به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اموال و داراییهای نامشروع مسئولان شناسایی و پس گرفته میشود. این دستورالعملی جدید از سوی ریاست قوه قضاییه است که مقابل زیادهخواهیهای مسئولان میایستد و تمام اموالی که آنها از طریق نامشروع و غیرقانونی به دست آورده اند را پس میگیرد.
اعاده اموال نامشروع بهمن سال ۹۸ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و هدف آن مبارزه با فساد بود، اما به دنبال مبارزه بهتر با فساد رئیس قوه قضائیه چندی پیش با ابلاغ دستورالعملی دادستان کل کشور را موظف کرد تا با همکاری دیگر دستگاههای اموالی که مسئولان با سوء استفاده از موقعیت شغلی یا جایگاه مدیریتی خود کسب کردهاند را پس بگیرد و به بیت المال بازگرداند.
سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات، دستگاههای امنیتی، پلیس، دادستانی کل کشور همگی در شناسایی اموال نامشروع مسئولان باید با یکدیگر همکاری لازم را داشته باشند و در راستای این بخشنامه، دادستانی کل موظف است تا ثروتهای کلان و نامشروعی که مسئولان در زمان مدیریت خود به دست آورده اند را پس بگیرد و به آنها رسیدگی کند.
اما موضوع مهمی که در بستر این دستورالعمل ذکر شده آن است که دادستانها موظف هستند تا انتقال احتمالی اموال به همسر، فامیل، شرکا ،فرزندان یا هر یک از افرادی که با مسئولان مرتبط هستند را شناسایی کنند و در صورت وقوع چنین امری با آنها برخورد قانونی داشته باشند؛ همچنین یکی دیگر از اقداماتی که دادستانها باید انجام دهند این است که پولهای مسئولان که به خارج از کشور منتقل شده است را هم ردیابی کنند و در همین راستا استرداد اموال خارج از کشوره هم جزو وظایف دادستانی کل کشور است.
ابلاغ این دستورالعمل و پس گرفتن اموال نامشروع از مسئولان اقدام مناسبی است که شهروندان نسبت به آن واکنش مثبت داشته اند، اما اجرای سریع و عادلانه این دستورالعمل هم یکی از مهمترین خواستههایی است که شهروندان دارند. در همین راستا شعب ویژهای برای اجرای سریعتر قانون اعاده اموال نامشروع تشکیل میشود و دادگاهها موظف هستند تا تمام اموال نامشروع را به بیت المال بازگردانند.
البته اجرای این دستورالعمل قانونی تنها بر عهده قوه قضاییه نیست بلکه این نهاد از مردم و سایر دستگاههای نظارتی درخواست کرده تا اطلاعات خود راجع به اموالی را که مشروعیت ندارند به دادستان کل کشور معرفی کنند تا پس از آن دادستان ضمن انجام بررسی و تحقیقات مقدماتی از ظرفیت قوه قضاییه استفاده کرده و با مسئولان برخورد قانونی داشته باشد.
به دنبال قانون که از گذشته وجود داشته است، ریاست دستگاه قضا دستورالعملی را برای اجرای قانون الحاق موادی به قانون نحوه اجرای اصل ۴۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران صادر کرد که بر مبنای آن گفته شده است قوه قضاییه برای مبارزه با فساد حمایت قانونی از ثروتهای مشروع رسیدگی به اموال مسئولان وارد عمل میشود.
این دستورالعمل در شش فصل نوشته شده است که فصل اول مربوط به تعاریف و اصطلاحات، فصل دوم مربوط به شناسایی و جمعآوری اطلاعات، فصل سوم درباره اقدامات دادستان، فصل چهارم درباره رسیدگی در دادگاه، فصل پنجم درباره اجرای احکام و فصل ششم درباره اطلاعرسانی است.
اجرایی شدن این قانون میتواند سد راه مسئولانی شود که از راههای نامشروع و سوء استفاده از موقعیت خود اموال بسیار زیادی را کسب میکنند و پولهای زیادی را به جیب میزنند؛ به کمک این دستورالعمل و بخشنامه که از سوی ریاست قوه قضاییه صادر شده است دیگر هیچ یک از مسئولان نمیتوانند فکر کنند که با سو استفاده از قانون میتوانند پولهای هنگفتی را به حساب خود یا خانواده شان واریز کنند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
همین؟
ولمون کنید شما رو به خدا...
راهکارهایی هست اما نمی گذارند
وقت اين نيست كه سري به حياط خلوت دولت(بنياد ها)بزني؟!
چه طنز تلخی،،،،!!!!!!!
