به مناسبت دهه فجر، اولین موزه زنده گلیم و دست بافته‌های روستایی و عشایری کشور در شهرستان سیرجان افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، فریدون فعالی، مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان در مراسم افتتاح اولین موزه زنده گلیم کشور در سیرجان با اشاره به اینکه شهرستان سیرجان دارای ظرفیت‌های خوبی در حوزه‌های میراث‌فرهنگی و گردشگری است، گفت: مردم و مسئولان این شهرستان از سرمایه‌های قابل اتکا برای توسعه صنعت گردشگری هستند که می‌توانند این اداره کل را برای رسیدن به اهداف مورد نظر یاری کنند.

او با بیان اینکه گردشگری مانند یک زنجیر است که باید حلقه‌های آن در کنار یکدیگر قرار گیرند تا بتواند به توسعه و پیشرفت لازم برسد، افزود: گلیم‌شیریکی‌پیچ به عنوان یکی از داشته‌های فرهنگی و اقتصادی این شهرستان موجب شده تا انتظارت وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از مسئولان اجرایی این شهر افزایش یابد.

فعالی بیان کرد: برای حضور مونسان، وزیر میراث‌فرهنگی در شهرستان، نیاز به برنامه‌ریزی بیشتری داریم به‌طوری که در کنار اتمام فعالیت‌های حوزه صنایع‌دستی، باید فعالیت‌های حوزه میراث‌فرهنگی و گردشگری نیز به مرحله عمل رسیده باشد.

او به حضور سفیران کشور‌های مختلف دنیا در شهرستان سیرجان اشاره کرد و افزود: با توجه به ظرفیت‌های گردشگری و صنایع‌دستی این شهرستان می‌توان زمینه حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی را نیز فراهم کرد.

مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان با اشاره به اینکه یکی از شاخص‌های حوزه گردشگری توانمندی محیط است، گفت: باید با توانمندسازی پیرامون بنا‌های تاریخی به جذب گردشگران و ماندگاری آن‌ها در این شهرستان کمک بیشتری کرد.

او به اشاره به اینکه اعتبارات اداره کل میراث‌فرهنگی استان کرمان برای مرمت و بازسازی بنا‌های تاریخی محدود است، تاکید کرد: خوشبختانه در سال‌های گذشته با همکاری شرکت‌های معدنی و صنعتی، تعدادی از بنا‌های تاریخی شهرستان سیرجان مرمت و تغییر کاربری پیدا کردند.

فعالی با بیان اینکه سیرجان، خاستگاه گلیم و کرمان، خاستگاه مس است؛ ولی متاسفانه زنجیره ارزش این دو صنایع‌دستی دچار نقص است، بیان کرد: برای تکمیل این زنجیره ارزش، نیازمند همکاری سرمایه‌گذاران علاقه مند هستیم و این اداره‌کل در این مسیر از آن‌ها حمایت خواهد کرد.

او گفت: در موزه زنده گلیم و دست‌بافته‌های روستایی و عشایری علاوه بر نمایش و فروش دستبافته‌های محلی این شهرستان، تولید زنده صنایع‌دستی و آموزش هنرهای سنتی به هنرجویان را خواهیم داشت. 

مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان با اشاره به اینکه این موزه در ساختمانی با زیربنایی به مساحت ۶۲۰ مترمربع در ۲ طبقه راه اندازی شده است، بیان کرد: در جنب موزه نام برده شده، سیاه چادر عشایری و فضایی برای استراحت گردشگران نیز ایجاد شده است.

انتهای پیام/ م 

برچسب ها: گلیم بافی ، دهه فجر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.