فراز و نشیب های بازار بورس، جولانگاهی برای سودجویانی شده که حالا هر سیگنال بورسی را به قیمت ۵۰۰ هزار تومان می فروشند.

به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بورس و ریزش های پیاپی آن زمینه را برای سودجویی بسیاری از کلاهبرداران فراهم کرده است و همین موضوع منجر به دخالت  در روند بازار آن هم به روش غیر حرفه ای شده است. به طوری که طی مکالمه با یکی از مدیران این کانال  متوجه شدیم که وی برای تبلیغ هر سهم در گروه های خود، رقم 500 هزار تومان را دریافت می کند!

شگرد جدید؛ با ۵۰۰ هزار تومان سهام بورسی را مثبت کنید!

جعفر جمالی معاون حقوقی سازمان بورس در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص اینکه چه فعالیت‌های بورسی در فضای مجازی قانونی و چه فعالیت‌هایی غیر قانونی تلقی می‌شود؟ تصریح کرد: از نظر من، اصولا فضای مجازی با فضای واقعی تفاوتی ندارد، همان هنجار‌شکنی‌هایی که در فضای واقعی خلاف مقررات و تخلف و جرم است، در فضای مجازی نیز همین منطق را داراست.

معاون حقوقی سازمان بورس در ادامه بیان کرد: فعالیت‌های قانونی بازار سرمایه، فعالیت‌هایی هستند که اگر مستلزم دریافت مجوز باشند، به شخص مجوز تعلق می‌گیرد، زیرا قانون بازار، فعالیت غیر قانونی را جرم اعلام می‌کند، پس اگر شخصی بدون اخذ مجوز در فضای مجازی، خدمات مالی یا اموری که در صلاحیت نهاد‌های مالی است انجام دهد، این فعالیت ممنوع و جرم است.

جمالی در ادامه درباره‌ ایرادات فضای مجازی گفت: ایرادی که فضای مجازی دارد این است که، عده‌ای در آن فعالیت‌هایی که مستلزم مجوز است، انجام می‌دهند، فعالیت‌هایی از جمله، ادعای سبدگردانی، پروژه کردن سهام، ارائه خدمات مالی، معامله با اطلاعات نهانی (اطلاعات نهانی را برای کانال vip درز می‌دهند)، تبانی بر سهمی در جهت افزایش عرضه و کاهش قیمت و یا افزایش تقاضای کاذب و قیمت سهم، این موارد در بازار اوراق بهادار و قوانین جاری کشور هنجار شکنی است و اگر در فضای مجازی نیز صورت گیرد تخلف است.

مجوزی برای سیگنال فروشی داده نشده است

وی افزود: هم اکنون، فضای مجازی بستری را فراهم کرده که افراد با ایجاد کانال و عضوگیری امکان مانور بیشتری را در اقتصاد پیدا می‌کنند، تا امروز سازمان بورس هیچ مجوز جداگانه‌ای برای فعالیت در فضای مجازی در حوزه بورس نداده است، اما در واقعیت بسیاری از سرمایه‌های انسانی هستند که، اهل قلم و دانش، کارشناس، مسلط بر زیر و بم بازار سرمایه هستند و در فضای مجازی فعالیت می‌کنند که این‌ها می‌توانند رکنی به ارکان بازار سرمایه بیافزایند.

وی افزود: به همین ترتیب سازمان بورس در تلاش است تا برای این افراد، هم مجوز فعالیت و هم استاندار‌های فعالیت در فضای مجازی را تعریف کند ولی، چون قانون مشاوران سرمایه گذاری، افراد حقوقی تعریف کرده، ما با یک ایراد قانونی مواجه هستیم، هم اکنون هم با مجلس شورای اسلامی، کمیسیون اقتصادی مجلس در تعامل بسیار نزیک و فشرده هستیم که این قانون مناسب و اختیارات لازم را به سازمان بدهند و همچنین با مرکز ملی فضای مجازی که به موجب مقرره شورای عالی فضای مجازی که تنظیم گر این حوزه هست تا اختیارات کافی برای استاندار‌دهای مجازی در ارتباطات با بازار سرمایه و در راستای صدور مجوز برای اشخاصی که شرایط فعالیت در این حوزه را دارند، در تماس هستیم.


او تاکید کرد: سازمان اگر بخواهد به افراد مجوز بدهد، می‌خواهد حتی الامکان آسان بگیرد و زمینه‌های ورود افرادی که صلاحیت، سواد این کار را ندارند وبه قصد سوء استفاده در فضای مجازی فعالیت می‌کنند مسدود کند.

