یک تولیدکننده قیر گفت: قیر ایرانی برای رقابت با قیر عراقی و تامین خوراک واحد‌های تولیدی، نیاز به حمایت‌های بیشتری دارد.

وحید شیخی فعال صنعت قیر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره حال این روز‌های واحد‌های تولیدی قیر گفت: هرچند در گذشته کیفیت قیر تولیدی خیلی بالا نبود، اما تلاش کردیم و با ایجاد یک کارگروه ویژه به مرور زمان کیفیت محصول را افزایش دادیم اما اکنون تولیدکنندگان قیر برای ادامه حیات خود نیاز به حمایت‌های جدی تری دارند. 

او افزود: این حمایت شامل این می‌شود که نهاد‌های مسئول، برای ایجاد یک نهاد رگولاتوری یا تنظیم گر به ما کمک کنند چرا که باید بتوانیم برای آینده برنامه ریزی کنیم. ما اکنون برای تامین خوراک اولیه تولیدات خود یعنی وکیوم باتوم (VB) دچار مشکل هستیم و نمی‌توانیم برنامه ریزی طولانی مدتی داشته باشیم.

شیخی بیان کرد: وکیوم باتوم یکی از فرآورده‌های نهایی است که از نفت خام استحصال می‌شود و قیمت گذاری آن به شیوه درستی صورت نمی‌گیرد یعنی پالایشگاه‌هایی که تولیدکننده این خوراک اولیه واحد‌های تولیدی قیر هستند به صورت یکطرفه قیمت گذاری می‌کنند و اینجا نقش نهاد رگولاتوری بیشتر خودش را نشان می‌دهد.

او تاکید کرد: اگر چنین نهادی وجود داشته باشد و تولیدکنندگان قیر هم بتوانند در سرنوشت خودشان تصمیم گیری کنند، اوضاع بهبود پیدا می‌کند اما اکنون چنین چیزی وجود ندارد و خوراک این واحد‌های تولیدی به مازوت تبدیل می‌شود که نقش آن در بحث آلودگی هوا خیلی پررنگ است.


بیشتر بخوانید


این تولیدکننده قیر ادامه داد: موضوع دیگر طرح مجلس است که تاثیر خاصی برای کمک به صنعت قیر نداشته است و دلیل آن هم التهابات بازار ارز است اما موضوعی که این روز‌ها بیشترین ضربه را به این صنعت وارد می‌کند بحث رقابت با قیر عراقی است.

او توضیح داد: متاسفانه قیر عراقی از مسیر ایران انجام می‌شود و تمام تلاش‌های تولیدکنندگان و صادرکنندگان قیر ایرانی برای جلوگیری از این مسئله بی نتیجه بوده است. قیر عراقی به دلیل این که قیمت پایین تری نسبت به قیر ایرانی دارد، مشتری‌های بین المللی را به خود جلب کرده و توانسته بازار خود را توسعه بدهد.

شیخی بیان کرد: تنها راهکار برای رقابت کردن قیر ایرانی با قیر عراقی این است که مسئولان حمایت‌های جدی‌تر از تولیدکنندگان داخلی این صنعت داشته باشند یعنی با ایجاد راهکار‌هایی مثل ممنوعیت ورود قیر عراق به ایران و صادرات آن از طریق بندرعباس توسط نهاد‌هایی مثل گمرک جمهوری اسلامی ایران و همچنین ایجاد نهاد رگولاتوری، مانع از شکست خوردن تولیدکنندگان داخلی قیر برای رقابت با تولیدکنندگان عراقی این محصول شوند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار