وزیر ورزش و جوانان درباره اقدامات انجام شده برای خصوصی سازی باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش و جوانان درباره خصوصی سازی باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال اظهار داشت: در سال ۹۴ بحث واگذاری باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس از طریق مزایده عمومی به اشخاص حقیقی و حقوقی مطرح شد. پرسپولیس و استقلال به عنوان ۲ باشگاه پرطرفدار کشور و آسیا، حواشی زیادی دارند. مالکیت این ۲ باشگاه در اختیار وزارتخانه‌ای است که نقش حاکمیتی دارد. اگر مالکیت این ۲ باشگاه در اختیار وزارتخانه دیگری بود، ما در اعمال نقش حاکمیتی و قانونی خودمان می‌توانستیم راحت‌تر عمل کنیم اما اکنون علاوه بر اعمال نقش حاکمیتی، باید این ۲ باشگاه را اداره هم بکنیم.

سلطانی‌فر در ادامه عنوان کرد: ظرف یکی، ۲ سال گذشته پرونده خصوصی سازی باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال وارد قانون بودجه شد و مانند سال ۹۴ شکل خاصی نداشت. مزایده از طریق عمومی عوارض و حواشی خاص خودش را دارد. به همین دلیل هیئت عالی واگذاری در تاریخ ۱۸ فروردین ۹۹ تصمیم گرفت که واگذاری از طریق بازار بورس و به صورت سهامی انجام شود. تمام هواداران باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس هم اجازه دارند که یک تا ۵ هزار سهام تیم‌های خودشان را خریداری و برحسب میزان سهام خود درباره سرنوشت تیم هایشان تصمیم گیری کنند.

وزیر ورزش و جوانان در ادامه گفت: فراهم کردن پروسه واگذاری سهام باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس از طریق بازار سرمایه پیچیده‌تر و طولانی‌تر از مزایده عمومی بود، زیرا شورای عالی پذیرش بورس با هیچ کسی رودربایستی ندارد. از آن زمانی که این مصوبه نهایی شد، من کارگروهی متشکل از چند مدیر و معاون وزارتخانه، مسئولان بورس و فرابورس و مسئولان سازمان خصوصی سازی، نمایندگان سازمان‌های نظارتی و مدیران ۲ باشگاه را تشکیل دادم و تقریبا ۳ شنبه هر هفته جلسه تشکیل دادیم تا فرآیند دقیق واگذاری پیش از پایان کار دولت را بررسی کنیم.

او افزود: برای خصوصی سازی کاری به انتخابات بعدی نداریم، زیرا قرار نیست این دولت در انتخابات بعدی شرکت کند. گاهی اوقات حرف‌هایی مبنی بر سیاسی بودن پروسه واگذاری را مطرح می‌کنند، اما این دولت ۲ دوره خودش را طی کرده و کاری به دولت بعدی ندارد. برای انجام فرآیند خصوصی سازی سرمایه هر ۲ باشگاه باید افزایش پیدا می‌کرد، زیرا برای مثال سرمایه یکی از آن‌ها ۱ میلیون تومان و سرمایه دیگری ۱۰ میلیون تومان بود. در حال حاضر سرمایه باشگاه پرسپولیس ۷۰۱ میلیارد تومان و سرمایه باشگاه استقلال ۷۱۹ میلیارد تومان است.


بیشتر بخوانید‌:


سلطانی فر عنوان کرد: سند تمام اموال ۲ باشگاه در حال حاضر به نام خودشان است. انجام تمام این کار‌ها در حالت طبیعی شاید بیش از ۲ سال طول می‌کشید، اما ما اراده کرده بودیم تا با کمک سازمان بورس و سازمان خصوصی سازی واگذاری سهام ۲ باشگاه را نهایی کنیم که خوشبختانه این کار به مراحل پایانی خودش نزدیک شده است. فکر می‌کنم که اگر موافقت‌ها و تایید‌های لازم گرفته شود، کار خصوصی سازی تا چند هفته آینده و شاید تا پایان سال انجام شود. کار‌های پایانی هم در حال انجام شدن است و نهایی کردن واگذاری، در اختیار سازمان خصوصی سازی و شورای عالی بورس است. به عنوان دستگاه حاکمیتی متخصص در این زمینه، می‌توانستیم درخواست کنیم که چند درصد از سهام باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس تحت مالکیت دولت باقی بماند. با این حال من باور داشتم که ۱۰۰ درصد سهام ۲ باشگاه باید به بخش خصوصی واگذار شود و به مسئولان سازمان خصوصی سازی و سازمان فرابورس هم گفتم که نمی‌خواهم حتی یک درصد از سهام ۲ باشگاه دست دولت بماند.

وزیر ورزش و جوانان در پایان گفت: به هر حال من با خودم عهد بستم که در دوره خدمتگذاری ام پروسه واگذاری را به انتها برسانم و از خداوند متعال هم خواستم که به ما کمک کند تا قدم آخر را هم با قدرت برداریم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۰۹:۴۹ ۲۷ اسفند ۱۳۹۹
با سلام
مردم عزیز ایران دیگر گول این حزب و حزب بازیها را نمی خورند.
اول فیشهای حقوقی و دریافتیها و محل زندگی خود و فرزندانتان را به مردم اعلام کنید و بگویید این همه ثروت را ازکجا آورده اید.
انشاالله در انتخابات 1400با بیش از 40 میلیون رای بهار می آید وکشور گلستان می شود.