یک پزشک عمومی مطرح کرد: برخی بیماران کرونایی پس از بازگشت حس بویایی، بو‌هایی مانند بوی خاک، بوی عرق، بوی لجن، بوی بنزین و یا بوی تخم مرغ را حس می‌کنند که سبب کاهش اشتها نیز می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، پگاه ابراهیمی‌ ویشکی پزشک عمومی گفت: اختلالات بویایی شامل کاهش حس بویایی و یا تغییر آن از جمله نشانه های ابتلا به کرونا است مگر آن که خلاف آن ثابت شود.

او با بیان اینکه در شرایط کرونایی باید اختلالات بویایی را جدی گرفت، بیان کرد: در صورت بروز این علائم اصول قرنطینه را رعایت کنید که  البته در ۹۹ درصد موارد اختلالات بویایی به مرور بهبود می‌یابد و نباید نگران بود.

ابراهیمی‌ ویشکی ادامه داد: در بیماران مبتلا به کرونا معمولاً ابتدا حس بویایی کاهش می‌یابد یا به طور کامل از بین می‌رود که از علائم آغاز بیماری است و امکان دارد تا چند ماه ادامه پیدا کند.

این پزشک عمومی با بیان اینکه پس از بازگشت حس بویایی، بیمار بو‌های عجیب و غریب حس می‌کند، گفت: برخی بیماران پس از بازگشت حس بویایی، بو‌هایی مانند بوی خاک، بوی عرق، بوی لجن، بوی بنزین و یا برخی بوی تخم مرغ را حس می‌کنند که سبب کاهش اشتها نیز می‌شود.

او به مدت زمان بازگشت حس بویایی اشاره و خاطرنشان کرد: در برخی اشخاص یک هفته و در برخی دیگر ممکن است تا ماه‌ها بهبودی حاصل نشود، به طور کلی بازگشت کامل حس بویایی جزء علائم طولانی مدت است که به مرور زمان بهبود می‌یابد.

ابراهیمی ویشکی یادآور شد: برخی راهکار‌ها شامل شستشوی روزانه بینی با سرم، استفاده از پماد ویتامین A به صورت موضعی داخل بینی، مصرف قرص امگا۳، بوییدن عصاره‌های قوی مانند قهوه، سیر، دارچین، نعنا، پیاز، ویکس، انواع گل و اکالیپتوس می‌تواند تا حد زیادی بازگشت حس بویایی بیمار را سرعت بخشد.

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.