به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، فرحناز محمدی مدیر کل بهزیستی استان کرمانشاه یکی از مشکلات و معضل کشور و استان را مسئله کودکان خیابانی دانست و گفت : طبق بررسیهای صورت گرفته در استان کودک خیابانی که مشغول به کار باشد و ارتباطی با خانواده نداشته باشند، نداریم.
او گفت : طبق برآورد صورت گرفته ۶۰۰ تا هزار کودککار داریم که در ارتباط و تحت نظارت خانواده هستند که این تعداد در فصول مختلف متغیر است، ولی به طور میانگین تعداد آنها به ۸۰۰ نفر میرسد.
مدیر کل بهزیستی استان کرمانشاه با بیان اینکه ۸۰ درصد این کودکان در مرکز استان هستند، افزود: ۹۸ درصد از این تعداد پسر هستند که براساس بررسیها ۹۵ درصد در حال تحصیل هستند.
محمدی افزود: ۴۵ درصداز کودکان کار به شغل دستفروشی، ۳۰ درصد جمعآوری ضایعات و ۱۳ درصد هم کارگر فصلی هستند.
این مسئول با اشاره به مشکلات اقتصادی ۷۹ درصد از کودکان کار، ادامه داد: ۸۵ درصد از کودکان به دلیل اجبار والدین و ۱۲.۵ درصد هم به علت بیسرپرستی به کار روی میآورند.
او ادامه داد: طبق آییننامه سازمان بهزیستی کار جذب، پذیرش و ساماندهی کودکانکار را با همراهی ۱۵ دستگاه دیگر به خصوص نیروی انتظامی و شهرداری برعهده دارد.
محمدی گفت: بدین منظور از سال ۷۸ مرکز پذیرش اولیه ساماندهی کودکان کار با ظرفیت اسمی ۲۰ نفر برای غربالگری اولیه در راستای شناسایی خانواده، راهاندازی شده که طی دوره ۲۰ روزه با دستور قضایی که تا سه دوره هم قابل تمدید است از کودکان کار نگهداری و مقدمات بازگشت آنها به خانواده فراهم میشود و چنانچه بدسرپرستی آنها محرز شود با دستور قضایی به مراکز شبانهروزی (شبه خانواده) تحویل داده میشوند.
از ابتدای امسال تا کنون ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض برای تامین مسکن مددجویان بهزیستی در استان کرمانشاه پرداخت شده است.
معاون مشارکتهای مردمی بهزیستی استان کرمانشاه گفت: امسال تأمین ۱۲۰ واحد مسکونی برای مددجویان در تعهد بهزیستی استان تعریف شده بود، اما با پیگیریهای لازم موفق شدیم ۶۵۴ واحد را به مددجویان واگذار کنیم.
شریفی افزود: توانمندسازی مددجویان تحت پوشش یکی از اهداف بهزیستی است و در این راستا یکی از فعالیتهایی که در دست انجام است تلاش برای بهره مندی آنان از نعمت داشتن مسکن است.
او با اشاره به انعقاد تفاهم نامه همکاری با انجمن معلولان و بنیاد مسکن گفت: بر اساس این تفاهم نامه به مددجویان دارای تک معلول و زنان سرپرست خانوار ۱۰ میلیون تومان بلاعوض پرداخت میشود و برای خانوادههای دو معلول این اعتبار بیشتر است که بخشی از آن را بهزیستی و بخش دیگر را انجمن معلولان و بنیاد مسکن تقبل میکند.
معاون مشارکتهای مردمی بهزیستی استان افزود: به تازگی تفاهم نامهای نیز میان بهزیستی، سازمان برنامه و بودجه، بنیاد مسکن و صندوق توسعه ملی منعقد شده که قرار است بر اساس این تفاهم نامه هزار واحد مسکونی به خانوادههای ایتام بهزیستی در سراسر کشور واگذار شود.
شریفی سهم استان کرمانشاه را از این تعداد ۲۰ واحد مسکونی اعلام کرد و گفت: این طرح برای خانوادههایی است که پدر خانواده فوت شده باشد و فرزندان زیر ۱۸ سال داشته باشند.
او افزود: در طرح تامین مسکن خانوادههای ایتام ۲۵ میلیون تومان بهزیستی و ۲۵ میلیون تومان صندوق توسعه ملی به صورت بلاعوض پرداخت میکنند، این خانوادهها میتوانند از تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی بنیاد مسکن با کارمزد ۴ درصد نیز بهرهمند شوند .
انتهای پیام/د