جمالی در پاسخ به این سوال که  افرادی که به آن ها مجوز فعالیت در فضای مجازی تعلق می‌گیرد چه ویژگی‌هایی باید داشته باشند؟ پاسخ داد: باید تحصیلات مرتبط و سابقه‌ فعالیت در فضای مجازی و یا بازار سرمایه داشته باشند.

سیگنال فروشی افراد بی اطلاع از بورس!

وی در ادامه بیان کرد: یکی از گرفتاری‌های امروز این است که، خیلی از افرادی که صاحب کانال‌ها هستند، صلاحیت عرفی این اظهار نظر را ندارند چه برسد به تخصص و بعضا تعدادی از آنان حتی بلوغ شرعی نیز ندارند، همینطور در فضای مجازی یک عده در خارج از کشور هستند، که برخی از این افراد برای برهم زدن نظم اقتصادی کشور، سیگنال را می‌فرستند.

وی افزود: قصد ساماندهی برای تشکیل بروکراسی نیست، ما با حداکثر آسان گیری برای حداقل‌های کیفی که عرفا عقل سلیم و جامعه بپذیرد که با این فرد می‌توان مشورت کرد.

معاون حقوقی سازمان بورس در راستای پاسخ به این سوال که، انتخاب کارشناس برای دادن مجوز در حد آیین نامه‌های خود سازمان بورس است؟ اظهار کرد: چون قانون، مشاوران حقوقی را تعریف کرده، حتما یک مرکزی که شان قانون گذاری دارد باید اجازه فعالیت حقوقی را بدهد، البته قانون اوراق بهادار یک ظرافت هایی دارد، مثلا در این قانون کارشناس ارزیاب تعریف شده، اما کارشناس ارزیاب این نگرانی را دارد که مثل کارشناس دادگستری است و یک شم سخت گیرانه حرفه‌ای می‌خواهد، بنابراین در انتخاب کارشناس ارزیاب آسان گیری نداریم.

جمالی در خصوص اینکه چه زمانی اخذ مجوز به سرانجام می‌رسد؟ تصریح کرد: به دلایلی نمی‌توان زمان آن را دقیق گفت، از جمله اینکه، طرف این موضوع نهاد‌های تصمیم گیر هستند، ولی ما به عنوان سازمان تصمیم گیری را اخذ کردیم، هم اکنون کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی طبق یکی از ۱۱ بندی که مطرح شده بود، همین مجوز صدور تحلیل گران مالی را پیشنهاد کرد و پیش بینی می‌کنیم که این طرف سال کمیسیون اقتصادی به سرانجام خواهد رساند.

معاون حقوقی سازمان بورس در خصوص اینکه آیا سایتی در جهت اینکه افراد دارای مجوز و یا افرادی که مجوزی ندارند، مشخص شود، وجود دارد؟ پاسخ داد: از نظر سازمان بورس مردم باید با افراد ذی صلاح و مطلع مانند، مشاوران سرمایه گذاری، سبدگردان ها، شرکت‌های کارگزاری که فهرست نهاد‌های مالی در سایت و صورت‌های مالی و اطلاعات شرکت‌ها در کدال منتشر است مشورت کنند و مردم نباید بدون مطالعه وارد بازار سرمایه شوند و نباید به کانال‌ها و تبلیغات سیگنال فروشان توجه واعتماد کنند.

وی تاکید کرد: برای ساماندهی این اوضاع در درجه اول، مردم باید بدانند که اگر می‌خواهند سرمایه و پس انداز خود را در جایی مصرف کنند، باید به کمک افراد ذی صلاح، به اقناع برسند.

جمالی درپاسخ به این سوال که کانال‌های مجازی معمولا برای جذب مردم از چه راه‌هایی وارد می‌شوند؟ بیان کرد: در اوایل سال ۹۹ افراد هر سهمی را خریداری می‌کردند به علت هیجان موجود در اخذ کد، رو به صعود بود، بنابراین سیگنال‌هایی که افراد می‌دادند، نه از باب کارشناسی بلکه از باب اینکه روند کلی بازار صعودی بود، سهام رشد می‌کردند، اما بعد از اینکه بازار یک مقداری دچار افت و خیز شد، بسیاری از این افراد دستشان رو شد و مردم نیز متوجه عدم دانش آنان شدند.

ادعای پوچ شاخص ۸ میلیونی بورس!

