به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، تبادل اطلاعات بین پردازندهها و حافظه میتواند ۹۵ درصد از انرژی مورد نیاز برای یادگیری ماشین و هوش مصنوعی را مصرف کند که عمر باتری را به شدت کاهش میکند. تیمی از مهندسان با استفاده از هشت تراشه ترکیبی، که هر کدام پردازنده داده مخصوص خود را درست در کنار حافظه اختصاصی خود دارند، سیستمی را طراحی کردهاند که میتواند سریعتر و با انرژی کمتری وظایف هوش مصنوعی را اجرا کند. ساعتهای هوشمند و سایر وسایل الکترونیکی که از طریق باتری کار میکنند اگر بتوانند الگوریتمهای هوش مصنوعی را اجرا کنند هوشمندانهتر خواهند بود، اما تلاشها برای ساخت تراشههایی با قابلیت هوش مصنوعی برای دستگاههای تلفن همراه تاکنون موفقیتآمیز نبوده است.
بیشتر بخوانید
سوباسیش میترا نویسنده ارشد مطالعه جدیدی که در Nature Electronics منتشر شده است، گفت: تقابلهای بین پردازندهها و حافظه میتواند ۹۵ درصد از انرژی مورد نیاز برای یادگیری ماشین و هوش مصنوعی را مصرف کند و این به شدت عمر باتری را کاهش میدهد. تیمی شامل دانشمندان کامپیوتر استنفورد و مهندسین برق با استفاده از هشت تراشه ترکیبی که هر کدام پردازنده داده مخصوص خود را درست در کنار حافظه خود ساخته است، سیستمی را طراحی کرده که میتواند سریعتر و با انرژی کمتری وظایف هوش مصنوعی را اجرا کند. این تحقیق بر اساس توسعه فناوری جدید حافظه به نام RRAM است که دادهها را حتی در هنگام قطع شدن انرژی (مانند حافظه فلش) ذخیره میکند. پیشرفت فناوری RRAM محققان استنفورد را قادر به ساخت نسل بعدی تراشههای ترکیبی که به تنهایی کار میکردند، کرده است. آخرین طراحی آنها شامل یک عنصر جدید و مهم است؛ الگوریتمهایی که هشت تراشه ترکیبی جداگانه را در یک موتور پردازش هوش مصنوعی با مصرف انرژی ترکیب میکند.
میترا گفت: اگر میتوانستیم یك تراشه عظیم و مناسب با تمام پردازشها و حافظه مورد نیاز بسازیم، این كار را انجام میدادیم، اما مقدار اطلاعاتی كه برای حل مشكلات هوش مصنوعی لازم است، این اتفاق را به یک رویا تبدیل میكند. در عوض ما هیبریدها را فریب میدهیم که فکر کنند یک تراشه هستند. به همین دلیل است که ما این سیستم را Illusion System مینامیم. محققان Illusion را به عنوان بخشی از ابتکار عمل الکترونیکی یک برنامه ۱/۵ میلیارد دلاری که توسط آژانس پروژههای تحقیقات پیشرفته دفاعی حمایت میشود، توسعه دادند.
تیم تحت رهبری استنفورد نمونه اولیه خود را با کمک موسسه تحقیقاتی CEA-Leti فرانسه و دانشگاه فناوری Nanyang سنگاپور ساخت و آزمایش کرد. فقط سیستم هشت تراشه این تیم شروع به کار کرد. در شبیهسازیها محققان نشان دادند که چگونه سیستمهای دارای ۶۴ تراشه ترکیبی میتوانند با استفاده از یک هفتم انرژی، هفت برابر سریعتر از پردازندههای فعلی برنامههای هوش مصنوعی را اجرا کنند. چنین تواناییهایی میتواند روزی سیستمهای Illusion را به عینکهای واقعیت افزوده و تقویت شده تبدیل کند که از شبکههای عصبی عمیق برای یادگیری افراد در محیط استفاده میکنند و اطلاعات متنی را در اختیار افراد قرار میدهد.
رابرت ردوی دانشجوی تحصیلات تکمیلی استنفورد گفت: تیم ما الگوریتمهای جدیدی را برای اجرای مجدد برنامههای هوش مصنوعی موجود که در پردازندههای امروزی برای کار با سیستمهای جدید چند تراشهای نوشته شدهاند، توسعه دادهاست. همکاران فیس بوک به این تیم کمک کردند تا برنامههای هوش مصنوعی را کامل کنند. مراحل بعدی شامل افزایش توانایی پردازش و حافظه تراشههای ترکیبی منفرد و تولید انبوه آنها با قیمتی کم است. محققان معتقد هستند که Illusion Systems میتواند ظرف سه تا پنج سال آماده فروش باشد. این محصول که نمونه اولیه ساخته شده است که از آن انتظار میرفت که نشان میدهد که در مسیر درستی قرار گرفتهاند.
انتهای پیام/