همه ارکان و مراقبتی و انتظامی و نظارتی در این کشور میدانند که کی چی داره از کجا آورده چطور بدست آورده اگه واقعا قصد شما مبارزه با فساده این همه جار وجنجال نمیخواد و پای مردم را وسط میکشید قوه قضائیه از همه جا فاسد تره،
بسم الله، آقای رئیسی
این ملت مظلوم رو میخوره
در هر جایگاهی، لباسی و مقامی
تمام، لعنت خدا بهشون
مدارک و سندها و نقل و انتقالات همه رانت ها و بده و بستانها در زیر سیطره تحقیقاتی و قدرت تحقیقاتی این قوه میباشد و هیچ کس و سازمانی قوی تر و مدلل تر از این قوه نمیتواند به این حیطه ورود نماید.
ما سازنده و صادر کننده ایفون و سامسونگ و ....داریم؟
پس از کجا نزدیک ۱۳ میلیارد تومن براحتی برای خرید دو تا قاب نقاشی اقای هنرمند میاد؟
ایشون میفرمایند چاقو دسته خودش را ببرد؟
همه میدانند دزد ها کجا هستند، اما انصافا دست کسی به انها میرسد؟
ولی طبق چیزهایی که به چشم خودم دیدم و میتونم روش قسم بخورم قوه قضاییه بهتره از خودش پاکسازی رو شروع کن که فساد از بالا تا پایینش رو گرفته ، از تخلفات اداری بگیر تا مشکلات اخلاقی و ... ، هر کار هم بکنن دستت به هیچ جا بند نیست چون خودشون هم متهمن هم قاضی
یکی از چندین مساله ای که برا خودم به وجود اومد این بود که بازپرس از عمد ادعای کرد پرونده من گم شده ، پیش هر مقامی که بگین رفتم از حفاظت و رییس مجتمع و معاون کل دادگستری بگیر تا اداره نظارت و ارزیابی قضات ، یه نفر آدم درست پیدا نشد که این قضیه رو قشنگ دنبال کنه و اون بازپرس هرکار و هر تخلفی دلش میخواست کرد ، چون بجای نظارت، رفاقت حکم فرماست
، خدا شاهده دارم از بی عدالتی و ... داغون میشم و هیچ کس کاری نکرده که اینجا درددل میکنم و مینویسم
اگر به ترتیب باشه باید اول وزارت نفت و گاز و بعد وزارت برق و آب و بعد صنایع بزرگ و بعد بیایی به بانکها که اولویت آنها با اولویت وزارت نفت است که باید تمیز تمیز تمیز تمیز شوند که بعید است این کار !!! و انا لله و انا الیه راجعون.
توصیه من اینه اول از خود کابینه دولت شروع کنین البته اینجوری شاید وقت برای رسیدگی به بقیه پیدا نکنین
انشاءالله که جناب رییسی در این امر حیاتی موفق شوند بیاری قادر متعال چون تتها امید مردم هستند که از او انتظار احقاق حق و اجرای عدالت را دارند.امیدوارم که باز مردم ناامید نشوند.
اینم هست مسئولین ما از اول انقلاب مشغول خدمت هستند ومیز را ترک نکردن فقط میزش عوض شده
اقای رئیس کار. سختی شروکردند اگرانجام دهد انقلاب به هدف اصلی خود که مبارزه با فسادبود میرسد
اما کسی حریف این دزدها نمیشود
ببینیم و تعریف کنیم...
کو حسابکشی از ثروت های نامشوع؟ کو مالیات بر دارندگان بیش از ۵ اپارتمان و خانه های خالی؟ بیشتر اونایی که در این بیست سال در قدرت بوده و هستند شامل این قوانین می شند. پس کو عمل؟؟؟؟؟؟!!!!!!!
مدتهاست که انقلاب از مسیرش خارج شده
دیگر باکری و همت و زین الدینی باقی نمونده
خوب اگه راست میگی برو سراغ گرگ ها ،
چرا نباید دارایی مسئولین و اقوام تا در جه ده و دوستانسون مشخص باشه !؟
چرا تقریبا تمامی کله گنده های دولتی صرافی دارن؟
آمار دست خود دولت هست
درجه سه و چهار رو محاکمه میکنن تازه اونها اسم درجه اولها رو میارن حذف میشه
حقوق کارگر 2 میلیون
معلم 3 میلیون
مدیر 100 میلیون
پزشک 1میلیارد
البته ماهانه، کجای دنیا اینقدر اختلاف وجود داره
مردم ازاینکه اینقدر ظلم وبیعدالتی وحرامخواری وفساد می بنینند، رنج می برند وعصابانی اند!؟!! ؟
به نظرم از مجلس شروع کنید
قبل ورود به مجلس مال و امولشان را با بعد از خروج از مجلس مقایسه کنید