معاون حقوقی سازمان بورس ر ادامه بیان کرد: مثلا شخصی ادعا داشت که شاخص به ۸ میلیون واحد خواهد رسید، بنابراین برخی از این افراد با ارائه‌ اعداد و ارقام عجیب که بعضا به دلیل غیرمتعارف بودن، مخاطب خود را دارد و یا از طرفی برخی دیگر سیگنال را با کد و رمز در اختیار مردم می‌گذاشتند، که مجرمانه است، همینطور گاهی اوقات کانال‌های vip تشکیل و از مردم پول دریافت می‌کردند که این یک نوع اقدام بزهکارانه بود، اجتماع و تبانی برای پروژه کردن سهام انجا می‌دهند، یعنی عرضه کاذب برای سهم در جهت ریزش ایجاد می‌کنند و بعضا دیده شده فردی که سیگنال فروش می‌دهد، در کف خریدار است و گاهی نیز در جهت خرید سیگنال می‌دهند و به دلیل تعداد زیاد افراد عضو در آن کانال تقاضای کاذب ایجاد می‌شود و می‌تواند خریدار را دچار اشتباه کند و خود این افراد که سیگنال می‌دهند در زمان مورد نظر سهم را می‌فروشند.

جمالی در ادامه در رابطه به تقسیم بندی فعالیت‌های فضای مجازی در حوزه بازار سرمایه پرداخت و گفت: ۱-یک عده از افرادی هستند که عرصه اصلی فعالیتشان خبررسانی است و ۳۰ -۴۰ درصد از فعالیتشان اظهار نظر نیز است، ۲- افرادی هستند که در کانال خود به آموزش افراد می‌پردازند ۳- افرادی هستند که به نقد تحلیل می‌پردازند و در راستای سازمان سرمایه مقررات سازمان را نقد می‌کنند که مورد استقبال سازمان نیز قرار می‌گیرد، ۴- کسانی که سهمی را پروژه می‌کنند، کسانی که دارای اطلاعات نهانی هستند و اطلاعات را زودتر از اینکه بقیه بفهمند بفروشند و هویتشان قابل احراز نیست، ۵- کسانی که ظاهر گمراه کننده از سهم برای مردم ایجاد کنند.


معاون حقوقی سازمان بورس تاکید کرد: حتی یکسری از مسائل کمتر توجه شده، دستکاری رسانه‌ای بازار است، مثلا، چنین اتفاقی قرار است بیفتد شاخص این میزان افت می‌کند و باعث ایجاد نگرانی در مردم شوند، این را به شدت زیر نظر داریم.

وی در ادامه افزود: مسئولان محترمی که هیچ ارتباط شغلی با بازار سرمایه ندارند، برای اظهار نظر در راستای بازار سرمایه باید خیلی محتاط باشند، زیرا از این زاویه بازار سرمایه دچار آزاردگی است، زیرا، در ایران کمتر به مسئولیت مدنی و یا مسئولیت‌های ناشی از تصمیمات موثر برای سرمایه مردم در بازار سرمایه و اظ‌ها نظر‌ها پرداختیم، در آینده خواستار این هستم، کسانی که اظهار نظری می‌کنند که موجب اقوای به فروش و یا خرید و یا تاثیر بر روی قیمت‌ها می‌شود، باید پاسخگو باشند.


جمالی در خصوص پسر بچه ۱۲ ساله و شاطر نانوا که کانال بورسی ۱۰ هزار نفری داشتند اظهار کرد: پسر بچه ۱۲ ساله شاطر نانوا افرادی بدون تخصص بودند و در کانال خود خدمات مالی ارائه می‌دادند.

معاون حقوقی سازمان بورس در خصوص اینکه، آیا از این کانال‌ها به سازمان بورس طی یک سال تا ۶ ماه گذشته شکایتی شده و به چه طریقی به شکایات رسیدگی می‌شود؟ چگونه مرم شکایات خود را به سازمان اطلاع دهند؟ اظهار کرد: در سامانه شکایت seo.ir سایت رسمی سازمان بورس، می‌توانند مردم شکایات خود را ثبت کند و در سال ۹۹، ۱۰ هزار شکایت به سازمان رسیده که ما این شکایات را در بین بورس و شرکت‌های مربوط تقسیم کردیم و افراد از نتایج شکایات خود مطلع شدند و سازمان بعد از ۱ ماه به شکایات پاسخ می‌دهند و اگر گزارش جرم باشد، ممکن است فرد مطلع از نتیجه شکایت خود نشود، ولی ما پرونده را رسیدگی کردیم.

وی افزود: تاکنون ۲۰ پرونده محکومیت که اشخاص متعددی نیز درگیر بودند، رسیدگی شده و بقیه نیز در حال پیگیری است، همینطوردر خصوص یکی از افراد، قاضی حکم به انتشار حکم فرد در سامانه بورس داده است.

