جهانی شدن فرآیند رو به گسترشی است که همه‌ی عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی شهر‌های جهان را در بر گرفته است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد،  روند جهانی شدن حکایت از تبدیل شدن روستا‌ها به شهر‌ها و تبدیل شهر‌ها به کلان شهر‌ها دارد. این پدیده در شرایط کنونی، ابعاد و دامنه‌های آن آنقدر وسیع و گسترده است که تمام شئون زندگی بشری را در عرصه‌های مختلف علم، تکنولوژی، فرهنگ، اجتماع، سیاست و اقتصاد تحت تاثیر خود قرار داده تا جایی که برخی از صاحب نظران آن را به عنوان بزرگترین و مهمترین رخداد تاریخ بشری یادکرده اند.

جهانی شدن فرآیند رو به گسترشی است که همه‌ی عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی شهر‌های جهان را در بر گرفته است؛ هر کدام از این ابعاد در فرآیند توسعه‌ی شهری مهم اند، اما بعد اقتصادی بسیار مهمتر و اساسی‌تر است.

شهرکرد شهر جهانی نمد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری گفت: تبدیل شهرکرد به شهر جهانی نمد، نیازمند همکاری‌های همه‌جانبه دستگاه‌های اجرایی به ویژه شهرداری شهرکرد است.

مهرداد جوادی در نشست اعطای حکم دبیر شهر ملی نمد به شهردار شهرکرد با اشاره به اینکه تلاش برای تبدیل شهرکرد به شهر جهانی نمد از مهم‌ترین اولویت‌های اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان است، گفت: ثبت جهانی شهر‌ها در حوزه صنایع‌دستی باعث گفتمان‌سازی، برگزاری رویداد‌های بین‌المللی، تقویت امور اقتصادی بین کشور‌ها و معرفی آداب و رسوم در سطح جهانی خواهد شد.


بیشتر بخوانید



معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری هم با بیان اینکه از مجموع ۴۸ شهر جهانی صنایع‌دستی در دنیا، ۱۴ شهر متعلق به ایران است گفت: کیفیت، تنوع، نوآوری، خلاقیت، تعداد کارگاه‌ها و هنرمندان فعال در حوزه هنرصنعت نمد چهارمحال و بختیاری باعث شد تا شهرکرد در تیرماه ۱۳۹۴ به‌عنوان شهر ملی نمد انتخاب شود.

مهرداد رئیسی افزود: برخورداری از دو نشان یونسکو، دو دیپلم افتخار، ۱۶ نشان ملی و تشکیل چهار تعاونی فعال از مهمترین دستاورد‌های تبدیل شهرکرد به شهر ملی نمد محسوب می‌شود.

او گفت: شهرکرد تا پایان امسال به‌عنوان نقطه جغرافیایی ایران در حوزه نمد ثبت و معرفی می‌شود. 

هم‌اکنون ۵۰۰ نمدمال در شهر‌های شهرکرد و بروجن فعالیت دارند

رئیسی گفت: در سال‌های گذشته ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار دلار صادرات تولیدات نمدی از چهارمحال و بختیاری به خارج از کشور انجام می‌شد که این میزان با توجه به اعمال تحریم‌های ظالمانه استکبار جهانی علیه جمهوری اسلامی ایران به ۴۶ هزار دلار در سال‌جاری کاهش یافته است.

او با بیان اینکه: هم‌اکنون ۵۰۰ نمدمال در شهر‌های شهرکرد و بروجن فعالیت دارند افزود: چهارمحال و بختیاری ظرفیت تولید سالانه ۱۰۰ تن انواع محصولات نمدی را دارد.

چهارمحال و بختیاری ظرفیت تولید سالانه ۱۰۰ تن انواع محصولات نمدی را دارد

بهادر عبدالغنی شهردار شهرکرد گفت: برای ساماندهی و مشارکت در اجرایی شدن اهداف شهرکرد، شهر ملی نمد از توان سازمان صنعت، معدن و تجارت، اصناف، استانداری و فرمانداری بهره‌گیری می‌شود؛ هم‌اکنون عملیات اجرایی سنگ‌فرش کوی نمدمالان شهرکرد انجام شده و نورپردازی آن به‌زودی به پایان می‌رسد.

جهانی شدن اقتصادی مستلزم یکپارچگی اقتصادی کشور‌های جهان از طریق افزایش جریان کالا و خدمات، سرمایه و حتی نیروی کار است؛ بنابراین برای دستیابی به توسعه‌ی شهری ضروری است که همزمان با پیشرفت فناوری و همگام با ارتباطات اقتصادی در جهان گام برداریم.

با توجه به رشد و اهمیت اقتصادی گردشگری در عصر جهانی شدن می‌توان این صنعت را ابزاری مناسب برای توسعه اجتماعی و اقتصادی در مقصد‌ها شمرد.

رایجترین دلیل توسعه گردشگری به ویژه در میان کشور‌های درحال توسعه نیز همین است و به عنوان راهبرد توسعه محسوب می‌گردد.صنعت توریسم با نزدیک کردن مردم و فرهنگ‌های مختلف به یکدیگر، نقش مهمی در اقتصاد جهانی ایفا می‌کند. با افزایش دسترسی و سهولت حرکت در کشور‌ها و آشنا شدن با فرهنگها، بازار توریسم برای برآورده کردن درخواست فزاینده پذیرش انواع مختلف مسافران توسعه یافته است.

انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.