قیمت نقره در بازار‌های جهانی رکورد افزایش قیمت را شکسته، اما کارشناسان این حوزه معتقدند این افزایش قیمت موقتی است.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در هفته گذشته قیمت اونس نقره در بازار‌های جهانی روز به روز افزایش پیدا می‌کند به طوری که در اوایل فوریه امسال یعنی حدود ۱۳ بهمن ماه، خبر شکستن رکورد جهانی قیمت نقره در جهان پیچید.

قیمت جهانی نقره در پایان هفته گذشته میلادی به ۲۹ دلار و ۲۵ سنت رسید که بالاترین قیمت در طول تاریخ است، براین اساس این فلز نقره‌ای در مدت زمان کوتاهی حدود ۸.۷ درصد رشد کرد و این حجم از رشد در مدت زمان کوتاه نیز خود یک تجربه بزرگ بود.

ماه سپتامبر سال گذشته نیز قیمت نقره در بازار‌های جهانی در مدت زمان کوتاه رشد کرد، اما در آن زمان به ۲۸ دلار و ۸۵ سنت رسیده بود. با این حال برخی از بزرگ‌ترین بانک‌های وال استریت در ماه‌های اخیر در پی روند صعودی فلزات خام، نظر مثبتی نسبت به دورنمای نقره داشتند.
 
برخی از کارشناسان، هدف قیمت هر اونس نقره را ۳۰ دلار پیش بینی کرده‌اند.
بیشتر بخوانید

نکته قابل توجه اینجاست که این روند صعودی قیمت نقره از ماه‌ها قبل آغاز شده به طوری که نوسان یک ساله قیمت جهانی نقره نشان می‌دهد این فلز ارزشمند بیش از ۵۱ درصد معادل ۹ دلار و ۱۲ سنت افزایش داشته، اما در همین مدت اونس جهانی طلا تنها ۱۵ درصد رشد داشته است.

بازرگانان بزرگ در جهان و دارندگان بزرگ‌ترین معادن نقره در جهان، عمده‌ترین دلیل افزایش بی سابقه قیمت نقره را افزایش تقاضای آن نسبت به چند سال گذشته می‌دانند به طوری که ناتوانی سایت‌های خرده فروشی در برابر سیل تقاضا برای شمش و سکه نقره بیش‌تر از هر زمانی در سراسر جهان به چشم می‌خورد.

دلیل افزایش تقاضا به نقره نیز همان طور که پیداست افزایش قیمت طلا نسبت به سال‌های گذشته و زمزمه‌های کمبود آن در معادن در آینده نه چندان دور است. همین موضوع و حواشی آن موجب شده تا رغبت مردم به سمت خرید فلزی گران‌بها اما ارزان قیمت‌تر یعنی نقره بیشتر شود.

در همین راستا ابراهیم محمد ولی رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص وضعیت نقره در بازار‌های جهانی اظهار کرد: قیمت طلا در بسیاری از کشور‌های جهان افزایش یافته و همین افزایش قیمت طلا موجب شده تا تقاضای مردم به سمت نقره بیشتر شود.

او افزود: تقاضا به نقره در بازار‌های داخلی نیز طی یک سال گذشته افزایش پیدا کرده چرا که قیمت طلا در این مدت به قدری افزایش یافته که توان خرید آن از بسیاری از اقشار جامعه گرفته شده و افراد به ناچار برای خرید زیور آلات یا سرمایه گذاری، روی به این فلز آورده‌اند.

بر اساس این گزارش کارشناسان بر این باورند که در افق میان‌مدت افزایش قابل توجه قیمت، می‌تواند به ضرر نقره تمام شود به این دلیل که احتمالا ضربه محکمی به تقاضای فیزیکی این فلز وارد می‌کند. البته در نقطه مقابل این افزایش قیمت می‌تواند سبب شود که از این پس سرمایه‌گذاران به نقره نیز مانند طلا به چشم مقصدی برای سرمایه‌گذاری نگاه کنند.

البته محاسبه نرخ برابری نقره و طلا سبب شده است تا برخی از تحلیلگران ادعا کنند که احتمالا طلا مانعی بر سر راه نقره شود و به همین دلیل احتمالا رالی صعودی نقره خیلی به طول نخواهد انجامید. در حال حاضر با یک اونس طلا می‌توان ۵/ ۶۳ اونس نقره را خریداری کرد، در حالی که در تاریخ ۲۵ ژانویه یعنی هفت روز پیش این نرخ برابری برابر با ۳/ ۷۳ بود.

با تمام این تفاسیر که قیمت نقره رو به افزایش است، ارزش آن نیز به مراتب بیشتر می‌شود همچنین با اظهاراتی که در خصوص صادرات جواهرات مطرح شده است، امید می‌رود جواهرات و مصنوعات ایرانی حرفی برای گفتن در بازار‌های جهانی داشته باشد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.