جمالی در خصوص اینکه آیا می‌توان جلوی تشکیل کانال‌های بورسی در فضای مجازی را گرفت؟ گفت: فضای مجازی یک واقعیت و یک فرصت برای بازار سرمایه است، بنابراین به فضای مجازی در جهت برخورد بر نمی‌آییم، بلکه در جهت معرفی فعالیت‌های مجاز در فضای مجازی می‌پردازیم و با مصادیق مجرمانه و تخلف و کلاه برداری مقابله می‌کنیم.

وی تاکبد کرد: ما خیلی کانال بورسی در فضای مجازی داریم، ولی بیشتر از صد هزار کانال‌ که مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهند، نیستند و ما کانال‌ها را با استفاده از امکانات فنی دستگاه ها، گزارشات مردم و نهاد‌های نظارتی دائما رصد می‌کنیم.


معاون هیئت مدیره سازمان بورس در خصوص اینکه رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران گفته، در ۲-۳ پرونده بزرگ بورسی اتفاق افتاده که به دنبال اقدامات خود هستیم: اظهار کرد: ما یک تفاهم نامه با رئیس پلیس امنیت اقتصادی داریم که گاهی پرونده‌هایی در بورس هستند که ممکن است اطلاعات غیر قابل اتکا به سرمایه گذار داده باشند و یا صورت‌های مالی ارائه شده، برخی از اقلام را ثبت نکرده باشند و یا امانتداری را رعایت نکرده باشند.


جمالی تاکید کرد: ما پرونده‌های متعددی را رصد می‌کنیم آن‌های که ممکن است در اداره اموال شرکت، صرفه و صلاح سهامداران خرد را رعایت نکرده باشند، با دستگاه‌ها و ضابطین مختلف ازجمله، پلیس منیت اقتصادی همکاری می‌کنیم و مردم نتایح همکاری را خواهند دید.

گفته های مسئولان نشان می دهد یکی از معضلات اصلی این روزهای بازار سرمایه بازی با جو روانی بازار است، بازی که سال های گذشته بازار پول و اسکناس را تحت تاثیر قرار داده بود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۳ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
یک سری الکی شدن کارشناس و یک سری فقط نق می زنن و بس . راهکار درست بدین و مردم رو مطلع کنین.
Iran (Islamic Republic of)
مهرزاد
۱۴:۳۵ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
هرروز بورس درحال ریزش است یعنی توی این مملکت کسی نیست جلوی ریزش بورس وبدبختی مردم را بگیرد خلاف وفساد در بورس بیداد میکند بورس کدام کشور به این شکل عمل میکند افسوس وهزار افسوس
Iran (Islamic Republic of)
شنبه
۱۴:۳۵ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
یه سوزن به خود، یه جوالدوز به دیگری
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۴:۳۳ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
بورس الان کاملا دستوری شده با یه دکمه بالا پایین میشه این وسط کانالهای تلگرامی هم هستند که قشنگ از آب گل آلود ماهی بگیرن یه نمونه یکی از کانالها سهمی رو معرفی کرد خریدم با ۱۰ درصد ضرر خارج شدم این کانالها اکثرا خرید گروهی میزنن وقتی رفت بالا اول خودشون میفروشن بعد به شما میگن بفروشین پول vip رو هم فبلش ازت گرفتن این کانالها رو کلهم باید جلوشونو بگیرن اکثرا هم سواد بورسی ندارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۱ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
معاونت حقوقی بورس یه طبل توخالیه
وقتی سهامداران حقوقی تابستون داشتند شخم میزدن این‌معاونت کجا بود؟
یه تو به حقوقیا گفته تا حالا؟
همش ادا ‌همش فریب
اون از رییس‌حمهور که نقدینگی برای بودجه‌از‌بورس ‌جور کرد
اون از مجلس که ایچ کاری برای بورس‌نکرد
اون‌از قوه قضاییه که اصن میگه به من چه مجازات چیه جرم اقتصادی چیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۸ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
بازنده نهایی در بورس دولته عاقلان میدانند
یه آمار از کار مفید روزانه کارمندا معلما کارگرا دولتی قبل و بعد از ریزش بورس بگیر متوجه میشی چی میگم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۱ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
مگه نگفتن سهام عدالت دهه فجر کامل قابل فروش میشه پس چی شد الان ۶ اسفنده
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۳:۰۶ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
متاسفانه بازار سرمایه دست عهدی گردن کلف هستن ک سرمایه مردم بازیچه دست اونا هست دولت باید پاسخگوی این همه ناهنجاریای بازارسرمایه باشد ک پول مردمو سزوندن متاسفم واقعابرای پول سوزی
Iran (Islamic Republic of)
سهام دار معترض
۱۳:۰۴ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
چرا سایت شما در مسائل اصلی که با زندگی میلیون ها ایرانی ارتباط دارد سکوت کرده اید.
لطفا جلوی این روند ریزشی و فرسایشی در بورس را بگیرید.چرا شما بعنوان یک سایت اصولگرا در این مورد گزارش نمی زنید.
فکر مردم هم باشید.ناسلامتی مردم پول آوردن تو بورس یا سود کنند یا اصل پول بهشون برگردد.اما حتی در صندوق های دولتی به اونها ضرر زدن.
چرا ساکت هستید و گزارش نمی زنید.چرا تیتر اعتراضی علیه این فساد و زد و بند در بورس برای تامین کسری بودجه زده نمیشود.
مردم داغون شدن.من آدم صبوری هستم.اما فشار زیادی روی افراد عادی هست.حتی این فشار عصبی روی افراد صبور هم زیاد شده.
سکوت اونم دم عید بخدا دور از شرافت و انصاف و عدالت است.یک عده ای باید در اوایل سال میلیاردر شوند اما بیشتر مردم که تابستان وارد شدن 50 تا 70 درصد سرمایه شون تو این 7 ماه نابود شده.فوری فکری کنید.خیلی ها بدهکاری دارند.چک دارند.
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۲:۴۵ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
صدا و سیما توی از دست رفتن پولهای مردم توی بورس مقصر اصلی هست
خداروشکر ما از همون روز اول توی ارز دیجیتال بودیم
از سال 97
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۸ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
فقط باید دنبال چیزی رفت که شفافه. زمانه ی اعتماد بی حساب و کتاب به خودی و نخودی تموم شده. به هیچ چیز دولتی دل نبندید. از مرغ گرفته تا مسکن و بورس و ... روی پای خودتون باشید. راستی ازمایی اعتماد منظورمه. ساختار دولت و استراتژی و آرمانهاش مشکل داره.
Iran (Islamic Republic of)
,vahid
۱۲:۰۳ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
لطفا تا احقاق حق ملت هر روز در اخبار خودتان بیارید و پیگیری کنید شاید تاثیری گذاشت. درضمن تنها راه موقت برای بورس بستن شاخص سازها به ویژه سهام پالایشی و شپنا است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۳ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
خیلی ناراحت کننده است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۲ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
متاسفم واقعا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۱ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
متاسفم واقعا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۲ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
مقصر هم مشخص شد
همه مقصر بودن الا دولت و مسئولین محترم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۵ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
دولت محترم و مقامات ارشد هیچگاه مقصر نبوده و نیستند ........
Iran (Islamic Republic of)
سسسسسسسس
۱۰:۵۳ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
کسی خرید نکرد داره لغو میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۶ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
سلطان بورس کیه؟
سرمایه های ملت رو بالا کشیدن و همین یه دلخوشی ام از ما جوانان بیکار گرفتن.
Iran (Islamic Republic of)
امین غ
۱۰:۱۰ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
سلام اینکه چیزی نیست یکی بیاد کارگزاریا رسوا کنه میان پول میگیرن سرخطی میزنن چه خرید چه فروش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۶ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
جمع کنید این دامنه مسخره رو مگر قرار نبود مردم ضرر این مدت جبران بشه بدتر دارن از دست میدن هیچ حرف راست از دهن شما بیرون نمیاد شما اعتماد مردم از دست دادید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۹ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
مهناز صادقی رو دستگیر کنید اونم سیگنال میداد مردمو بدبخت کرد گفت شاخص میشه 8ملیون
Iran (Islamic Republic of)
کارشناس
۰۹:۴۶ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
بورس به محلی برای پولشویی وکسب درآمد تبدیل شده است
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۹:۱۳ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
مقصر بورس پیدا شد!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۳ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
خخخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۳ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
واقعا متاسفم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۲ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
باشگاه محترم خبرنگاران جوان ممنون بابت پیگیری ها تون
Iran (Islamic Republic of)
masoud
۰۸:۲۸ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
اونی که آمد از شاخص 8 م حرف زد از خودتون بود اونی که تبلیغ کرد هر روز تو تلویزیون از خودتون بود ..... مردم ندونسته وارد شدن شما که میدونستین پالایشیتون انقدر ارزش نداره چرا به مردم فروختین ؟؟؟؟؟!
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۰۸:۲۲ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
متاسفم
Iran (Islamic Republic of)
شهروند
۰۸:۱۱ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
بگوید شرگرد جدید دولت برای دزدی از مردم مگر بورس و دیگر بنگاه های بزرگ اقتصادی مستقیم زیر نظر دولت نیست
آخرین اخبار