کنیم و کار را به اقبال و تقدیر و ماورا نسپاریم.
خداوند میفرماید چیزی نصیب انسان نخواهد شد مگر با تلاش و کوشش .
اگر قرار بود کسی از آسمان بیاید پس دیگر چرا تلاش و کوشش و درستی و راستی ،
دیگر چرا اینقدر سخت گیری ؟
پس لازمه آمدن آقا درستی اعمال انسان هاست
ان مع لعسر یسری
Iran (Islamic Republic of)
کریم
۱۱:۱۸ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
اللهم عجل لولیک الفرج والعافیه والنصر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۷ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
باسلام وصلوات مصیبتهای اخر زمان از نظر بعضی افراد فقط در داخل ایران رقم می‌خورد برای فرا فکنی از کم کاری مسولان که عرضه کشور داری ندارند
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۱:۰۰ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
اگه شده پس زودتر تموم کنید بره دیگه خسته شدیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۹ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
چرا هیچ وقت از خوبی ها گفته نمی شه همیشه عذاب ودرد چرا از لطف خداوند گفته نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۴ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
بسیار جالب بود لطفا در مورد وجود نازنین امام زمان عج و بحث ظهور مطالب بیشتری بگذارید. حقیقتی که متاسفانه مورد غفلت همه قرار گرفته. انشالله خداوند سبحان اسباب توبه و هدایت ما را فراهم کنه تا با معرفت یار و زمینه ساز ظهور امام زمان عج باشیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۷ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
بیشتر این ها را که به چشم می بینیم
هم رشوه ، خوردن مال یابم ، تشابه زنان و مردان ، حلال شمردن گناهان و مرگ افراد هم که روزی چند هزار نفر سراسر جهان وجود دارد دیگر آخر الزمان تر هم مگر هست ؟؟؟؟
پناه بر خدا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۱ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
الان هم همینطوره جوان سالم با پای خودش میره بیمارستان برای بیماری دیگری،میگویند کرونا داری۱۲ساعت بعد میمیره،پیره کرونا میگیره توی خونه درمان خانگی میکنه بیشترشون خوب میشن.بنظرتون چه دلیلی داره جز اشتباه پزشکی و چشم و گوش بسته گفته های اونطرف آبی هارو بکار بستند؟همونهایی که کرونا رو درست کردند؟!
Iran (Islamic Republic of)
....
۰۹:۳۷ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
پس الان آخرالزمان شده .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۵ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
چه هرج و مرجی میشه آخ جووووووووون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۳ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
ياحق .يا علي مددي
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۴ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
یعنی میخوای بگی آخر و الزمان شده ؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۷ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
واویلا
آخرین اخبار