به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مرتضی بانک دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در برنامه گفت و گوی ۱۸:۳۰ تصریح کرد: در حال حاضر ۸ منطقه آزاد تجاری در کشور داریم. همچنین ۶۶ منطقه ویژه اقتصادی مصوب داریم که ۳۲ منطقه ویژه فعال هستند.
او ادامه داد: میزان صادرات از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از سال ۹۲ تا امروز ۱۳۸ میلیارد دلار بوده است.
بانک تصریح کرد: میزان واردات از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در این بازه زمانی (سال ۹۲ تا کنون) حدود ۴۲ میلیارد دلار بوده است.
او افزود: ۴۰ میلیارد دلار هم تولید در مناطق آزاد انجام گرفته است. مابه التفاوت ارزی واردات و صادرات مناطق آزاد ۹۰ میلیارد دلار مثبت است و با احتساب ۴۰ میلیارد دلار تولید داخلی، تراز تجاری این مناطق ۱۳۰ میلیارد دلار است.
بانک با اشاره به فعالیت ۵ هزار و ۴۰۰ منطقه آزاد در جهان تصریح کرد: مناطق آزاد یکی از پایههای اقتصاد ملی و یکی از محورهای توسعه اقتصادی بین المللی هستند.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، پیرامونی بودن مناطق آزاد را یکی از ویژگی های مثبت این مناطق در کشور ما دانست و تاکید کرد: ۷ منطقه آزاد ما در مناطق پیرامون و کم برخوردار کشور ایجاد شده اند که پیشرفت مناسبی داشته اند.
وی ادامه داد: ۲ هزار ۳۰۰ واحد صنعتی و تولیدی در این ۸ منطقه آزاد تجاری داریم و ۵۱۰ هزار نفر هم مشغول به کار در این مناطق هستند.
بانک یادآور شد: از سال ۹۲ تا کنون، ۱۰۸ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری ریالی و ۲۵ میلیارد دلار هم سرمایه گذاری ارزی در این مناطق صورت گرفته است.
این مقام مسئول در خصوص روند افزایش مناطق آزاد گفت: ما مطالعاتمان را در دبیرخانه انجام میدهیم و پیشنهادات برای افزایش مناطق آزاد را بررسی میکنیم، اگر به نتیجه رسیدیم که منطقهای این قابلیت را دارد، به صورت لایحه به دولت عرضه میشود.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تاکید کرد: هم اکنون بررسی شرایط تصویب ۸ منطقه آزاد تجاری و صنعتی در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار دارد. مجلس کار کارشناسی بر روی این مناطق انجام داده است. از ایده نمایندگان مجلس مبنی بر اینکه مناطق آزاد در یک چارچوب مشخص باشند استقبال می کنیم.
او ایجاد سامانه پنجره واحد خدمات الکترونیکی در این مناطق را از اقدامات مهم دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد دانست و افزود: برای سهولت فعالیت سرمایه گذاران در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در حال حاضر ۱۲۰ خدمت در قالب درگاه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ارائه میشود ، این تعداد تا پایان دولت به ۲۵۰ خدمت افزایش پیدا میکند که ارتباطشان با همه سازمانهای دولتی برقرار است.
انتهای پیام/