لیوال گفت: راه آهن کشور افغانستان به تازگی راه اندازی نشده بلکه یک قدمت ۱۰۰ ساله دارد که در حال جوان سازی است.

به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالغفور لیوال سفیر جمهوری اسلامی افغانستان در ایران در مراسم آموزش به کارکنان راه‌آهن افغانستان با بیان اینکه صمیمانه از اجرایی شدن این دوره‌های آموزشی و زحمتی که برای آموزش کارکنان راه آهن افغانستان کشیده‌اید، تشکر می‌کنم گفت: کارکنانی که در این دوره‌های آموزشی شرکت کرده‌اند اعلام می‌کنم که شما به یک گنجی از تجربه‌ها دست یافته‌اید و هرچه بردارید باز هم کم است و باید از دانش و تجربه‌های که در این دوره‌ها کسب کرده‌اید به سایر کارکنان هم انتقال دهید.


بیشتر بخوانید


او با بیان اینکه برای بار سوم است که اعلام می‌کنم که راه آهن در کشور افغانستان موضوع جدیدی نیست و اکنون راه‌آهن در کشور افغانستان در مرحله جوان سازی است و آنچه که در کشور افغانستان وجود دارد یک صنعت ۱۰۰ ساله است که پیش از این مردم کشور افغانستان اقدام به راه‌اندازی آن کرده‌اند.

سفیر کشور افغانستان توضیح داد: بعد از استقلال افغانستان خط راه آهن از مرکز کشور کابل به دار المقام رسید.

لیوال با بیان اینکه زمانی که افغانستان با بحران روبه‌رو شد، توسعه صنعت راه آهن افغانستان متوقف شد اظهار کرد: هم اکنون با همت مردم افغانستان همکاری دوستان و همسایگان از جمله ایران در دوره دوم احداث راه آهن و صنعت ریل افغانستان قرار داریم.

افزایش مناسبات و ترانزیت از طریق راه آهن خواف هرات

او با اشاره به اینکه کشور افغانستان به کشور‌های جنوب آسیا و آسیای مرکزی و آسیای میانه دسترسی دارد و با توسعه این کشور می‌توانیم بین کشور‌های همسایه هم ترانزیت داشته باشیم، گفت: مقام رئیس جمهور کشور افغانستان هم بر تکمیل خطوط ریلی بین افغانستان و سایر کشور‌ها تاکید داشته است.

او بیان کرد: با در نظر داشتن روابط دو کشور، پس از افتتاح راه آهن خواف-هرات در آینده با وجود راه‌های مختلف زمینی و ریلی فصل تازه‌ای از مناسبات دو کشور باز شد.

لیوال گفت: باور دارم در آینده مناسبات ایران و افغانستان از لحاظ تاریخی-اقتصادی و همچنین اقتصاد و منفعت محور برای هر دو کشور به دو فصل تقسیم می‌شود که شامل تاریخ روابط قبل از افتتاح راه آهن خواف-هرات و مناسبات اقتصادی پس از افتتاح راه آهن خواف-هرات خواهد بود.

سفیر جمهوری اسلامی افغانستان در ایران ادامه داد: خط آهن خواف-هرات حلقه وصل چند حوزه بشری در جنوب آسیا، آسیای مرکزی، شرق میانه و حتی به نظر من شرق دور است.

او بیان کرد: یکی از شعار‌هایی که رئیس جمهور افغانستان دارد این است که افغانستان حلقه وصل آسیا شود؛ ایجاد خط آهن خواف-هرات اقدام مهمی در انتقال تجارب دو کشور است.

لیوال گفت: در افغانستان تصور بر آن بود که راه آهن این کشور جوان است، اما من این را می‌گویم که این پیر صد ساله دوباره در افغانستان جوان شده است؛ ما در استقلال افغانستان پس از سال ۱۹۱۹ اولین خط آهن را در کابل داشتیم که آغاز به کار کرد و دارالامان از طریق خط آهن به کابل وصل شد.

سفیر جمهوری اسلامی افغانستان در ایران با بیان اینکه در آستانه دهه‌های قرن ۲۱ این خط‌آهن پیر صد ساله را جوان ساختیم و با همکاری ایران و ازبکستان اولین خطوط راه‌آهن را وصل کردیم تا افغانستان حلقه وصل آسیا شود، افزود: راه آهن افغانستان در آینده بسیار شبیه به راه آهن ایران خواهد شد ما ارزش‌های مشترک فرهنگی زیادی داریم و راه‌آهن هم به آن اضافه می‌شود.

لیوال با بیان اینکه به خاطر میزبانی از همکاران ما در راه آهن ایران از شما قدردانی می‌کنم، اضافه کرد: امیدوارم متخصصان ایرانی در آینده به افغانستان بیایند و با اداره جوانان راه‌آهن افغانستان همکاری کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار