به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از هرمزگان، طرح ممنوعیت ورود گردشگران و خودروهای پلاک غیر بومی به برخی از شهرهای استان هرمزگان از جمله بندرعباس، بستک و بندرلنگه و جزایر کیش و قشم در حالی از روز شنبه این هفته ۱۸ بهمن به مرحله اجرا در آمده است که همچنان شاهد ورود تعداد زیادی از خودروهای غیر بومی به این شهرها از جمله بندرعباس هستیم و این موضوع در آستانه تعطیلات پایان هفته مردم استان را نگران کرده است.
مردم خونگرم استان هرمزگان بارها از مسئولان استانی و کشوری تقاضا کرده اند که ورودی های استان به طور کامل بسته شود و هیچ مسافر و گردشگری به هرمزگان راه داده نشود، اما مسئولان فقط با اعمال محدودیت های نه چندان سختگیرانه انگار که به دنبال آرام کردن ذهن مردم و وجدان خود هستند. محدودیت هایی هم که بیشتر در حد حرف و شعار است و بررسی های میدانی و وضعیت استان گواه این موضوع است.
فریدون همتی استاندار هرمزگان روز شنبه در جلسه استانی مدیریت بیماری کرونا اعلام کرد که اکنون شهرستانهای بستک و بندرلنگه و جزایر قشم، کیش و هرمز در وضعیت نارنجی قرار دارند و ورود خودروهای پلاک غیر بومی به این شهرها و جزایر ممنوع است و خودروهای بومی نیز حق خروج ندارند.
همتی با اشاره به اینکه وضعیت شهرستانهای بندرعباس، میناب، حاجیآباد و جاسک نیز زرد است، گفت: ورود خودروهای پلاک غیر بومی به شهر بندرعباس ممنوع است و خودروهای بومی هم حق خروج از این شهر را ندارند.
او با بیان اینکه در همه ورودیهای استان هرمزگان تیمهای کنترل و مراقبت مستقر شده اند، افزود: خودروهای پلاک غیربومی به هیچ عنوان اجازه تردد و ورود به جزایر قشم و کیش از طریق بنادر پل و چارک را ندارند و به طور جدی از ورود آنها جلوگیری خواهد شد.
بیشتر بخوانید
اما این موضوع ظاهرا از سوی مسئولان و گردشگران چندان جدی نگرفته شده است و ورود مسافر، گردشگر و خودروهای پلاک غیر بومی به هرمزگان کم و بیش ادامه دارد.
علی رئوفی، سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان دیشب در گفتگو با بخش خبری ساعت ۲۰ شبکه خلیج فارس به این موضوع واکنش نشان داد.
رئوفی گفت: تیمهای کنترل و مراقبت در همه مبادی ورودی هرمزگان مستقر هستند و به صورت اقناعی از ورود مسافران و گردشگران و خودروهای پلاک غیر بومی به استان جلوگیری میکنند.
او افزود: اگر مسافر و گردشگری با توضیحات تیمهای کنترل و مراقبت در خصوص شرایط خاص کرونایی قانع نشد و قصد ورود به استان را داشته باشد، حتما باید با هزینه شخصی (۱۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان) تست کرونا بدهد و در صورت منفی بودن تست حق ورود به استان را خواهد داشت.
نکته قابل تامل در صحبتهای سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان جلوگیری از ورود گردشگران و خودروهای غیر بومی به روش اقناعی است.
وقتی یک خانواده مثلا از یکی از استانهای غربی کشور بار سفر به هرمزگان را بسته و پس از طی هزاران کیلومتر به مبادی ورودی استان رسیده است، آیا واقعا با حرف زدن و توضیح دادن قانع میشود که به شهر مبدا خود بازگردد؟!
نکته دوم اینکه مگر در همه مبادی ورودی استان تست کرونا گرفته میشود؟!
حالا فرض بر اینکه مسافران و گردشگران با خودروی شخصی به هرمزگان و از جمله جزایر سفر نکنند، اما وقتی هزاران نفر با اتوبوس، قطار و هواپیما خود را به هرمزگان میرسانند، آیا واقعا میشود که جلو شیوع کرونا را گرفت؟
با این شرایط به نظر میرسد که طرح ممنوعیت ورود خودروهای غیر بومی به هرمزگان بیشتر جنبه صوری دارد و سلامت مردم استان چندان اهمیت ندارد.
اما با تمام این شرایط حالا که گردشگران و مسافران چندان کرونا را جدی نمیگیرند، باید مسئولان استانی و کشوری تصمیم جدی و قاطع تری در خصوص ممنوعیت ورود گردشگر و خودروهای پلاک غیر بومی به هرمزگان بگیرند تا در تعطیلات پایان هفته جاری شاهد حجم زیاد ورود مسافران، گردشگران و خودورهای پلاک غیر بومی به هرمزگان نباشیم و سلامت مردم به خطر نیفتد.
انتهای پیام/ب