به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، محسن آخوندی، فوق تخصص گوارش و کبد گفت: براساس بررسی های انجام شده بر روی افراد با متوسط سن ۳۵ سال که ۸۱ درصد از آن ها چینی و ۱۹ درصد از آن ها از سایر کشورها بودند، شیوع علائم گوارشی بین آن ها۱۸/۶ درصد بود.
آخوندی شایعترین علائم گوارشی بین افراد بررسی شده را بی اشتهایی و اسهال دانست و اظهارداشت: علائم دیگر گوارشی شامل تهوع هفت درصد، استفراغ شش درصد و علائمی مانند درد شکم کمتر دیده شده است، همچنین در فرد مبتلا به کرونا با علائم گوارشی، این بیماری شدیدتر است و به بستری در بخش آی سی یو نیاز پیدا میکند.
او با بیان اینکه گیرنده آنژیوتانسین ۲ در روده وجود دارد که ویروس کرونا با چسبیدن به آن فعالیت میکند، ادامه داد: بیمار در صورت نداشتن علائم گوارشی و حتی تمام شدن علائم ریوی نیز ویروس را از طریق مدفوع دفع میکند.
آخوندی ادامه داد: داروهای مصرفی و به خصوص داروهای استروییدی بیماران مبتلا به التهاب روده و سایر بیماریهای روده که به ویروس کرونا مبتلا میشوند، باید تغییر کند تا بیماریشان تشدید نشود.
او بیان کرد: آندو سکوپی غیرضروری در دوران کرونا انجام نشود، چون امکان ابتلا پزشک در حین آندوسکوپی به ویروس کرونا وجود دارد و برای حفظ جان پزشک بهتر است آندوسکوپی و کولونوسکوپی به دوران بعد کرونا ارجاع شود.
آخوندی با تاکید بر اهمیت علائم گوارشی در افراد مبتلا به کرونا گفت: علائم گوارشی یکی ازشناخته شدهترین علامتهای بیماری کرونا است و اگر بیمار با علائم گوارشی و فاقد علائم ریوی، اما با تب مراجعه کرد اغلب مبتلا به ویروس کرونا است.
انتهای پیام/ غ